OGROMNE problemy z pyszczkiem!
Moderator: Dzima
Re: OGROMNE problemy z pyszczkiem!
Nie mam teraz karmy dlatego podaję bez niej. Ale Jutro kupię i będę już podawać z karmą. Niestety nie mam insulinówek, ale radzę sobie. Mam też taką duużą strzykawkę z dużym otworem w razie problemów, ale nie ma ich na razie Świnka coraz chętniej je (tzn. coraz mniej się wyrywa).
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Wygląda mi to coraz optymistyczniej!
Jak lubi banany i gerbery to dogadzaj, najważniejsze, żeby coś było w brzuszku, możesz też płatki - siemię - karmę wymieszać właśnie z rozgniecionym bananem. Napój pietruszkowy to fantastyczny patent, pewnie sprawdziłby się też ogórkowy. Pamiętaj, że wit. c nie może być podawana razem z ogórkiem.
Trzymamy kciuki z całych sił!
Jak lubi banany i gerbery to dogadzaj, najważniejsze, żeby coś było w brzuszku, możesz też płatki - siemię - karmę wymieszać właśnie z rozgniecionym bananem. Napój pietruszkowy to fantastyczny patent, pewnie sprawdziłby się też ogórkowy. Pamiętaj, że wit. c nie może być podawana razem z ogórkiem.
Trzymamy kciuki z całych sił!
Byliśmy u weterynarza. Świń z 65 deko waży już 80 To dobra wiadomość. Wzmacnia się. Weterynarz zdecydowała poczekać jeszcze skoro idzie tak dobrze i następna wizyta w czwartek. Wtedy już pewnie umówimy się na zabieg.
Zrobiłam również zdjęcie RTG - wstawiam niżej.
Niestety nie udało mi się znaleźć kaszki Sinlac, ale za to kupiłam BoboVite - bezglutenowy produkt zbożowy. Nie zawiera białka mleka krowiego i białka sojowego, laktozy i glutenu. Myślę, że spokojnie mogę podawać.
Kupiłam również Cavia Nature (będę mielić), gerberka słodką marchewkę i gruszkę z jabłkiem. Poza tym suszona natka pietruszki i kilka innych smakołyków. Będziemy kombinować żeby smakowało
Tutaj pełny rozmiar zdjęcia -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9a ... babf3.html trzeba wejść i kliknąć na zdjęcie.
Ja nic nie umiem z tego wyczytać niestety Jeśli ktoś coś widzi to oświećcie mnie
Zrobiłam również zdjęcie RTG - wstawiam niżej.
Niestety nie udało mi się znaleźć kaszki Sinlac, ale za to kupiłam BoboVite - bezglutenowy produkt zbożowy. Nie zawiera białka mleka krowiego i białka sojowego, laktozy i glutenu. Myślę, że spokojnie mogę podawać.
Kupiłam również Cavia Nature (będę mielić), gerberka słodką marchewkę i gruszkę z jabłkiem. Poza tym suszona natka pietruszki i kilka innych smakołyków. Będziemy kombinować żeby smakowało
Tutaj pełny rozmiar zdjęcia -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9a ... babf3.html trzeba wejść i kliknąć na zdjęcie.
Ja nic nie umiem z tego wyczytać niestety Jeśli ktoś coś widzi to oświećcie mnie
- Pysia
- Miejscowość: Nowe Miasto Lub.
- Kontakt:
Coraz lepsze wieści, trzymamy kciuki za Kajtusia
Na zdjęciu widać jakiś problem z ząbkami, ale tylko weterynarz coś z tego wyczyta
Niektóre świnki lubią też koperek - można kupić suszony i przetestować na śwince
Na zdjęciu widać jakiś problem z ząbkami, ale tylko weterynarz coś z tego wyczyta
Niektóre świnki lubią też koperek - można kupić suszony i przetestować na śwince
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
BoboVita chyba nawet lepsza, sinlac bardzo podnosi cukier, a jeśli będzie dostawał antybiotyki, to może złapać grzybicę, więc im mniej cukrów, tym lepiej.
Ładny skok wagi
Ładny skok wagi
Kajtek zaczyna robić kupki! Nie hurtowo ale nawet sporo, tylko malutkie
Jak mi się zsikał do łóżka to też się cieszyłam jak głupek.. Czuję się jak młoda matka
Właśnie wsuwamy kaszkę, nie ma to jak czuwać nocą.
Jak mi się zsikał do łóżka to też się cieszyłam jak głupek.. Czuję się jak młoda matka
Właśnie wsuwamy kaszkę, nie ma to jak czuwać nocą.
- sosnowa
- Kontakt:
Wspaniale, wyjdzie chłopak z tego dzięki Tobie
Do mielonej CN dobrze jest dodać trochę kaszki i odstawić na chwilę, że dobrze spęczniała - roztwór jest wtedy stabilniejszy, nie osadza się i łatwiej go wciągnąć do strzykawki. Ja w ogóle wszystko mieszałam, żeby mi świnie nie wybrzydzały i dodawałam mięty i trochę mielonego kminku. Można też rozrobić herbatką ziołową, może chętniej będzie jadł.
Trzymamy kciuki (ile ich jest do dyspozycji), dobrze ci idzie
Trzymamy kciuki (ile ich jest do dyspozycji), dobrze ci idzie
- Pysia
- Miejscowość: Nowe Miasto Lub.
- Kontakt:
Dzisiaj wysłałam Ci troszkę CC i insulinówki. Dajesz Kajtkowi witaminę C?