Nugat już w DS [Wrocław]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Farizah

Re: Nugat szuka domu [Wrocław]

Post autor: Farizah »

Oby mu to oczko wyzdrowiało za śliczny świnek jak na takie choróbska:) Śliczny misiu zdrowiej nam tu :love: :love: :love:
AgnieszkaSzarek

Post autor: AgnieszkaSzarek »

nugat zaliczył znów spadek wagi o 10 dag, oczka ma zdrowe jesteśmy po wizycie u Veta....Waży obecnie 737 gram, mam kontrolować jego wagę, ważąc przed podaniem jedzonka, jak utrzyma się stan spadkowy wagi, to będziemy szukać przyczyny, na razie wszystko dobrze, oczka ma przebadanie, ząbki też, pazurki skrócone, uszka zdrowe, był osłuchany ciężko oddychał, miał sprawdzony nosek, sprawdzone też stopy...Ogólnie Nugat to okaz zdrowia :) Super, czyli już nie długo, jak przejdziecie WPA...
Farizah

Post autor: Farizah »

Mam nadzieję że przejdziemy, bo jesteśmy w trakcie umawiania:)
Oby było z nim w porządku <3
AgnieszkaSzarek

Nugat mi się na nodze wyleguje domagając pieszczot, jak go głaszcze to słodko mruczy, no taki z niego pieszczoch :love:
AgnieszkaSzarek

Nugat już przybrał na wadze, dziś go ważyłam 748gram, ma spory apetyt, bo ciągle chodzi głodny, dopomina się o jedzonko, na widok miseczki i siana z ziołami aż skacze po pojemniku...Dziś mu zmieniłam ściółkę na Pinio drewniany ze świerku o zapachu zielonej herbaty, głuptas chciał zjeść granulat ściółki, ale wytłumaczyłam mu, że to nie jest do jedzonka, chyba zrozumiał... Widzę, że jest zadowolony i zrelaksowany, teraz odpoczywa :) od wczoraj zajada się też gruszkami...
AgnieszkaSzarek

znów spadek wagi o 8 dag, obecnie waży 740gram, jest ważony codziennie, po obserwuje go trochę, jak zacznie znacznie spadać z wagi to wizyta u Veta jest nieunikniona, na razie jest to w ramach rozsądku te wahnięcia wagi do 10 dag...
lubię

Post autor: lubię »

Agnieszko, idź z małym do weta i niech dokładnie przebada bobki. Młoda świnka powinna regularnie przybierać na wadze, wzrosty i spadki wskazują na jakiś problem, być może jeszcze nie nasilony tak, żeby dać poważniejsze objawy, ale na moje oko coś jest na rzeczy - pasożyty lub inna choroba układu pokarmowego (może zachwiana równowaga flory bakteryjnej). Jeśli z bobami wszystko w porządku, to trzeba zrobić badanie krwi i sprawdzić działanie nerek i wątroby.
Ruchamax (nazwa roku, moim zdaniem 8-) ) to zestaw ziół o dość szerokim działaniu wspomagającym głównie układ pokarmowy, ale i oddechowy, nerki, wątrobę i immunostymulujący, więc po tym, że zadziałał nadal trudno stwierdzić, o co właściwie chodziło.
AgnieszkaSzarek

idę za moment z Nugatem do Veta, od rana nie zrobił ani jednego bobka, a je cały czas, więc jest coś nie tak, muszę się dowiedzieć, co się z nim dzieje, bo to nie jest normalne...
AgnieszkaSzarek

Jest nie za ciekawie, wizyta u Veta wypadła nie najlepiej, miał pobraną krew do badań na nerki i wątrobę, jutro wyniki biochemii, z omówieniem wyników, w najgorszym wypadku antybiotyk, zalecenia pani doktor, mniej karmy<granulat> więcej świeżych, owoce, warzywa, zielenina, więcej siana, + tabletki ziołowe na brzuszek+ na poprawę apetytu, teraz zostaje czekać na wyniki biochemii...
Awatar użytkownika
Oldzah
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Oldzah »

Czekamy do jutra i :fingerscrossed: żeby to nie było nic poważnego i szybko przeszło
Moje panny: Stefania i Bella

Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”