Rozetka, nie wiem jak Ty, ale ja bym najpierw zobaczyła czy tej drugiej śwince taka skarpeta się w ogóle spodoba. Masz dużą klatkę i wybieg, i to są największe atrakcje jakie możesz swoim świnkom podarować. Wydaje mi się że z resztą atrakcji powinniście trochę poczekać.
Podstawowe pytanie do Ciebie; czy świnki się już poznały??? Jeżeli nie - a zakładam, że tak jest - to nie szykuj tylu zabawek dla świnek, bo nie wiesz jak zachowają się w stosunku do siebie. Może się okazać, że nie do końca się polubią i wtedy takie rzeczy jak skarpety, hamaki itd., mogą być powodem do sprzeczek. Ogólnie podczas łączenia zaleca się usunięcie tych rzeczy z klatki, aby zostawić prosiaki same sobie, żeby mogły się ze sobą zapoznać i spędzić trochę czasu tylko na 'zapoznaniu się'.
Nie wiem czy czytałaś coś o łączeniu świnek, dlatego daję link:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewforum.php?f=30
Oczywiście nie musisz tego wszystkiego czytać, polecam przeczytać jeden, dwa wątki tylko, żeby zapoznać się z sytuacją łączenia świnek. Czytałam wiele z tych wątków i czasami naprawdę są problemy, żeby pogodzić świnki - tak więc pierwsze chwile prośków razem są najważniejsze.
Powodzenia w łączeniu!!!