Małe świnkowe osobistości =)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Małe świnkowe osobistości =)

Post autor: silje »

Może coś w korzeniach trzonowców się dzieje? Oby nie! Mam nadzieję, że to tylko jakaś chwilowa niedyspozycja.
Trzymam mocno :fingerscrossed: za chorowitki.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
Skiti
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: Skiti »

Z Busią na razie bez zmian, ale skrócone zostały nieco siekacze, bo trochę przerosły. Zobaczymy czy jak już ich wielkość się unormuje, zacznie sama więcej jeść. Jeśli nie, to działamy dalej i zrobimy więcej badań. Skłaniam się jednak do problemu z zębami, choć niby w paszczy ok. W tym tyg. znowu pójdziemy na kontrolę.
A poniżej nowy wystrój klatuszki. Uszyłam norkę i materacyk na półeczkę starą niemiecką maszyną do szycia :102: I robiłam to pierwszy raz ;)
Obrazek

A kuku! Mamy pierwszą ciekawską - oczywiście to musi być Maniś, bo kto?
Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Ukryty talent w Tobie drzemie :) . Świetna robota :shakehands:

Busia :fingerscrossed:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Dziękuję :buzki: Kupiłam piankę tapicerską przy okazji zamawiania do łóżka, a polarowe bluzy i kocyki w lumpie za złotówkę od sztuki :szczerbaty:
Ech, mam nadzieję, że dziś moja wetka przyjmuje, to pojadę z Luszką na korektę trzonowców i od razu tą paskudę Busię zabiorę.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Uważaj- szycie też wciąga. Przygotuj osobną szafę, bo jak się rozkręcisz, to miejsca na nowe akcesoria zbraknie ;)

Napisz potem, co z dziewczynami.
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Fajnie się szyje :)

Dziś znowu byłyśmy u weta. Zęby piękne, tylko jeszcze ciut za krótkie siekacze. Śmierdziało niesamowicie od wczoraj z paszczy, więc Busia dostaje przeciwzapalny i antybiotyk. Z Manią było podobnie i pomogło. Jeśli nie przejdzie nadal, to świnia zostanie dokładnie obejrzana pod wziewną.
Mam dość tych świńskich chorób. Jestem naprawdę zmęczona tym ciągłym dokarmianiem, smarowaniem maściami, robieniem zastrzyków, podawaniem leków i bieganiem po weterynarzach. Nic innego ostatnio nie robię tylko to i wiecznie się martwię zastanawiając się co jest tym prosiakom i kiedy w końcu będą zdrowe...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

:pocieszacz:
Ja zawsze mówiłam, że to żaden problem mieć duże stado- póki świnki zdrowe.
Mam nadzieję, że dziewczyny w końcu się pozbierają :fingerscrossed:
Wystarczy tego chorowania!
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Tak kochana, racja. Z tego powodu w przyszłości więcej niż trzy świnie na stałe w domu moim będą, nie więcej. Najlepiej dwie, choć wtedy jest tak smutno i świńskich relacji zbytnio nie widać... Przyszłość pokaże.
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: effcien »

Skiti pisze:Fajnie się szyje :)

Dziś znowu byłyśmy u weta. Zęby piękne, tylko jeszcze ciut za krótkie siekacze. Śmierdziało niesamowicie od wczoraj z paszczy, więc Busia dostaje przeciwzapalny i antybiotyk. Z Manią było podobnie i pomogło. Jeśli nie przejdzie nadal, to świnia zostanie dokładnie obejrzana pod wziewną.
Mam dość tych świńskich chorób. Jestem naprawdę zmęczona tym ciągłym dokarmianiem, smarowaniem maściami, robieniem zastrzyków, podawaniem leków i bieganiem po weterynarzach. Nic innego ostatnio nie robię tylko to i wiecznie się martwię zastanawiając się co jest tym prosiakom i kiedy w końcu będą zdrowe...

Rozumiem Cię doskonale. My ciągle z czymś walczymy od stycznia i już mam dosyć. Psychicznie mnie to męczy. Jak przez 3 i pół roku było idealnie, to od początku tego roku się zawaliło.
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Właśnie! Bardziej psychicznie niż fizycznie. :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”