[WĄTEK ADOPCYJNY] Lubisz świnki i chcesz im pomóc? Adoptuj!

Jeśli chciałbyś adoptować świnkę, ale nie wiesz jak to zrobić lub masz jakieś wątpliwości - napisz tutaj.

Moderator: pastuszek

Pantee

Re: [WĄTEK ADOPCYJNY] Lubisz świnki i chcesz im pomóc? Adopt

Post autor: Pantee »

Witam!
Nazywam się Patrycja, i jestem mamusią 2. samców: Pysia i Lolka. Chłopaki mieszkają osobno, ponieważ z Lolka straszny dominant, a z Pysia potworny przytulas. Co zbliżył się do Lolesława, to dostawał po grzbiecie, więc musiałam ich rozdzielić. Szukam WYSTERYLIZOWANEJ samiczki,lub baardzo spokojnego samca. Świniaki mają klatki 100cm (planowane 120) i cały mój pokój do dyspozycji 24h. Tak wiem, że świnki tyle żyją, chciałabym, żeby żyły dłużej. Prosiami mogą zająć się moi dziadkowie. Jakieś 2 min na piechtę od mojego domu znajduje się weterynaria, także ten. Mieszkam w Opolu.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2016, 16:48 przez Pantee, łącznie zmieniany 3 razy.
Ana Huntingtana

Post autor: Ana Huntingtana »

Witam mam na imię Anna mam 25 lat i chciałabym zaadoptować 3 świnki morskie. Miałam 2 ale niestety zachorowały i mimo antybiotyku i karmienia strzykawka nie dałam rady ich uratować :(
Mam dwójkę dzieci synek ma 2 latka córeczka 3 mce nie dotykały one zwierząt oprócz głaskania Przy mojej obecności. Mam klatkę 120 na 50 więc mogłabym adoptować aż 3 świnki najbardziej podobają mi się świnki w typie peruwianek i teddy. Oczywiście że wiem że żyją one długo i ciesze się z tego powodu... To normalne że jeśli zachowują pobiegnę z nimi do weterynarza.
pinki&benio

Post autor: pinki&benio »

Witam, nazywam się Angelika mam 22lat. Mam dwie świnki skinny Pinki(ma 9mieś) jest dziewczynką i Benio (1,5roku) bez jajeczny. Szukam do moich prosiaczków spokojnego przytulasia też łysego. Dla świnek mam dwie klatki plus wybieg, wcinają karmę versa lage i są prze cudne ale chciałabym pomóc jakiemuś prosiaczkowi w potrzebie :D Mieszkamy we Wrocławiu. :świnka1: :świnka2:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Niestety, do nas bardzo rzadko trafiają bezwłose świnki. Tak mniej więcej raz na dwa lata. Możesz więc adoptować u nas kosmatą samiczkę, albo kupić w dobrej hodowli łyskę. Są na forum osoby, które kochają bezwłose świnki i na pewno poradzą ci, do którego hodowcy się zwrócić. Pamiętaj, że do twojej parki możesz dodać tylko kolejne samiczki!
sandrafraczak

Post autor: sandrafraczak »

Witam, od 22.02.2016r jestem szczęśliwą mamą 8 miesięcznego prosiaczka. Trafiłam na forum całkiem przypadkowo m. in. w poszukiwaniu porad na temat żywienia oraz pielęgnacji mojego słodziaka, przeglądając forum dowiedziałam się że są to zwierzątka stadne i z tego też powodu szukam towarzysza dla niego. Mam 34 lata i mieszkam w Warszawie dlatego też zainteresowana byłabym adopcją tego oto maluszka http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=6377 Pozdrawiam i czekam na kontakt.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

W sprawie Puszka proszę napisać tutaj: martu.ha@wp.pl
sandrafraczak

Post autor: sandrafraczak »

pisałam już wcześniej ale dzięki za pomoc, czekam teraz na jakiś kontakt z adopcje@forum.swinkimorskie.eu Pozdrawiam.
KatWoj90

Szukam przyjaciela

Post autor: KatWoj90 »

Witam, chciałabym adoptować przyjaciela do mojego samca.
Samczyk ma około 2 lata (nie jestem pewna gdyż ktoś go oddał do sklepu zoologicznego). Jest wesoły, troszkę nie lubi jak ktoś grzebie mu w misce.
Codziennie jak to tylko możliwe wypuszczam świnkę na trawę (mam duże podwórko), jak nie to biega po domu.
Codziennie daje śwince siano (ostatnio daje mu samodzielnie ususzone :) ), codziennie dostaje gałązki do gryzienia - mieszkam na wsi niedaleko lasu.
Bardzo fajnie bawi się z moim 3,5 letnim synem i chodzi za nim. Uwielbia być głaskany.
Szukam dla niego towarzysza - samca. Szukam świnki łagodnej i wesołej, nie długowłosej.

Mam w domu kota ale on się nie zbliża do klatki. Jak wypuszczam świnkę to kot jest na zewnątrz.

Mieszkam w miejscowości położonej między Limanową a Wieliczką. Bez problemu mogę podjechać do Krakowa.
AMOK

Post autor: AMOK »

Witam!
Na imię mam Ania i właśnie planowałam
kupić świnkę morską dla moich dzieci 9 i 12 lat).
Przez przypadek szukając informacji na temat
tych zwierzątek trafiłam tutaj. Na razie
czytam i się uczę. Lubię wiedzieć co mnie
czeka i planować.
Pozdrawiam i chylę czoła nad tym ile dobrego robicie!
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Pani Aniu, pierwsze co powinna pani wiedzieć, to fakt, że świnki to zwierzątka stadne i nikt nie sprzeda/odda do adopcji jednej świnki ;) Z takich podstawowych informacji, to te zwierzątka są dosyć wymagające w utrzymaniu, między innymi obowiązkowo klatka 100cm, dobra karma i duuużo zielonych :D
Też nie wszystkie świnki nadają się dla dzieci, trzeba być bardzo ostrożnym przy ich podnoszeniu, większość w ogóle tego nie lubi, a dzieci mają skłonność do brania i miziania "na siłę".
Wszystkie informacje dot. ich diety, mieszkania, formalności adopcyjnych itd. znajdzie pani na forum, a świnki do adopcji mają swój wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewforum.php?f=11
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chcę adoptować świnkę!”