Szkatułko, nie wygłupiaj się. Jedz i tyj.
Gangsterzy Szkatuły [*]
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
Pani Strzyga
Re: Gangsterzy Szkatuły ♀
Ja chyba oddam konkurs walkoverem. Dziewczyny są piękne, ale ze mnie dupa, nie fotograf...
-
ANYA
Dzima a moze kup jej jakas karme ratunkowa? Biedna ta Szkatula
Duzo zdrowka dla niej

Duzo zdrowka dla niej
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
No.. może faktycznie trzeba ją podtuczyć jak pisze ANYA ta karmą?
Szkatułko, jak Ty bikini założysz na takie chudziutkie ciałko?? Świnka musi być okrągła!
Szkatułko, jak Ty bikini założysz na takie chudziutkie ciałko?? Świnka musi być okrągła!
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Ona nie chce innych karm. Dostaje CN+CC+beaphar dodatkowo kolbę lucerny
nie wiem może to przez pogodę, chociaż ja "w tych swoich podziemiach" mam przyjemnie chłodno, więc świnie nie narzekają a mopy to jeszcze w norkach spały! ale im zabrałam 
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
anuleczka
lucerna nie jest dobra dla szkatuły, ponieważ dostają je świnki do ukonczenia przez nie 1 roku. Zawiera w sobie coś co odkłada kamień w pęcherzu.Dzima pisze:Ona nie chce innych karm. Dostaje CN+CC+beaphar dodatkowo kolbę lucerny![]()
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Dzima, a nie myślałaś, żeby dać jej coś na pobudzenie apetytu? Mój Żurek, jak wetka mu skroiła zęby i bała si, że straci apetyt, dała mi tabletkę na pobudzenie apetytu. Mówiła, że to są tabletki dla anorektyczek... 1/10 dawki na dzień miałam dawać, ale po kilku dniach przestałam, bo on nie miał spadku apetytu. Ale może byś spróbowała?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Muszę to skonsultować z weterynarzem. Nie wiem skąd te spadki wagi, ale na szczęście cysta się nie powiększa i nawet brzuszek jej ładnie zarósł.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Lucerna ma nie coś tylko dużą zawartość wapnia. Dlatego daje się ją młodym, jeszcze rosnącym świnkom (a więc do 1,5roku a nie 1 roku). Po za tym jest tucząca i w przypadku spadku wagi jak najbardziej wskazana jako przekąska i u starszych świnek oczywiście pod warunkiem, że ta starsza świnka nie ma problemów z kamieniami a Szkatuła nie ma.
Dzima Tasiek nie chciał nabrać wagi po swojej chorobie (mimo, że jadł), minęło z 3 miesiące a on dalej był poniżej 1kg i dostał dodatkową dawkę probiotyku i po tym zaskoczył i teraz przybiera na masie cały czas. Może poproś weta o probiotyk albo zamów w Hipciu? Może to pomoże?
Dzima Tasiek nie chciał nabrać wagi po swojej chorobie (mimo, że jadł), minęło z 3 miesiące a on dalej był poniżej 1kg i dostał dodatkową dawkę probiotyku i po tym zaskoczył i teraz przybiera na masie cały czas. Może poproś weta o probiotyk albo zamów w Hipciu? Może to pomoże?