OGROMNE problemy z pyszczkiem!

Problemy z zębami, problemy z jedzeniem, problemy okulistyczne, problemy z uszami, problemy z nosem;

Moderator: Dzima

kotoko

Re: OGROMNE problemy z pyszczkiem!

Post autor: kotoko »

Nie mam teraz karmy dlatego podaję bez niej. Ale Jutro kupię i będę już podawać z karmą. Niestety nie mam insulinówek, ale radzę sobie. Mam też taką duużą strzykawkę z dużym otworem w razie problemów, ale nie ma ich na razie :) Świnka coraz chętniej je (tzn. coraz mniej się wyrywa).
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Wygląda mi to coraz optymistyczniej!
Jak lubi banany i gerbery to dogadzaj, najważniejsze, żeby coś było w brzuszku, możesz też płatki - siemię - karmę wymieszać właśnie z rozgniecionym bananem. Napój pietruszkowy to fantastyczny patent, pewnie sprawdziłby się też ogórkowy. Pamiętaj, że wit. c nie może być podawana razem z ogórkiem.
Trzymamy kciuki z całych sił!
kotoko

Byliśmy u weterynarza. Świń z 65 deko waży już 80 :) To dobra wiadomość. Wzmacnia się. Weterynarz zdecydowała poczekać jeszcze skoro idzie tak dobrze i następna wizyta w czwartek. Wtedy już pewnie umówimy się na zabieg.
Zrobiłam również zdjęcie RTG - wstawiam niżej.
Niestety nie udało mi się znaleźć kaszki Sinlac, ale za to kupiłam BoboVite - bezglutenowy produkt zbożowy. Nie zawiera białka mleka krowiego i białka sojowego, laktozy i glutenu. Myślę, że spokojnie mogę podawać.
Kupiłam również Cavia Nature (będę mielić), gerberka słodką marchewkę i gruszkę z jabłkiem. Poza tym suszona natka pietruszki i kilka innych smakołyków. Będziemy kombinować żeby smakowało ;)

Obrazek
Tutaj pełny rozmiar zdjęcia -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f9a ... babf3.html trzeba wejść i kliknąć na zdjęcie.
Ja nic nie umiem z tego wyczytać niestety :x Jeśli ktoś coś widzi to oświećcie mnie :D
Awatar użytkownika
Pysia
Miejscowość: Nowe Miasto Lub.
Kontakt:

Post autor: Pysia »

Coraz lepsze wieści, trzymamy kciuki za Kajtusia :fingerscrossed:
Na zdjęciu widać jakiś problem z ząbkami, ale tylko weterynarz coś z tego wyczyta ;)
Niektóre świnki lubią też koperek - można kupić suszony i przetestować na śwince :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

BoboVita chyba nawet lepsza, sinlac bardzo podnosi cukier, a jeśli będzie dostawał antybiotyki, to może złapać grzybicę, więc im mniej cukrów, tym lepiej.
Ładny skok wagi :like:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
kotoko

Kajtek zaczyna robić kupki! Nie hurtowo ale nawet sporo, tylko malutkie :)
Jak mi się zsikał do łóżka to też się cieszyłam jak głupek.. Czuję się jak młoda matka :lol:
Właśnie wsuwamy kaszkę, nie ma to jak czuwać nocą.
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Wspaniale, wyjdzie chłopak z tego dzięki Tobie :like:
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Oby już było tylko lepiej :fingerscrossed:
lubię

Post autor: lubię »

Do mielonej CN dobrze jest dodać trochę kaszki i odstawić na chwilę, że dobrze spęczniała - roztwór jest wtedy stabilniejszy, nie osadza się i łatwiej go wciągnąć do strzykawki. Ja w ogóle wszystko mieszałam, żeby mi świnie nie wybrzydzały i dodawałam mięty i trochę mielonego kminku. Można też rozrobić herbatką ziołową, może chętniej będzie jadł.
Trzymamy kciuki (ile ich jest do dyspozycji), dobrze ci idzie :) :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Pysia
Miejscowość: Nowe Miasto Lub.
Kontakt:

Post autor: Pysia »

Dzisiaj wysłałam Ci troszkę CC i insulinówki. Dajesz Kajtkowi witaminę C?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Twarzoczaszka”