Remik- zamieszkał z Salim w Sopocie:)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Remik [Sztum] - wolny

Post autor: silje »

Na razie bardzo wstępnie sobie rozmawiamy :)
Taki cudak długo pewnie nie będzie czekał na domek.
Dziękujemy bardzo za kciuk :buzki:

Przypominam, że wg wymogów SPŚM minimalny wymiar klatki dla dwóch świnek to 100 cm.
Mniejsza klatka jest moim zdaniem nie do przyjęcia.

Remik robi się coraz odważniejszy- coraz częściej zwiedza odległe kąty klatki. Zdarzają mu się dzikie gonitwy. Oczywiście jak wejdę do pokoju- w klatce jest pusto :levitation:
Co do menu- kocha ogórka, sałatę rzymską i trawkę, a właściwie wysiany owies. Jabłko, seler naciowy- zjada. Marchewkę- tak sobie. Pomidor jest niejadalny.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Remik [Sztum] -wst. rez. dla Ewel1988

Młody rośnie, właśnie osiągnął wagę 500g- kawał chłopa 8-)
Dziś łakomstwo PRAWIE zwyciężyło. Już był blisko do wzięcia ogórka z ręki (przez kratki oczywiście) :)
Ładnie łykamy witaminkę C. Mamy bardzo ostre pazurki, trzeba chyba zrobić manicure i pedicure.

Pani zainteresowana adopcją prośka trochę ucichła.. No ale jak coś, to jest jeszcze inna pani, ale bardzo daleko mieszka i mnie wiem, czy ja się odważę wysłać Remika na drugi koniec Polski samego, zimą.
Na razie jest u mnie, jeszcze nawet nie zaczęliśmy się pakować. Próbuję oswoić dzika.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Brunka
Miejscowość: Ząbkowice Śl./Kraków
Kontakt:

Post autor: Brunka »

Widzisz, nie musiał długo czekać na zainteresowanie :buzki: A jak daleka podróż może go czekać? Teraz takie mrozy...
Ograniczony kontakt na forum, w pilnych sprawach proszę o telefon lub sms.
W domu cztery świnko-dziewczynki, zapraszamy do naszego wątku: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5290
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Chyba właśnie z tej rezerwacji nic nie będzie, bowiem potencjalny domek się nadal nie odzywa.
A ja bym chciała dla prosiaczka kogoś takiego, kto go będzie naprawdę chciał, oczekiwał i wykaże większe zaangażowanie w adopcję.

Masz rację Brunko- zima, mrozy - ciężki czas na dalekie podróże. Do Konina daleko, ale do Rudy Śl., gdzie mieszka druga pani- jeszcze dalej. Byłoby najlepiej, gdyby znalazł się ktoś bliżej.

A Remik- jest coraz odważniejszy. Już nie siedzi ciągle schowany pod półką. Teraz siedzi ciągle na norce. NA- bo z tej strategicznej pozycji ma najlepszy widok na wejście do pokoju i co za tym idzie- dostawy jedzenia.
Najbardziej wyczekiwany jest oczywiście ogórek (zwlókł mnie dziś z łóżka bladym świtem, czyli ok 9.00 głośnymi wrzaskami, bo się spóźniłam :lol: ), sałata rzymska i trawka z owsa. Mmmmmmmmm..
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Remik znowu wolny z powodu braku odzewu ze strony chętnego DS.

Kto pokocha i oswoi rozbrykanego malucha?
:meeting:
mamajasia30

Re: Remik - do adopcji - [Sztum]

Post autor: mamajasia30 »

oooooooj Remik znowu do wzięcia?
trzymamy :fingerscrossed: taki piękniak
markiz
Miejscowość: Sztum-Malbork
Kontakt:

Post autor: markiz »

Remik jest naprawdę słodki:-) Miałem go na rękach i już tęsknię aby go ponownie wsiąść:-D Pozdrawiam Ciebie-Silje :-*
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

;)

Słodziak Remik jest coraz odważniejszy. Kocha ogórka i coraz pewniej podchodzi do kratek, żeby go wziąć z ręki. Nadal jednak wyciąga się przy tym jak fretka :lol:
Lubi leżakowanie w swoim legowisku pod hamakiem. Samego hamaka ani półki nie odkrył jeszcze, ale to tylko kwestia czasu. Widzę, że to bardzo ciekawski prosiek 8-) .
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Remik - [Sztum]- rezerwacja dla m.aissa :)

Rezerwujemy świniaczka dla Pani z Sopotu :D
ŚwińskaMama

Re: Remik - [Sztum]- rezerwacja dla m.aissa :)

Post autor: ŚwińskaMama »

I jak postępuje adopcja Remika???
Mam nadzieję, że się uda i w końcu będzie miał swój domek ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”