Zachowania świnek względem siebie

Czyli czym Twoja świnka zaskoczyć potrafi

Moderator: Pulpecja

Tola

Re: Zachowania świnek względem siebie

Post autor: Tola »

A co myślicie o takim zachowaniu ? Dwie samiczki na 100 % i siostry. Od urodzenia są razem. Obecnie mają ok 2 m-ce.
https://www.youtube.com/watch?v=AXLxTct ... e=youtu.be
Nikodemcio

Post autor: Nikodemcio »

według mnie wyglada to na wielką ekscytacje. Jest popcorning są zaczepki i kręcenie tyłkiem. Pytanie czy te zaczepki są właśnie spowodowane ekscytacją czy to atak. Podgryzają sie albo strzelają zębami ?
Tola

Z tego co wiem to nie ma aktów przemocy miedzy nimi, ta z czekoladową łatką jest bardziej odważniejsza, pierwsza wychodzi z klatki, nie tak płochliwa, a ta obecnie podekscytowana , zawsze taka cicha pysia podążająca za nią lub wtulająca się w ramię. Nieraz bywa mała szamotanina o kawałek smakołyka, ta czekoladowa potrafi zabrać tej białej, a ta ustępowała, teraz role się nieco zmieniają, ta biała zaczyna być aktywniejsza.. ale taka ekscytacja to dziwne.. tak samiec zachowuje się terkocząc lub samica w rui lub faktycznie świnka, która bardzo chce się przypodobać.. no coś chce od czekoladki, ciekawe co dalej by się stało, gdyby ta nie uciekała tak od niej tylko dała do się zbliżyć, powąchać ? Nie znam tego specyficznego zachowania ;)
Nikodemcio

Post autor: Nikodemcio »

Samice również kręcą tyłkami i to nie tylko podczas rui. Poza tym są bardzo młodziutkie i dorastają. Burza hormonów to nie tylko u ludzi ;) U mnie z chłopakami było szaleństwo jak Kisa miał 4miesiace. Wszystko było w spermie. Myślę, że tak samo maja samiczki. Nie wygląda to na pewno na żadna agresje ;)
Tola

Tak też i uspokajałam właścicielkę powyższych bohaterek, były też u weta na sprawdzenie, a szczególnie ta tańcząca rumbę, czy na 10000% jest świnkową. Jest z pewnością. Dzięki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania, nawyki, wybryki”