☣COOL SEXTET☣ czyli ☢G.K.N.A.B.P SQUAD☢

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: COOL QUARTET czyli K.N.A.P SQUAD :D

Post autor: jolka »

a wiesz katiusha , że ja miałam dylemat, zeby zlikwidowac dry bedy na lato i maty położyć, odradzono mi . Ponoc to nie jest dobry pomysł, a pisała o tym porcella kiedyś- maty łazienkowe latem grzeją , sa o wiele gorsze od dry bedów.
Ja myslę nad takim materacykiem od pastuszka.. tylko coś tam jej się maszyna zepsuła teraz albo co :mrgreen: ewentualnie kocyki polarkowe... sam nie wiem, pewnie zostawię dry bedy
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Arya90

Post autor: Arya90 »

Assia_B pisze:
Arya90 pisze:O jaaa! Też chcę taki wybieg!
Ale dla siebie czy świnek :lol: ?
:laugh: wyszło, że ja będę się bawić ha ha. Nie no dla świnek :D

Co do mat, ja mam cały czas i właśnie zastanawiam się czy to dobry pomysł na lato, bo kurczę zauważyłam, że jak tylko prośki mają otwartą klatkę, to uciekają pod stół z klatki i wolą tam leżeć- chyba im tam jednak chłodniej, niż na tej macie....
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ja mam maty już od dawna i nie zauważyłam, by Pipy miały z nimi problemy. Fakt, mata w dotyku jest po prostu "ciepła" ale mimo wszystko dla mnie lepsza od dry beda który jest kocykiem.. i u mnie się nie sprawdzał bo przy tych sirach był ciągle mokry :glowawmur:

ale mają teraz piękny wystrój.. jeszcze się przyzwyczają i nie będą do woja chciały wracać :102:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ja też ciągle się zastanawiam nad letnim wystrojem miśków :think: Nawet myślałyśmy z mamą o powrocie do trotów, ale chyba jednak matę kupię. Myślę jednak, że dla moich kwiatki jednak nie będą adekwatne....może gołe świnie?? :lol: :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

Post autor: katiusha »

:lol: Ja bym chciała świnkowych chip&dales'ów zamiast kwiatków.
Stwierdzam podobnie, jak Dorotezka. Po dwóch dniach jest czysto i sucho, bobki zabiera odkurzacz :102:
Jakoś lepiej się pellet pod spodem wentyluje, czy co.. Bo drybed w trzech miejscach szybko robił się bajorkiem, pellet nie dawał rady i kisł pod drybedem :roll:
Laski leżakują na macie bez marudzenia :idontknow:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

U mnie nigdy kałuży nie było ale może u was o tyle gorzej, że są wszystkie świnie razem a ja mam jednak po dwie na klatkę max. Mimo, że wasze mają większy obszar mieszkalny to pewnie i tak sirają w te same miejsca. Choć kałuża i tak wydaje mi się dziwna :think:
katiusha

:lol: No może przesadziłam, ale mokry jest...Może pellet nie taki? Pinio kupuję :think:
Warstwa wysypana ma ok 3 cm grubości ( 15 litrów na to zużywam :idontknow: )
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Noo.. ja zawsze kupuje jakiś tani na allegro ale wsypuję na kuwetę 120cm worek aż 10kg (około 25 litrów).
katiusha

Poszukam więc jakiegoś taniego i wsypię grubiej ( ale i tak do 5 cm mogę..) Z drugiej strony, tam gdzie mokry robi się drybed, pod spodem pellet na wierzchu jest wypełniony, ale pod tym są suche kawałki. Może faktycznie to dla tego, że cztery tyłki uprą się na konkretne miejsca do siurania i nie nadąża podłoże..? :think:
Co trzy dni łądować drybeda do pralki to lekko lipa. W końcu mają 24/7 cały pokój do biegania ( kuwetę czyszczę codziennie).
Jak się ciepło zrobiło to tak się zadziało :glowawmur:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Nie no ja wymieniam dry co 5-7 co 3 dni to na pewno przesada.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”