Podziel się z nami swoimi myślami!

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Lusia123

Re: Podziel się z nami swoimi myślami!

Post autor: Lusia123 »

W sumię od dawna nurtuje mnie jedno pytanie.
Czy świnki morskie śnią ? Podobno psy mają sny podobnie jak ludzie ,a jak jest ze świnkami ?
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Z obserwacji wydaje mi się, że tak. Czasem drgną przez sen, czasem nagle się obudzą zdezorientowane, czasem nawet można zauważyć ruch gałek pod powieką.
lubię

Post autor: lubię »

...czasem gadają przez sen. Niektóre maniakalnie ;)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Albo szczękają zębami...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Lusia123

Post autor: Lusia123 »

Takich zjawisk nie zauważyłam :shock:
no ,ale mam tylko 2 świnki...
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

A' propos snów, śniło mi się ostatnio, że miałam pod opieką Atari Panny Fiu Fiu. Chomiczka mnie nie lubiła, chciała gryźć, a koniec końców uciekła mi z klatki pod szafę. Próba wywabienia jej jabłkiem przyniosła taki efekt, że owszem, wyszła, ale nie dała się złapać i znów nur pod szafę. A ja się zastanawiałam jak powiedzieć Pannie Fiu Fiu, że mi jej chomik nawiał i nie idzie go spod szafy wyjąć... :idontknow:

Nie pytajcie mnie skąd mi się biorą takie sny, bo bywają jeszcze bardziej pokręcone niż ustawa przewiduje :D
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
lubię

Post autor: lubię »

Oj, tam... Mi się kiedyś śniło, że widzę owczarka jadącego na rowerze, który w koszyku na kierownicy wiezie kolegę jamnika. W następnej chwili okazało się, że ja jestem tym owczarkiem i wiozę w koszyku pijaną w sztok koleżankę ze studiów :mrgreen: Po co sny miałyby być proste? :think:
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Kropcia pisze:A' propos snów, śniło mi się ostatnio, że miałam pod opieką Atari Panny Fiu Fiu. Chomiczka mnie nie lubiła, chciała gryźć, a koniec końców uciekła mi z klatki pod szafę. Próba wywabienia jej jabłkiem przyniosła taki efekt, że owszem, wyszła, ale nie dała się złapać i znów nur pod szafę. A ja się zastanawiałam jak powiedzieć Pannie Fiu Fiu, że mi jej chomik nawiał i nie idzie go spod szafy wyjąć... :idontknow:

Nie pytajcie mnie skąd mi się biorą takie sny, bo bywają jeszcze bardziej pokręcone niż ustawa przewiduje :D
To, że nie dała się złapać jest całkiem możliwe. To jest dzika flądra i tyle :szczerbaty:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Lubię, ale jest jedno małe "ale". Ja z Panną Fiu Fiu mam tyle wspólnego, że obie jesteśmy na dwóch forach, nie znamy się w rzeczywistości wirtualnej i realnej. Nie wiem dlaczego mi się to przyśniło. Jedyne wytłumaczenie jest takie, że przeglądałam jej bloga o chomikach i rzuciło mi się w oczy zdanie, że Atari z uporem maniaka nie daje się przekonać, że człowieki to dobre stworzenia.

Kiedyś mi się śniło, że kotka kumpla patrzyła na mnie żółtymi demonimi oczami (to było gdzieś w trakcie lub po 2 sezonie Supernatural).

A to tylko szczątki tego, co się w mojej głowie dzieje. W sumie parę dni temu też miałam dziwny sen. Najpierw mój były, który na moich oczach trzymał za rękę starą znajomą (oni się w życiu nie spotkali nigdy i raczej nie spotkają) i nie wiedział jak się z nią pożegnać, bo był ze mną i z nią jednocześnie (ups, wydało się). A potem ludzie skaczący z okien i rozbijający się o chodnik. To drugie było efektem zasłyszanej w radio wiadomości, że jakiś nastolatek się podpalił i skoczył z okna.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Ja jakiś czas temu we śnie miałam w ogrodzie wielki, fluorescencyjny, fioletowy, brokatowy labirynt. Pech, że Dropsik do niego uciekł, więc jak głupia go po tym labiryncie goniłam. W pewnym momencie na trawniku przed domem wylądował Latający Holender, z którego wyszedł Barbossa z Piratów z Karaibów i razem ze mną gonił Dropsika, bo czemu nie :lol:
Sporo takich snów było, ale ten pamiętam chyba najwyraźniej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”