Tosia, Pipi i Basia[*], nasze słodziaki

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
JoShiMa

Re: Basia i Tosia, nasze słodziaki

Post autor: JoShiMa »

Zośka z zimnymi ogrodnikami odpuścili. Kurier przytaszczył paczkę z nowymi kratkami. Przyszła więc pora wypuścić ryjki na zieloną trawkę. Złożyłyśmy wybieg raz dwa trzy, dziewczyny zainstalowały baldachim z pieluchy tetrowej, żeby było troszkę cienia i voila. Świnki obleciały wybieg dwa razy w koło i upewniwszy się, że nie da się wyjść ochoczo zabrały się za przetwarzanie trawy i koniczyny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Alex

Post autor: Alex »

Tylko pozazdroscic :102:
JoShiMa

Jutro przestawimy wybieg w inne miejsce. Mam nadzieję, że zaoszczędzę nie tylko na kupowaniu siana ale tez na paliwie do kosiarki. Hi hi hi. Że o darmowym nawozie na trawnik nie wspomnę :yahoo:
katiusha

Post autor: katiusha »

Same plusy! :lol: :love:
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

:buzki:
JoShiMa

Sezon trawnikowy niestety się skończył. Od jakiegoś czasu jest już za zimno na wypuszczanie ryjków na podwórkowy wybieg. Teraz zaczął się sezon wybiegów domowych. Dziś dziewczyny zrobiły zagrodę a piankowych puzzli i domek z koszyka i pieluchy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja starsza córka ma niebywałą cierpliwość do zwierząt. Nauczyła się obcinać świnkom pazurki. Tak je zawsze wymizia wyglaszcze i obłaskawi, że nawet nie pisną.
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

A ile ma lat,jeśli można spytać?
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Jak miło Was widzieć :buzki:
JoShiMa

Chocolate Monster pisze:A ile ma lat,jeśli można spytać?
Siedem i pół. Wychowuje się ze zwierzętami od urodzenia. Kiedy miała nieco ponad trzy lata dostała pierwszą świnkę morską, która była już nieco leciwa i niestety pożyła u nas tylko kilka lat. Poza tym psy koty, żółwie. Trochę tego u nas było ;)

Misia jest bardzo zaangażowana w "obsługę" świnek. Samodzielnie sprząta im klatkę (za wyjątkiem generalnych porządków z wymienianiem podłoża i mat, gdzie ja gram pierwsze skrzypce) myje miseczki i pojnik, latem przynosiła codziennie trawę z ogrodu, przygotowuje warzywa dla ryjków, ja rzadko jej musze przypominać albo się sama za to brać. No i codziennie muszą być wymiziane i wyprzytulane a młodsza siostra (4 lata) jej we wszystkim wtóruje.
loriain

Post autor: loriain »

Piękne świnki i mądre córki :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”