Wesołe stadko na 16 łapkach i 4 kopytkach

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Pikabu

Re: Dziewczynki: czyli Toffi, Linoskoczka i Cichotka

Post autor: Pikabu »

Resco to Podenco z Ibizy, w odmianie szorstkowłosej.

A więc lecim ze zdjęciami.

Jak się chwalić to się chwalić, nie mam komu bo mieszkamy z Dużym kawałek od mojej rodziny to pochwalę się na forum :P

Kocyk dla Dużego
Obrazek

Kocyk dla Taty Dużego
Obrazek

Pani Królik (ma jeszcze więcej ubranek: płaszczyk przeciwdeszczowy, ogrodniczki, sukieneczkę letnią i jutro będę szyć sukienkę w róże z kołnierzykiem) (obróciło mi zdjęcia :( nie wiem jak to na fotosiku zmienić)
Obrazek
Obrazek

No i futrzaki moje.
Tutaj Rudzielec tuż po goleniu ;)
Obrazek

I Resco z boku, z aktualnych mam tylko to zdjęcie
Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

Podenco szorstkowłosy :buzki: No to się wszystko wyjasniło :D Bo mi to spać nie dawało, co to za rasa. Widziałam na żywo raz jeden podenco na łódzkiej majowej wystawie psów, ale on był krótkowłosy. Parę lat temu to było, z 5 może 6? Właściciel mówił, że to jedyny podenco w Polsce.

Tutaj Rudzielec tuż po goleniu ;)
Obrazek

Tego się nie spodziewałam :o Jak można było pół konia zgolić :nono:
Ale najważniejsze, że idzie ku dobremu.
katiusha

Post autor: katiusha »

A ja zakochałam się w króliku i jego garderobie Obrazek
Pikabu

katiushaHaha, królik pozdrawia, królik jest prezentem dla babci ;) Jak chcesz mogę Ci obfocić całą garderobę ;) Btw to po Świętach chce uszyć kilka takich królików i przekazać SPŚM na np. jakieś licytacje żeby trochę wpadło do skarbonek świnkowych :)

Pulpecja- wiem kogo spotkałaś... ale w takim razie Pan wprowadził Cię w błąd bo 6 lat temu to już sam zdąrzył w Polsce na wystawach inne podenco spotkać. Ale jakoś bardzo mnie nie dziwi, że tak powiedział bo nawet w jakiejś gazecie było zdjęcie podenco podpisane jako "jedyny samiec podenco" a właściciel psa już zdąrzył wtedy inne samce w Polsce spotkać. Aktualnie jest 9 gładkowłosych i nieoficjalnie 1 szorstkowłosy - Resco (co do jednego gładkiego nie zgadzam się w pełni z tym, że jest gładki, ale jako taki jest zarejestrowany).

Ruda ogolona tak a nie inaczej ze względów zdrowotnych. Ogólnie z tym goleniem to miałam niezłą załamkę bo w sumie i tak źle i tak nie dobrze. Zwykle goliłam ją po całości. Ale teraz nie wchodziło to w grę bo chodzi cały dzień po padoku, czy słońce czy deszcz. I tego potrzebują jej drogi oddechowe. Z drugiej strony w okresie jesienno-zimowym z jej oddechem jest najlepiej, a to koń, który lubi pracować więc skoro może to czemu nie. A tu po głupich 2 kółkach kłusa szyja była zlana potem, bo ona porasta jak kucyk szetlandzki prawie. Więc stwierdziłam, że tak będzie najlepiej dla niej bo nerki i wszystko co ważne zasłonięte futerkiem, a szyja się nie spoci i nie zawieje jej po treningu. W naszej stajni jest mało koni i zwykle biorę ją z padoku na jazdę/lonżę, po nie mogę jej zostawić samej w boksie na czas schnięcia bo się denerwuje. Więc wygląda jak wygląda... piękne to to nie jest. Ale w jej zachowaniu widzę różnicę :)
dominika45

Post autor: dominika45 »

Pikabu pisze: Tutaj Rudzielec tuż po goleniu ;)
Obrazek

]
hm..a ja nie widzę zdjęcia szkoda bo tak bym chciała!! a zdjęcia z kocykami i królisiem super!!! :buzki: :love:
Pikabu

Dominika - Teraz i ja nie widzę zdjęcia :/ Dziwne bo dodawałam chyba przez fotosik. A teraz już nie wiem gdzie je mam na kompie, ale jak znajdę to dodam

Znów mnie długo nie było na forum, bo wciąż albo siedzę przy maszynie albo choruje. Od początku roku w sumie ciągnę się z jakimś cholernym wirusem, ale już jest lepiej. Sporo mam też na głowie w związku z pracą, studiami, itp no i czasu na forum brak, mimo że zastanawiam się co u różnych forumowych futerek.

Właśnie idąc z psem na spacer w windzie spotkaliśmy 2 prośki w transporterkach i ciekawa jestem czy może i to bywalcy forum :D
katiusha

Zdrówka przede wszystkim życzymy!!! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Pikabu

Re: Dziewczynki: czyli Toffi [*], Linoskoczka i Cichotka

Toffi zasnęła na zawsze. Dziś rano bawiła się nową zabawką, broniła swoich ulubionych kawałków karmy, skubała sianko. A teraz jej już nie ma
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Niee :sadness:
Bardzo mi przykro...Toffciu :candle:
Trzymajcie się :pocieszacz:
katiusha

Strasznie mi przykro... Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”