I gratu z okazji zchomiczenia.
Golępachy i giglacze czyli historia (nie)całkiem normalna.
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Golępachy i giglacze czyli historia (nie)całkiem normaln
Cipąg rules! 
Czarna Kluska i Morena
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Ojej, a chomiczeł skąd??? 
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Boziu, dżungarek
one są takie śliczne
plus jeszcze ten ryjek w górze <3 nigdy mi się tak moich nie udało złapać
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Chomiś trafił do nas nagle i spontanicznie, zobaczyłam ogłoszenie na olx, z naszej miejscowości.Oczywiście alergia. Mąż mówi -bierz go- to pojechałam i zabrałam. Ciepły kocyk wzięłam żeby go owinąć, a laska wychodzi z klatką na podwórko a na termometrze -7 albo lepiej
. Dali, o nic nie pytali, ma podobno rok. Malutkie to takie , ale całkiem kontaktowe, nie boi się człowieka i na rękę się wspina. Teraz siedzę i czytam co tam chomikowi potrzeba, a Duży oczywiście klatkę już skręcił, bo przyjechał w takiej strasznej plastik- fantastik. Nie wiem jaka płeć, wydaje mi się,że chłopak
Tak mieszkał:

A teraz ma taką chatę

Jeszcze kołowrotek musimy mu kupić. Mówcie co tam jeszcze zrobić żeby miał dobrze, bo ja nigdy chomika nie miałam. Mam nadzieję, że trochę u nas pobędzie. Strasznie się złościł jak mu klatkę zmieniliśmy, pozwiedzał wszystko, potem gryzł kratki i naskrzeczał strasznie
Może płeć ktoś tu widzi???

Bardzo porządny jest, załatwia się w kokosie w piasku i wychodzi jak wracamy z pracy żeby nas przywitać po czym znów zagrzebuje się trocinach.
Tak mieszkał:

A teraz ma taką chatę

Jeszcze kołowrotek musimy mu kupić. Mówcie co tam jeszcze zrobić żeby miał dobrze, bo ja nigdy chomika nie miałam. Mam nadzieję, że trochę u nas pobędzie. Strasznie się złościł jak mu klatkę zmieniliśmy, pozwiedzał wszystko, potem gryzł kratki i naskrzeczał strasznie
Może płeć ktoś tu widzi???

Bardzo porządny jest, załatwia się w kokosie w piasku i wychodzi jak wracamy z pracy żeby nas przywitać po czym znów zagrzebuje się trocinach.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Napisz do podrik to ci pomoże dobrać kołowrotek itp. albo PFF tu zajrzy
Fajny maluch. Patrząc na klatkę to należał do dziecka.
A jak mu na imię? Czy dopiero wymyślamy i przyjmujesz zgłoszenia?
Fajny maluch. Patrząc na klatkę to należał do dziecka.
A jak mu na imię? Czy dopiero wymyślamy i przyjmujesz zgłoszenia?
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Nie ma imienia właśnie, bo nie wiem czy damskie czy męskie
Najlepsze uniwersalne by było 
-
boe22
Może to przykre, ale uwielbiam widok chomików w zwisie, walczących z kratami.
Ninja może się zowić
. Albo zołza, jezeli baba- na kratach wygląda jak zołzowata ninja 
Ninja może się zowić
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
No akurat nogą trochę zasłania ewentualne jajka
Mi się wydaje, że chłop? Etycja będzie wiedzieć.
Dżungarom trza:
klatka 80x40 minimum, kółko średnica 22? minimum (mój w dużym 28cm naparzał - trixie plastik albo drewno), do tego specjalny piasek szynszylowy do kąpieli koniecznie żeby futerko tłuste nie było (ale nie pamiętam jakie marki teraz w modzie), do tego trocin warstwa z sianem tak z kilkanaście cm najlepiej co najmniej żeby tunele niezapadalne kopać.
do tego jeśli chodzi o żarcie to nie zapominać że chomiki to wszystkożercy, nie tylko weganie, ale i mięsko lubią - suszone mączniki, gotowana kura, itp. Nie wiem jakie teraz najlepsze karmy, parę lat temu to była Mixerama, była w Hipcio. Nie ma zbyt wielu akceptowalnych karm na rynku.
Swoją drogą, kolejny raz piszę, że zazdroszczę takiego zdolnego Teżeta, ja muszę sama sobie wszystko budować bo mój stworzony do wyższych celów chyba
Dżungarom trza:
klatka 80x40 minimum, kółko średnica 22? minimum (mój w dużym 28cm naparzał - trixie plastik albo drewno), do tego specjalny piasek szynszylowy do kąpieli koniecznie żeby futerko tłuste nie było (ale nie pamiętam jakie marki teraz w modzie), do tego trocin warstwa z sianem tak z kilkanaście cm najlepiej co najmniej żeby tunele niezapadalne kopać.
do tego jeśli chodzi o żarcie to nie zapominać że chomiki to wszystkożercy, nie tylko weganie, ale i mięsko lubią - suszone mączniki, gotowana kura, itp. Nie wiem jakie teraz najlepsze karmy, parę lat temu to była Mixerama, była w Hipcio. Nie ma zbyt wielu akceptowalnych karm na rynku.
Swoją drogą, kolejny raz piszę, że zazdroszczę takiego zdolnego Teżeta, ja muszę sama sobie wszystko budować bo mój stworzony do wyższych celów chyba
-
boe22
I to jeszcze na sygnale zbudowane. No naprawdę...zazdrościć
.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Chomiś
Chatę to ma teraz na wypasie
Poszczęściło mu się