Grobelka i cała rodzina w DS [Jaworzno]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
misia1
Miejscowość: ożarów mazowiecki
Kontakt:

Re: Grobelka- Urodziła 5 maluszków! wstrzymana [Jaworzno]

Post autor: misia1 »

Ale ona ma piękny zadek. :love:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Zdjęcie ze spa powala na kolana :102:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

:love:
anmitsu

Post autor: anmitsu »

U nas od wczoraj zmiany. Ponieważ zauważyłam, że Wolf ma posklejany brzuch, to po naradzie z moimi Grobelkowymi doradcami- Cynthią, DanBeą i Justynuszkiem :buzki: oddzieliłam Wolfa i Teplupa do osobnej klatki. O ile Wolf jest już dojrzały i całkiem nieźle sobie radzi, to Teplup bardzo płacze za mamą. Chłopaki spadły też z wagi. Wolf od czasu porannego ważenia już nadrobił, ale Teplup dalej na minusie :( Dostawiam ich pod moim okiem ale Grobelka już niechętnie karmi. Aiset i dziewczyny pną się w górę, brak Wolfa- brak konkurencji :)

Waga z 28.03- 3 tygodnie
Wolf 290g |+20g
Aisi 251g |14g
Elcarimi 259g | +14g
Teplup 255g |+14g
Aiset 182g | +13g
Grobcia 828g

Waga z dzisiaj 29.03
Wolf 292g |+2g
Teplup 248g |-7g
Aisi 265g |+14g
Elcarimi 267g |+8g
Aiset 194g |+12g
Grobelka 822g

Zdjęcia miałam dodać, znowu nie dodałam :redface:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Wierzyć się nie chce, że oni mają już 3 tygodnie i muszą być oddzieleni od mamy, strasznie szybko ten czas leci.
Panna Bagins

Post autor: Panna Bagins »

Niesamowite, jeszcze nie dawno takie kruszynki były, a teraz faceci się z nich robią :lol: czas leci niemożliwie szybko! Jak im waga odpowiednia w skoczy, to domy będą się "biły" o nich :jupi:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

anmitsu pisze:U nas od wczoraj zmiany. Ponieważ zauważyłam, że Wolf ma posklejany brzuch, to po naradzie z moimi Grobelkowymi doradcami- Cynthią, DanBeą i Justynuszkiem :buzki: oddzieliłam Wolfa i Teplupa do osobnej klatki. O ile Wolf jest już dojrzały i całkiem nieźle sobie radzi, to Teplup bardzo płacze za mamą. Chłopaki spadły też z wagi. Wolf od czasu porannego ważenia już nadrobił, ale Teplup dalej na minusie :( Dostawiam ich pod moim okiem ale Grobelka już niechętnie karmi. Aiset i dziewczyny pną się w górę, brak Wolfa- brak konkurencji :)
A może chłoptysiów dać do dorosłych samców? Nie myślałaś o tym?
Tak mi żal Teplupka :( . To trochę też mój świnek :nie_powiem: .
anmitsu

Post autor: anmitsu »

Pulpecja pisze:
anmitsu pisze:U nas od wczoraj zmiany. Ponieważ zauważyłam, że Wolf ma posklejany brzuch, to po naradzie z moimi Grobelkowymi doradcami- Cynthią, DanBeą i Justynuszkiem :buzki: oddzieliłam Wolfa i Teplupa do osobnej klatki. O ile Wolf jest już dojrzały i całkiem nieźle sobie radzi, to Teplup bardzo płacze za mamą. Chłopaki spadły też z wagi. Wolf od czasu porannego ważenia już nadrobił, ale Teplup dalej na minusie :( Dostawiam ich pod moim okiem ale Grobelka już niechętnie karmi. Aiset i dziewczyny pną się w górę, brak Wolfa- brak konkurencji :)
A może chłoptysiów dać do dorosłych samców? Nie myślałaś o tym?
Były dwie próby, Wolf do Śledzia i Tima- Timon nieprzychylny. I Wolf do Czesława, a Czesiek z zębami się na niego rzucił :szczerbaty: Więc oszczędziłam mu nerwów. Teplupa nawet do nich nie wkładam, jest za malutki. Siedzą razem z Wolfem w 80, mają warzywną chatkę od Świstaka i może przywykną. Ale Teplup bardzo płacze :( I głośno.. Trochę dokarmiam ich ziętkiem. Grobelka Wolfa to już w ogóle nie chce karmić, ale Teplupa owszem.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

A gdyby małych nie rozdzielać, tylko razem ich do starszych dać? To młodzież zajmie się sobą, a dorośli swoimi sprawami. Bo taki smarkaty narwaniec to może napsuć krwi dostojnemu knurowi :lol: . Dla mojego Diega ponad półroczny Gniewko był nie do zaakceptowania :(
Olja

Post autor: Olja »

Anula pisze:Wierzyć się nie chce, że oni mają już 3 tygodnie i muszą być oddzieleni od mamy, strasznie szybko ten czas leci.
Caly czas śledzę wątek i faktycznie szybko zleciało. Ale w sumie to dobrze, że maluchy robią się samodzielne skoro Grobelcia już nie tak chętnie karmi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”