Witam!
Nazywam się Patrycja, i jestem mamusią 2. samców: Pysia i Lolka. Chłopaki mieszkają osobno, ponieważ z Lolka straszny dominant, a z Pysia potworny przytulas. Co zbliżył się do Lolesława, to dostawał po grzbiecie, więc musiałam ich rozdzielić. Szukam WYSTERYLIZOWANEJ samiczki,lub baardzo spokojnego samca. Świniaki mają klatki 100cm (planowane 120) i cały mój pokój do dyspozycji 24h. Tak wiem, że świnki tyle żyją, chciałabym, żeby żyły dłużej. Prosiami mogą zająć się moi dziadkowie. Jakieś 2 min na piechtę od mojego domu znajduje się weterynaria, także ten. Mieszkam w Opolu.
[WĄTEK ADOPCYJNY] Lubisz świnki i chcesz im pomóc? Adoptuj!
Moderator: pastuszek
Re: [WĄTEK ADOPCYJNY] Lubisz świnki i chcesz im pomóc? Adopt
Ostatnio zmieniony 08 sie 2016, 16:48 przez Pantee, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam mam na imię Anna mam 25 lat i chciałabym zaadoptować 3 świnki morskie. Miałam 2 ale niestety zachorowały i mimo antybiotyku i karmienia strzykawka nie dałam rady ich uratować
Mam dwójkę dzieci synek ma 2 latka córeczka 3 mce nie dotykały one zwierząt oprócz głaskania Przy mojej obecności. Mam klatkę 120 na 50 więc mogłabym adoptować aż 3 świnki najbardziej podobają mi się świnki w typie peruwianek i teddy. Oczywiście że wiem że żyją one długo i ciesze się z tego powodu... To normalne że jeśli zachowują pobiegnę z nimi do weterynarza.

Mam dwójkę dzieci synek ma 2 latka córeczka 3 mce nie dotykały one zwierząt oprócz głaskania Przy mojej obecności. Mam klatkę 120 na 50 więc mogłabym adoptować aż 3 świnki najbardziej podobają mi się świnki w typie peruwianek i teddy. Oczywiście że wiem że żyją one długo i ciesze się z tego powodu... To normalne że jeśli zachowują pobiegnę z nimi do weterynarza.
Witam, nazywam się Angelika mam 22lat. Mam dwie świnki skinny Pinki(ma 9mieś) jest dziewczynką i Benio (1,5roku) bez jajeczny. Szukam do moich prosiaczków spokojnego przytulasia też łysego. Dla świnek mam dwie klatki plus wybieg, wcinają karmę versa lage i są prze cudne ale chciałabym pomóc jakiemuś prosiaczkowi w potrzebie
Mieszkamy we Wrocławiu.

- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Niestety, do nas bardzo rzadko trafiają bezwłose świnki. Tak mniej więcej raz na dwa lata. Możesz więc adoptować u nas kosmatą samiczkę, albo kupić w dobrej hodowli łyskę. Są na forum osoby, które kochają bezwłose świnki i na pewno poradzą ci, do którego hodowcy się zwrócić. Pamiętaj, że do twojej parki możesz dodać tylko kolejne samiczki!
Witam, od 22.02.2016r jestem szczęśliwą mamą 8 miesięcznego prosiaczka. Trafiłam na forum całkiem przypadkowo m. in. w poszukiwaniu porad na temat żywienia oraz pielęgnacji mojego słodziaka, przeglądając forum dowiedziałam się że są to zwierzątka stadne i z tego też powodu szukam towarzysza dla niego. Mam 34 lata i mieszkam w Warszawie dlatego też zainteresowana byłabym adopcją tego oto maluszka http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=6377 Pozdrawiam i czekam na kontakt.
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
W sprawie Puszka proszę napisać tutaj: martu.ha@wp.pl
pisałam już wcześniej ale dzięki za pomoc, czekam teraz na jakiś kontakt z adopcje@forum.swinkimorskie.eu Pozdrawiam.
Szukam przyjaciela
Witam, chciałabym adoptować przyjaciela do mojego samca.
Samczyk ma około 2 lata (nie jestem pewna gdyż ktoś go oddał do sklepu zoologicznego). Jest wesoły, troszkę nie lubi jak ktoś grzebie mu w misce.
Codziennie jak to tylko możliwe wypuszczam świnkę na trawę (mam duże podwórko), jak nie to biega po domu.
Codziennie daje śwince siano (ostatnio daje mu samodzielnie ususzone
), codziennie dostaje gałązki do gryzienia - mieszkam na wsi niedaleko lasu.
Bardzo fajnie bawi się z moim 3,5 letnim synem i chodzi za nim. Uwielbia być głaskany.
Szukam dla niego towarzysza - samca. Szukam świnki łagodnej i wesołej, nie długowłosej.
Mam w domu kota ale on się nie zbliża do klatki. Jak wypuszczam świnkę to kot jest na zewnątrz.
Mieszkam w miejscowości położonej między Limanową a Wieliczką. Bez problemu mogę podjechać do Krakowa.
Samczyk ma około 2 lata (nie jestem pewna gdyż ktoś go oddał do sklepu zoologicznego). Jest wesoły, troszkę nie lubi jak ktoś grzebie mu w misce.
Codziennie jak to tylko możliwe wypuszczam świnkę na trawę (mam duże podwórko), jak nie to biega po domu.
Codziennie daje śwince siano (ostatnio daje mu samodzielnie ususzone

Bardzo fajnie bawi się z moim 3,5 letnim synem i chodzi za nim. Uwielbia być głaskany.
Szukam dla niego towarzysza - samca. Szukam świnki łagodnej i wesołej, nie długowłosej.
Mam w domu kota ale on się nie zbliża do klatki. Jak wypuszczam świnkę to kot jest na zewnątrz.
Mieszkam w miejscowości położonej między Limanową a Wieliczką. Bez problemu mogę podjechać do Krakowa.
Witam!
Na imię mam Ania i właśnie planowałam
kupić świnkę morską dla moich dzieci 9 i 12 lat).
Przez przypadek szukając informacji na temat
tych zwierzątek trafiłam tutaj. Na razie
czytam i się uczę. Lubię wiedzieć co mnie
czeka i planować.
Pozdrawiam i chylę czoła nad tym ile dobrego robicie!
Na imię mam Ania i właśnie planowałam
kupić świnkę morską dla moich dzieci 9 i 12 lat).
Przez przypadek szukając informacji na temat
tych zwierzątek trafiłam tutaj. Na razie
czytam i się uczę. Lubię wiedzieć co mnie
czeka i planować.
Pozdrawiam i chylę czoła nad tym ile dobrego robicie!
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Pani Aniu, pierwsze co powinna pani wiedzieć, to fakt, że świnki to zwierzątka stadne i nikt nie sprzeda/odda do adopcji jednej świnki
Z takich podstawowych informacji, to te zwierzątka są dosyć wymagające w utrzymaniu, między innymi obowiązkowo klatka 100cm, dobra karma i duuużo zielonych
Też nie wszystkie świnki nadają się dla dzieci, trzeba być bardzo ostrożnym przy ich podnoszeniu, większość w ogóle tego nie lubi, a dzieci mają skłonność do brania i miziania "na siłę".
Wszystkie informacje dot. ich diety, mieszkania, formalności adopcyjnych itd. znajdzie pani na forum, a świnki do adopcji mają swój wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewforum.php?f=11

Też nie wszystkie świnki nadają się dla dzieci, trzeba być bardzo ostrożnym przy ich podnoszeniu, większość w ogóle tego nie lubi, a dzieci mają skłonność do brania i miziania "na siłę".
Wszystkie informacje dot. ich diety, mieszkania, formalności adopcyjnych itd. znajdzie pani na forum, a świnki do adopcji mają swój wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewforum.php?f=11