Jarmilka urodziła!(Mińsk Maz./Wa-wa)
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Jarmilka i Marketa polecają się do adopcji(Mińsk Maz./Wa
..uch, krew nie woda..
wszystkie świnki są piękne, ale muszę przyznać, że labki mają szczególny urok..

-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Re: Jarmilka i Marketa polecają się do adopcji(Mińsk Maz./Wa
Marketa od wczorajszego wieczoru jest już w swoim domku. Trzymajcie kciuki aby polubiła się z nową koleżanką
Jarmilka ma się dobrze, coraz więcej je i leży. Nie wiemy dokładnie ile jeszcze czasu do porodu ale najważniejsze, aby wszystko było w porządku.

Jarmilka ma się dobrze, coraz więcej je i leży. Nie wiemy dokładnie ile jeszcze czasu do porodu ale najważniejsze, aby wszystko było w porządku.
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Jarmilka oczekuje na rozwiązanie (Mińsk Maz./Wa-wa)
Beatrice pisze:Za obie!![]()
![]()
![]()

-
- Kontakt:
Jarmilka wciąż oczekuje na rozwiązanie, tymczasem z nowego domu Markety ( teraz Markizy ) doszły do mnie wieści, że świnki się dogadują, tak więc kamień z serca i oby tak dalej
Do porodu już niedługo ( tydzień z hakiem może
, zobaczymy ) a Jarmilka, choć wciąż zwinna i w dobrej formie - biega po klatce jak szalona, popcornuje, tańczy itd., to częściej też odpoczywa, a po tym jak leży widać, że już brzuszek jej ciąży... Nauczyła się też prosić ( wołać ) o smakołyki ale mimo tego, że kojarzy mnie jako dostawcę tych różnych pyszności, to boi się mnie wciąż niemiłosiernie...

Do porodu już niedługo ( tydzień z hakiem może

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
To chyba charakter ma znaczenie - niektóre laby boją się zawsze, a innym to przechodzi, nawet jeśli są w takich samych warunkach

-
- Kontakt:
U Jarmilki znaczenie ma też to, że odkąd wiem, iż jest w ciąży, to ze względów bezpieczeństwa, mało ją dotykam i wyjmuję z klatki - jedynie przy ważeniu i sprzątaniu. Na oswajanie przyjdzie czas po porodzie. Spodziewałam się jednak, trochę naiwnie, że skoro sama szuka ze mną kontaktu ( a tak jest, bo głośno "woła" o jedzenie ) to ten proces zaprzyjaźniania z człowiekiem trochę przyśpieszymy. Ale to nic, wszystko w swoim czasie. A ona fajna jest, jeszcze wyjdzie na ludziporcella pisze:To chyba charakter ma znaczenie - niektóre laby boją się zawsze, a innym to przechodzi, nawet jeśli są w takich samych warunkach![]()

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Moje labunie są już u mnie od lipca, a jeszcze się "zawieszaja"! Też wołają, krekoraja gdy podchodzę, dają się głaskać, ale boją się łapania i myślę, że tak już może pozostać... Ale są niesamowicie kochane i to jest najważniejsze! Z Jarmulka też tak będzie. Za szczęśliwe rozwiązanie i macierzyństwo!

-
- Kontakt:
Kochani, chciałam poinformować, iż Jarmilka ma oficjalną rezerwację
. Czekamy na poród i odchowanie przychówku.
Przyszła mama ma się dobrze i mimo zaawansowanego brzuszka jest pełna wigoru ( ja nie byłam tak sprawna ani pod koniec pierwszej ani w drugiej ciąży
).
Próbowaliśmy dziś z synem nagrać "tańczący" brzuszek Jarmilki ( piękno przyrody połączone z s.f. typu "Obcy – ósmy pasażer Nostromo"
) ale przez szczebelki niewiele widać a nie będę jej stresować i wkładać aparatu do środka klatki ani, tym bardziej, jej wyciągać dla własnej satysfakcji pseudofilmowca, musicie więc uwierzyć mi na słowo, że to fascynujący widok 

Przyszła mama ma się dobrze i mimo zaawansowanego brzuszka jest pełna wigoru ( ja nie byłam tak sprawna ani pod koniec pierwszej ani w drugiej ciąży

Próbowaliśmy dziś z synem nagrać "tańczący" brzuszek Jarmilki ( piękno przyrody połączone z s.f. typu "Obcy – ósmy pasażer Nostromo"

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Jarmilka(rez.)oczekuje na rozwiązanie (Mińsk Maz./Wa-wa)
Milada zachowuje się podobnie
I zdaje się, że wszystkie cztery ciężarówki, jeśli się rozsypią symultanicznie, to będzie dopiero!