Kiwi, Soia & Gofer - nowe świnkopudełko!

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
sempreverde

Re: Kiwi & Gofer

Post autor: sempreverde »

Kiwi z Goferkiem oswajają się z Krówką i Węgielek :) Dzisiaj był któryś z kolei wybieg i udało nam się osiągnąć to, że dziewczynki trochę mniej uciekają - czyli dopóki się nie ruszam, to nie trzeba uciekać, no i co najważniejsze - Kiwi ogranicza swoje mordercze zapędy. Na początku gryzła maluszki jak tylko je widziała :( Teraz gryzie maluszki, jak jej wejdą w drogę - a one doskonale wiedzą, że tego nie należy robić - mądre bestyjki!

Wybieg koncentrował się (a przynajmniej takie było założenie) na pięknej kupce świeżej trawy. W praktyce okazało się, że wszystkie świnki uparcie właziły do worka z zawartością sprzątania klatek, czyli bobków, żwirku, resztek sianka i jedzenia - ogólnie FUU. Największa walka była, jak któraś wyciągnęła stamtąd kawałek zeschniętej marchewki, którą od dawna nikt się nie interesował i rozpoczęła się Wojna o Zeschniętą Marchewkę :laugh:

Zdecydowanie zastosowały się do ustawy śmieciowej i postanowiły poddać śmietki solidnemu recyklingowi :D

I trochę zdjęć pięknot:

Goferek, śliczny pulpecik, który jako jedyny skumał, że trzeba jeść trawę:
Obrazek

Obrazek

Króweczka:
Obrazek

Węgielek:
Obrazek

Krówka jest sprytną świnką i uznała, że po co ona ma siedzieć na widoku i jeść trawę, skoro coś w międzyczasie na pewno zje ją, więc robiła szybki desant z kryjówki, porywała trawę w pysio i uciekała, co można również nazwać odwrotem taktycznym:
Obrazek

I wszyscy razem przy paśniku:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Inez
Miejscowość: Niedzica
Kontakt:

Post autor: Inez »

Trawka pokoju :laugh:
Obrazek

W pilnych sprawach proszę o pw.
katzarzyna

Post autor: katzarzyna »

Inez pisze:Trawka pokoju :laugh:
:laugh: dokładnie tak to wygląda :)
Ann

Post autor: Ann »

Ważne, że jest zgoda przy jedzeniu :D
Hesma

Post autor: Hesma »

Urocze stadko. :buzki:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

No, przynajmniej jedzą razem zgodnie.

Stadko prześliczne, ale niestety tylko w połowie moje :) Dziewczynki malutkie są u mnie na DT i w pierwszym tygodniu listopada miały iść do DSu, ale niestety podejrzewam u Krówki ciążę i nie wiem, co dalej... :idontknow:
fenek

Post autor: fenek »

ciaze trzeba przeczekac 8-)
albo wyjdzie, albo nie wyjdzie
Po pierwszym miesiacu swinka zaczyna sie rozrastac wszerz i to wtedy zdecydowanie widac.
Nooo swinki ucza nas cierpliwosci. Wszystkich :) zarowno DT jak i DS :)
Lepiej zeby nie byla :) :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

sempreverde pisze:No, przynajmniej jedzą razem zgodnie.

Stadko prześliczne, ale niestety tylko w połowie moje :) Dziewczynki malutkie są u mnie na DT i w pierwszym tygodniu listopada miały iść do DSu, ale niestety podejrzewam u Krówki ciążę i nie wiem, co dalej... :idontknow:
No co dalej - dać jej urodzić, odchować i wydać do adopcji :szczerbaty: Chyba że to będzie problem organizacyjny, to pisz... Coś pomyślimy
zagli

Post autor: zagli »

Goferek jest spoko :D mam nadzieję, że wpadnie na urodzinki Klaudiuszka :love: Kiwiucha nie musi nikogo lubić, ona jest po prostu prześliczna :love: Krówka na pewno nie jest ciężarówką :)
Kos

Post autor: Kos »

Sempreverde, co tam u Was? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”