Mam nadzieję, że chłopakom smakujeDanBea pisze: No i kolejne podziękowania, tym razem dla Cioci NIKI2 za dużą paczkę Brita
Minionek i Fredrikson z Radomia -za TM, znowu razem :(((
Moderator: pastuszek
Re: Minionek i Fredrikson z Radomia -leczenie [Katowice]
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Tak Raz jeszcze dziękujemyNIKI 2 pisze:Mam nadzieję, że chłopakom smakujeDanBea pisze: No i kolejne podziękowania, tym razem dla Cioci NIKI2 za dużą paczkę Brita
- DanBea
- Kontakt:
Byłam dzisiaj z chłopakami u kardiolog, bo nie podobało mi się jak oddychają, do tego dużo piją i sikają, no i też sporo śpią, a przecież to młode świnki, więc powinny być bardziej żywotne.
Pierwszy został zbadany Minionek. Osłuchowo coś nie pasowało doktor Ani w serduszku, więc zrobiła mu echo. Wymiary mięśnia sercowego prawidłowe. Nieprawidłowy wygląd ściany aorty od strony lewego przedsionka, podejrzenie rozwarstwienia ściany aorty (możliwe tło zapalne).
No i przyszła kolej na Fredriksona, niestety tutaj dużo gorzej to wygląda Maluszek ma złożoną wrodzoną wadę serca, tj. zwężenie aorty oraz ubytek w przegrodzie międzykomorowej z przepływem lewo-prawym. Tutaj zostało wdrożone leczenie. To tak w skrócie.
No to się porobiło
Pierwszy został zbadany Minionek. Osłuchowo coś nie pasowało doktor Ani w serduszku, więc zrobiła mu echo. Wymiary mięśnia sercowego prawidłowe. Nieprawidłowy wygląd ściany aorty od strony lewego przedsionka, podejrzenie rozwarstwienia ściany aorty (możliwe tło zapalne).
No i przyszła kolej na Fredriksona, niestety tutaj dużo gorzej to wygląda Maluszek ma złożoną wrodzoną wadę serca, tj. zwężenie aorty oraz ubytek w przegrodzie międzykomorowej z przepływem lewo-prawym. Tutaj zostało wdrożone leczenie. To tak w skrócie.
No to się porobiło
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
No tak. Następni Wirtualni
Będa jakieś badania dalsze? Dostali leki?
Ubytek w przegrodzie to ma Kawia. http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =97&t=6470 Jest pod opieką dr Katarzyny Kraszewskiej z Vetcardii, na pewno możliwy jest kontakt między Paniami Dr. Kawia jest standardowo na vetmedinie, urosła, jest normalnie aktywna. Aczkolwiek na początku strach był.
Dr Kraszewska wyjaśniała, że stan świnki z taką wadą zależy od umiejscowienia tego otworu: u Kawii dziurka jest w takim miejscu, że przepływ nie jest duży i nie wpływa zbyt mocno na działanie całego organizmu.
Będa jakieś badania dalsze? Dostali leki?
Ubytek w przegrodzie to ma Kawia. http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =97&t=6470 Jest pod opieką dr Katarzyny Kraszewskiej z Vetcardii, na pewno możliwy jest kontakt między Paniami Dr. Kawia jest standardowo na vetmedinie, urosła, jest normalnie aktywna. Aczkolwiek na początku strach był.
Dr Kraszewska wyjaśniała, że stan świnki z taką wadą zależy od umiejscowienia tego otworu: u Kawii dziurka jest w takim miejscu, że przepływ nie jest duży i nie wpływa zbyt mocno na działanie całego organizmu.
Oj się porobiło cholera...
- DanBea
- Kontakt:
Fredrikson dostał leki, a dokładnie karsivan, spironol i furosemid. On ma oprócz ubytku, jeszcze zwężenie aorty.
Mam zaufanie do doktor Ani, bo świetnie prowadzi moje kardiologiczne świnki, a mam ich trochę ( np. cuya, który w marcu kończy 6 lat i od trzech jest leczony na serce, a ma je poważnie chore).
Minionek póki co nic nie dostał. Jestem w stałym kontakcie z panią doktor, więc mam nadzieję, że damy radę
Mam zaufanie do doktor Ani, bo świetnie prowadzi moje kardiologiczne świnki, a mam ich trochę ( np. cuya, który w marcu kończy 6 lat i od trzech jest leczony na serce, a ma je poważnie chore).
Minionek póki co nic nie dostał. Jestem w stałym kontakcie z panią doktor, więc mam nadzieję, że damy radę
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Trzymajcie się. A ja jutro opowiem o wszystkim przy kontroli Cynii i Robinii.
- DanBea
- Kontakt:
Dziękujemy Daj znać po kontroli dziewczynek, bo sama jestem ciekawa.porcella pisze:Trzymajcie się. A ja jutro opowiem o wszystkim przy kontroli Cynii i Robinii.
edit: Chłopcy mieli jeszcze badanie usg i tutaj póki co wszystko jest w porządku.
- sosnowa
- Kontakt:
Biedacy. Ale widzę, że dobrze i opatrznościowo trafili na DT