Moje kochane świnki (po)morskie..
Moderator: silje
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Moje kochane świnki (po)morskie..
Widziałam, widziałam, aż się zdziwiłam że prowadzisz fanpage

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Ja to nawet swojego osobistego fanpage nie ogarniam
To Ewa z Michałem prowadzą stronę. Ja tylko sprzątam.
To Ewa z Michałem prowadzą stronę. Ja tylko sprzątam.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Sprzątasz i karmisz i do weta jeździsz! Szacunek i ukłony! 
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 
-
Katia69
Cudaki kochanesilje pisze:![]()
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dziękujemy, jakoś leci. Raz lepiej, raz gorzej.
Nie wiem, czy już pisałam o tym, że u Tamu jak tylko pozbyliśmy się bezoara, to pojawiły się... nadziąślaki
. Takie same, jakie miał Leszek trzy lata temu. Diagnoza potwierdzona na ostatniej wizycie, 7 września.
To chyba na okoliczność, bym się nie cieszyła spokojem za długo. Prawdopodobnie czeka nas zabieg, bo te nadziąślaki przecież same nie znikną
. Za jakiś tydzień, półtora jedziemy jeszcze raz do kontroli i chyba zapadnie decyzja.
Bezoar u Artu b/z, wielkości jak to określiła Dr- winogrona. Obaj chłopcy są na dokarmianiu, normalnej karmy nie jedzą- tylko ratunkowa ze strzykawki i z miseczki. To już trwa tak długo, że zapomniałam jak to było, kiedy byli zdrowi.
Polar troszkę przybrał na wadze, ale nadal jest szczuplutki. Obserwujemy się.
Reszta na szczęście zdrowa.
Nie wiem, czy już pisałam o tym, że u Tamu jak tylko pozbyliśmy się bezoara, to pojawiły się... nadziąślaki
To chyba na okoliczność, bym się nie cieszyła spokojem za długo. Prawdopodobnie czeka nas zabieg, bo te nadziąślaki przecież same nie znikną
Bezoar u Artu b/z, wielkości jak to określiła Dr- winogrona. Obaj chłopcy są na dokarmianiu, normalnej karmy nie jedzą- tylko ratunkowa ze strzykawki i z miseczki. To już trwa tak długo, że zapomniałam jak to było, kiedy byli zdrowi.
Polar troszkę przybrał na wadze, ale nadal jest szczuplutki. Obserwujemy się.
Reszta na szczęście zdrowa.
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
A tak, to prawda.
W sobotę, 22 września byłam na kontroli ze świniami- uzbierało mi się 10 sztuk (z moich i tymczasowych). Całe szczęście, że pojawili się Ewa i Michał i dopomogli mi się zapakować z powrotem do auta
. Przy odpowiednim poustawianiu transporterów zmieściłam się tam i ja.
Najważniejsza wiadomość jest taka, że Polar, który jednak nadal sukcesywnie chudnie i stał się długą i cienką sznurówką (ma już jedyne 900g) - ma jednak guza na tarczycy i to już całkiem niemałego.
.Tak, że przyczyna jego stanu jest teraz ewidentna.
Jutro jedziemy na zabieg. Oczywiście boję się jak diabli, ale nie ma wyboru.
Artu i Tamu nadal bez zmian. Nadziąślaki u Tamu jakby się zmniejszyły (?), więc na razie ich nie ruszamy.
W najgorszym stanie ogólnym (ale to już stan przewlekły) jest Artu- waga 640g(!). Zęby ma w fatalnym stanie, każdy rośnie w inną stronę. Nawet siekacze zrobiły się takie grube, masywne. I rosną jak głupie, bo przycięte dwa tygodnie temu celowo zbyt krótko, teraz były już bardo przerośnięte. U Tamu z resztą podobnie, choć jego siekacze z kolei nabierają rotacji i zawijają się do środka (górne). Tak, że jednym słowem są to świnki do dożywotnich korekt, maksymalnie co 2 tygodnie.
Wychodziły mi świnki z podobnych tarapatów, ale tu już się chyba nic nie da zrobić, bo trwa to zbyt długo.
Na razie skupiam się na Polarze i jutrzejszym dniu.
W sobotę, 22 września byłam na kontroli ze świniami- uzbierało mi się 10 sztuk (z moich i tymczasowych). Całe szczęście, że pojawili się Ewa i Michał i dopomogli mi się zapakować z powrotem do auta
Najważniejsza wiadomość jest taka, że Polar, który jednak nadal sukcesywnie chudnie i stał się długą i cienką sznurówką (ma już jedyne 900g) - ma jednak guza na tarczycy i to już całkiem niemałego.
Jutro jedziemy na zabieg. Oczywiście boję się jak diabli, ale nie ma wyboru.
Artu i Tamu nadal bez zmian. Nadziąślaki u Tamu jakby się zmniejszyły (?), więc na razie ich nie ruszamy.
W najgorszym stanie ogólnym (ale to już stan przewlekły) jest Artu- waga 640g(!). Zęby ma w fatalnym stanie, każdy rośnie w inną stronę. Nawet siekacze zrobiły się takie grube, masywne. I rosną jak głupie, bo przycięte dwa tygodnie temu celowo zbyt krótko, teraz były już bardo przerośnięte. U Tamu z resztą podobnie, choć jego siekacze z kolei nabierają rotacji i zawijają się do środka (górne). Tak, że jednym słowem są to świnki do dożywotnich korekt, maksymalnie co 2 tygodnie.
Wychodziły mi świnki z podobnych tarapatów, ale tu już się chyba nic nie da zrobić, bo trwa to zbyt długo.
Na razie skupiam się na Polarze i jutrzejszym dniu.
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
- doma2005
- Miejscowość: szczecin
- Kontakt:
Polarku trzymaj się