B&B czyli Beza i Brzoza w duecie (Kremówka na zawsze w sercu

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: B&B czyli Beza i Brzoza w duecie (Kremówka na zawsze w s

Post autor: Chmurek »

Wesoły Świąt!

Od Psoty, Bruni i Chomisia!
Obrazek
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
AnitaEwelina

Post autor: AnitaEwelina »

Niestety Beza ma problemy z ząbkami. Schudła i nie chce jeść nic zielonego. Dostaje obecnie kapsułki na wzmocnienie i czeka na zabieg korekty zębów. W poniedziałek będę dojladnie wwiedziała kiedy ten zabieg sie odbędzie. Przednie ząbki sa idealne wyniki krwi tez idealnie w normie co wyklucze inne schorzenia odpowiedzialne za ten nagły spadek masy. Pojechała do weta przy okazji kontroli psa... i dobrze. Przez to futro nie zauważyłam że schudła aż tak. Od wtorku przybrała 25g... nie wiem czy do dużo czy mało ale cieszę sie z każdego grama.
Brzoza placze za Bezą bo mają teraz oddzielny wybieg żeby obserwowac bobczenie.Brzoza jest silna i mocna i przerosła juz dawno Bezę. Zdarzy jej się sikac do miski tak jak kiedyś Kremówce ;)
tyszanka27

Post autor: tyszanka27 »

Trzymam kciuki za Bezę :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Dawno Was tu nie było, a jak już jesteście, to takie informacje :(
Wyniki na tarczycę miaładnie robione? Wydaje mi się, że jak już zaobserwujesz bobczenie, to połącz je jak najszybciej, by dodatkowo jej nie stresować.
Obrazek
AnitaEwelina

Już są razem. Beza bobczy nieco drobniej ale w tak samo dużej ilości co Brzoza. Miała badanie ma tarczyce i jest ok. Wszysykie badania z krwi wyszły bardzo dobre.
Będę pisać jak juz bedziemy znać termin tej korekty zębów... swoją drogą kto by pomyślał że świnki mają tak liczne uzębienie.
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

O!DOPiero zauważyłam te słodziaczki!Piękny świąteczny prezent! Pernilla i Belinda pozdrawiają! :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
AnitaEwelina

Sytuacja wygląda tak, ze ja sie pomylilam. Te poprzednie wyniki byly na watrobe trzustke i cos tam.jeszcze i byly ok. Świnka w narkozie czy cos i okazalo sie ze to nie zeby :/ Pani pobrala krew na tarczyce i czekamy na wyniki. Ale.stawia na 99% ze to właśnie przyczyna tego spadku masy. Beza od zawsze systematycznie kichala... moze to jednak mialo zwiazek z ta tarczyca. Z narkozy ladnie sie wybudzila i pobiera pokarm ale ma jakies trudności. Na pewno dzis zabiore ja do domu ze wskazaniem jakie leki itd. Ogólnie udało się ja troszke podtuczyc wiec jest szansa ze stopniowo dojdzie do siebie a leki uchronia ja przed konsekwencjami tej nadczynność (bo mniemam ze skoro schudla to ma.nadczynność?)
Dzis popoludniu wszystkiego sie dowiem i bede pisac.
Brzoza spala w lozku z moja corka i zabobczyla poduszke ;)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Jak Beza?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”