Jestem z Torunia.
Wentylatora nie mam, zaraz przygotuję kąpiel. Świnka wstała i je, więc mam nadzieję, że tragedii nie ma z nią...
Wysoka temperatura latem - jak pomóc świnkom?
Moderator: Dzima
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Wysoka temperatura latem - jak pomóc świnkom?
Toruń na księżycu jest?
Trzymam kciuki, nie lekcewaz tego. Czy ma gorące uszy? Gorączkę najłatwiej poznac po uszach.
Trzymam kciuki, nie lekcewaz tego. Czy ma gorące uszy? Gorączkę najłatwiej poznac po uszach.
Gdybym to lekceważła to zamiast szukać informacji w internecie jak pomóc śwince poszłabym spać. Matwie się. Na szczeście nie ma gorących uszu.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
kurczę, świnie po takich podróżach w upały niestety umierają... wczoraj jedna padła przy krótkiej podróży na terenie jednego miasta a co dopiero tyle godzin... jeżeli się da to spróbuj z nią podróżować późno lub bardzo wcześnie rano...
Nia miałam wyboru. Gdybym miała to jechałabym wcześnie rano. Już biega po klatce, więc chyba już dochodzi do siebie.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
No to dobrzeTosia0424 pisze:Gdybym to lekceważła to zamiast szukać informacji w internecie jak pomóc śwince poszłabym spać. Matwie się. Na szczeście nie ma gorących uszu.
Pisząc "nie lekceważ" mialam na myśli, żebys zwracała uwagę równiez jutro, jak się świnka zachowuje. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Swoją drogą - namów ją do picia, albo jedzenia czegoś soczystego, a w razie czego zawsze warto miec w domu strzykawke bez igły do podania leku, albo pojenia w razie potrzeby.
Powodzenia!
W koncu ruszyła ogórka.
Dziękuję
Dziękuję
Wysoka temperatura - jak pomóc w lato prosiakom?
Hej z miejsca powiem,że nie widziałam nigdzie takiego tematu. Jeśli wrzuciłam do złego folderu to proszę o przeniesienie.
Od jakiegoś czasu mam 2 prosiaki w domu i szukam porady w jaki sposób złagodzić u nich przykre skutki upałów.Jaka temperatura jest- każdy czuje...
Mam rozetkę i peruwiankę - ona najgorszej znosi upał, dodatkowo prawdopodobnie jest w ciąży...Widać,że jest im ciepło a ja nie chcę im przez moją pomoc zrobić krzywdy.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na takie upały?
Od jakiegoś czasu mam 2 prosiaki w domu i szukam porady w jaki sposób złagodzić u nich przykre skutki upałów.Jaka temperatura jest- każdy czuje...
Mam rozetkę i peruwiankę - ona najgorszej znosi upał, dodatkowo prawdopodobnie jest w ciąży...Widać,że jest im ciepło a ja nie chcę im przez moją pomoc zrobić krzywdy.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na takie upały?
Re: Wysoka temperatura - jak pomóc w lato prosiakom?
Ja wlewam do dwoch butelek plastikowych zimna wode i zamrazam. Jedna zamrozona wkladam do klatki. Jesli sie ta z klatki rozmrozi wyciagam druga i wkladam do klatki a ta pierwsza spowrotem do zamrazarki. Zapraszam na moj watek (Jula & Wiki♡) dzisiaj wstawilem fotke jak Wiki sie wyleguje przy butelce
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Wysoka temperatura - jak pomóc w lato prosiakom?
Tutaj jest dużo porad http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=89&t=610 Miłej lektury