Migotka szuka nowego domku [już zdrowa :)] - rezerwacja

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

LidkaK

Re: Migotka szuka nowego domku [po wyleczeniu] - rezerwacja

Post autor: LidkaK »

Dużo zdrówka dla Migotki :!: :)

Faktycznie jest cudna :love:
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

pucka69 pisze:No tak, bo zęby na sianie się ścierają. Sieczkę może by jadła? Może ktoś w Wawie ma resztkę? Albo Porcelli trochę pomarudź na pw, bo jej kolej kupowania wora. Powiedz, że ja Cię wysłałam :lol:
Dziękuję, sieczki mamy dostatek (wylicytowanej na bazarku ;) ), ale niestety nie rusza. To, że nie mogę jej dawać granulatu jakoś mnie nie wzrusza, bo moje świnki dużo go nie dostają,natomiast źle się czuję z tym że muszę jej odmawiać warzyw. Jak tylko słyszy że kroję coś to drze się w niebogłosy. I jak tu odmówić tym pięknym oczkom?W ramach rekompensaty kupiłam mix warzyw suszonych i nawet trochę skubie.
Dziś zawozimy bobki do badania, żeby sprawdzić czy pasożyty już sobie poszły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Słodki rogalik :)
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Niestety Migotka leci z wagi - wczoraj 670 gramów, dziś już tylko 650 :( .
Znowu zaczynamy się dokarmiać, od jutra leki przeciwbólowe a w piątek jedziemy na prześwietlenie.
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Dziś mija miesiąc odkąd Migotka trafiła do mnie na DT. Strasznie szybko ten czas leci.
Od wtorku prosinka dostaje leki przeciwbólowe i jest dużo lepiej. Je sama, nie jest dokarmiana i dziś przekroczyła 700 gramów. Wczoraj byłyśmy na RTG i wieści ogólnie są dobre. Ząbki w dobrym stanie, tylko na jednym widoczne są jakieś zmiany (zwapnienia?), właśnie po lewej stronie - nieużywanej. Terapię przeciwbólową kontynuujemy i za tydzień kolejna wizyta. Weterynarz oceni czy Migotka zaczęła używać już lewej strony i czy ząbki się równo ścierają. Jeśli nie to być może konieczna będzie ekstrakcja.
Ogólnie Migotka jest w dobrym humorze - coraz częściej popkornuje, urządza szybki biegi po klatce i wyciąga nóżki podczas odpoczynku.
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Fajnie, że w końcu jakieś lepsze wieści :jupi: Zdrowiej Migotko :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Niestety jak to w życiu bywa raz jest lepiej, raz jest gorzej. Od kilku dni Migotka robi brzydkie kupy. 27 grudnia miałyśmy wizytę u weterynarza - zęby przerastają ale trochę mniej, miała piłowane trzonowce oraz odstawione leki przeciwbólowe (było podejrzenie, że one spowodowały podrażnienie przewodu pokarmowego).
Dziś kolejna wizyta, kupy nadal paskudne. Migotka miała zrobione USG i dostałyśmy skierowanie na badanie bobków w kierunku kokcydiozy (będziemy je wysyłać do Zielonej Góry).
Z lepszych wieści -Migotka całkiem fajnie je i waży już 730 gramów - bez dokarmiania! Kilka razy dziennie dostaje głupawki i lata jak szalona po całej klatce. Cudo nie świnka
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Dziś bobki Migotki zostały wysłane. Czekamy na wyniki.
Obrazek
Obrazek
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Re: Migotka szuka nowego domku [już zdrowa] - rezerwacja

Wczoraj Migotka była na kontrolnej wizycie u weterynarza i jak się okazuje ostatniej.
Ząbki ścierają się prawidłowo! :D W badaniu bobków nie stwierdzono pasożytów, flora bakteryjna w normie.
Waży już 780 gramów, zasmakowała w sieczce i suszonym topinamburze. Granulatu nie rusza a warzyw nie powinna jeść bo od razu pojawia się biegunka.
Migotka nabrała sił i pokazała swój charakterek. Jest małym nerwuskiem i czasem potrafi capnąć bez ostrzeżenia jak coś jej nie odpowiada. Cały czas szaleje po klatce a postawiona na łóżko lgnie do człowieka- wspina się na niego i przytula.
Próby łączenia z moimi świnkami nie było bo gdyby się dogadały to na pewno bym jej już nie oddała :szczerbaty: .
Karino nadal chcesz tego trzpiota? (jeśli nie to zostanie u mnie)
Ostatnio zmieniony 18 sty 2014, 15:32 przez gren, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawna grenouille ;)
Karenik

Re: Migotka szuka nowego domku [już zdrowa :)] - rezerwacja

Post autor: Karenik »

Chcę, chcę! :D :jupi: Pogadam z moim TŻem i przyjeżdżamy :D, chyba, że ktoś mógłby ją w moje strony zabrać choć kawałek? :)\
AAAAALE JESTEM SZCZĘŚLIWA!!
Dasz radę napisać mi na kartce wszystkie wytyczne dotyczące diety?
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Re: Migotka szuka nowego domku [już zdrowa :)] - rezerwacja

Na pewno wszystko dostaniesz :)
Dawna grenouille ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”