Tosiek (Tchangalo) + Wichurka [WRO]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

lubię

Re: Tchangalo - rezerwacja [WRO]

Post autor: lubię »

A co się znowu dzieje? :shock: Pyśka, nie wariuj, takiego chłopa ci skołowałam, że pozazdrościć... :fingerscrossed: :fingerscrossed:
joanqa
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: joanqa »

Pysia się nie wykaraskała z ropnia, a ma teraz płyn blokujący opłucną. Jeździmy codziennie do Zwierzyńca na kolejne zastrzyki i do kontroli. Bardzo ciężko się jej oddycha, może być tak, że płuca się nie oczyszczą... Przestała jeść i zatacza się z domku do tunelu i z powrotem... Niestety nie widać poprawy a ta infekcja ją wykańcza... Niestety powolutku tracimy nadzieję, w zasadzie to tulimy ją na pożegnanie.
lubię

Kurczę, niedobrze :( Może trzeba zmienić antybiotyk? Furosemid pewnie dostaje, więc może na czymś mocniejszym byłaby poprawa? Nawet nie mam jak Wam pomóc :(
Karotka01

Post autor: Karotka01 »

Trzymamy kciuki za malucha! Pysia musi poznać kolegę :fingerscrossed:
joanqa
Kontakt:

I to jest właśnie najsmutniejsze, że nie ma jak pomóc, bo chętnie bym zabrała jej tego cierpienia. A antybiotyki dostaje już dwa i Furosemid. Nie widzę tylko czy porządnie się opróżnia, a do picia muszę ją zmuszać.
Jak Pyśka odejdzie, to będziemy mogli powiedzieć że nasza przygoda świnkowa wejdzie w 3 etap - "Po Pysi". Dwa poprzednie to "Przed Pysią" i "Z Pysią".
joanqa
Kontakt:

Pysiunia zasnęła... Nie pozna kolegi... Została po niej ogromna pusta kuweta i wyrwa w sercu jak po meteorze. Tchangalo może przybywać, żeby zapełnić tą pustkę. Nawet Wichura dzisiaj nie wrzeszczy...
lubię

O nie... :sadness:
Tchangalo przybędzie, chłopak nawet nie zauważył, że go czegoś pozbawiono - kica i żre jak zawsze, tylko drze się głośniej :szczerbaty: TŻ mówi, że g... prawda - w taką deprechę popadł, że go wszoły oblazły...Ale ja wiem lepiej :102: Wszoły faktycznie mamy, nie wiem od kogo się zaczęło, grunt, że wszyscy zbiorczo do leczenia i chałupa do prania :roll: Trudno, zanim się zagoi po wszołach nie będzie śladu.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Się naplątało... :sadness:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
joanqa
Kontakt:

Mam klatkę całą wolną bo Wichura zajmie wybieg Pyśki. Jak tylko znajdziesz czas to mogę gościa brać nawet na kwarantannę.
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Szkoda,że Pyśka kolegi nie poznała :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”