Ostatnio moja świnka zaczęła podskakiwać. Kiedy sprzątam jej wybieg podskakuje bardzo śmiesznie to wygląda
Nie za bardzo wiem o co jej chodzi czy to radość czy złość?
Wcześniej nie podskakiwała była bardzo płochliwa, kiedy ją przygarnęliśmy.
Pozdrawiam Aga
Podskakiwanie, czyli popcorning
Moderator: Pulpecja
Re: Podskakiwanie
To jest tak zwany popcorning czyli okazywanie radosci Jesli swinka tak robi to jest szczesliwa i zdrowa.
Moje świnie czasem też podskakują, gdy sa chyba niezadowolone. Tak przypuszczam. Dla przykładu - gdy położę im żarcie na klatkę tak, że je czują, ale nie moga znaleźć. Albo gdy ostatnio odcięłam je od ich bunkru pod łóżkiem - szukały wejścia, dreptały w tę i z powrotem i podrzucały łbem podskakując. Wydaje mi się, że nie zawsze takie podrygi oznaczają szczęście
-
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Moje świnki podskakują kiedy sprzątam im klatkę, to jest popcorning i oznacza duże zadowolenie. Wyglądają jak strzelające w mikrofalówce ziarenka popcornu. Nie masz się o co obawiać, one się cieszą
Swinski tez podskakuje jak zamiatam klatke ;] harcuje i obserwuje -a jak na chwile zostawie bobki na łoppatce w klatce to oodrazu słysze "trrurururur" -pocisk biegnie i rozwala bobki z łopatki z szydercza minka
Haha, moi dokładnie tak samo
Najgorzej, gdy już wyciągam szufelkę z klatki, a świniak opiera łapki i zrzuca wszystko, rozsypując po całej klatce. Oooo, tak!
Najgorzej, gdy już wyciągam szufelkę z klatki, a świniak opiera łapki i zrzuca wszystko, rozsypując po całej klatce. Oooo, tak!
Moja tak robi jak szaleje po klatce/na wybiegu albo jakby ją ktoś pogłaskał pod włos xd
Przemek czesto podskakuje, biega po calym wybiegu, kopie w trocinach. Najsmieszniejsze jest jak rano wstaje i zaczyna biegac, energia go rozpiera. Zal mi Manka bo on jest taki spokojny a Przemek to iskra caly czas chodzi za Mankiem. Maniek chce sobie polezec pospac a ten biega wszystko rozwala. Zamocowalismy mu pilke na sznurku bawil sie tym jakis czas i bylo spokojnie przez chwile. Mam wrazenie ze ten prosiak ma jakies ADHD
Moja latała jak oszalała po klatce jak była młodsza, teraz się już ustatkowała