Bonus - już w swoim domku :)
Moderator: silje
- EWCIA79
- Miejscowość: Lębork
- Kontakt:
Re: Mały Bonus szuka domku i kolegi [Sztum]- rezerwacja
Ok mogę tak zrobić ale nie mogę siedzieć z nimi non stop a boję się że mogą coś sobie zrobić , widziałaś na filmikach jak to wygląda na jednym Bonus podskoczył prawie do nieba aż ja się wystraszyłam 

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Zły ruch
rozdzieliłaś i tylko ich na siebie nakręcisz.
Wspólne jedzenie...tutaj nie są wspólnie, nie dzielą się bo każdy ma swoją michę.
A może ty ich stresowałaś stojąc nad nimi? Czasami łączenia są dłuższe.

Wspólne jedzenie...tutaj nie są wspólnie, nie dzielą się bo każdy ma swoją michę.
Ewa ma rację, łączy się raz i porządnie.Ewa i Michał pisze:Łącz raz, a porządnie. Nie rób tak, że łączysz, potem rozdzielasz kratką, znowu łaczysz, znowu rozdzielasz. Bo wtedy za kazdym razem będą się od nowa dogadywać i ustalać hierarchię. Daj ich na wybieg i niech siedzą tam nawet parę dni jak trzeba. Byle razem. Trzymam!
A może ty ich stresowałaś stojąc nad nimi? Czasami łączenia są dłuższe.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

- EWCIA79
- Kontakt:
ok teraz włożyłam je razem na wybieg będą tam razem do rana , jutro wysprzątam całą klatkę dam wszystko czyste i je tam włożę
niech się docierają . Tak to ma wyglądać ?
niech się docierają . Tak to ma wyglądać ?

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Wiele osób tak robi, że najpierw zapoznaje świnki przez kratki, czyli stawia klatki obok siebie, by świnki przywykły do swego zapachu i widoku. Tak, że jak dla mnie jest całkiem ok, że mieszkali w przedzielonej zagrodzie.
Ale jak już doszło do łączenia, to powinno być przeprowadzone raz, a dobrze.
Nie wtrącamy się, nie panikujemy. Chyba, że się zbiją w kulę i pogryzą. Wtedy ponownie wracają do przedzielonej klatki, można ich zamieniać miejscami, by się zapachy wymieszały. W końcu przestaną się nakręcać. Po jakimś czasie można spróbować znowu łączyć.
Ale jak jest w miarę dobrze- to nie rozdzielamy absolutnie. Choćby na tym wybiegu mieli siedzieć 3 dni.
Do wspólnej, wysprzątanej zagrody dopiero, jak będzie naprawdę dobrze- nie wcześniej. Bez żadnych mebli (domków, tuneli, legowisk) na początku, o które by się mogli pokłócić.
Ale jak już doszło do łączenia, to powinno być przeprowadzone raz, a dobrze.
Nie wtrącamy się, nie panikujemy. Chyba, że się zbiją w kulę i pogryzą. Wtedy ponownie wracają do przedzielonej klatki, można ich zamieniać miejscami, by się zapachy wymieszały. W końcu przestaną się nakręcać. Po jakimś czasie można spróbować znowu łączyć.
Ale jak jest w miarę dobrze- to nie rozdzielamy absolutnie. Choćby na tym wybiegu mieli siedzieć 3 dni.
Do wspólnej, wysprzątanej zagrody dopiero, jak będzie naprawdę dobrze- nie wcześniej. Bez żadnych mebli (domków, tuneli, legowisk) na początku, o które by się mogli pokłócić.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
- EWCIA79
- Kontakt:
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Na fotkach jest ok 

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
- EWCIA79
- Kontakt:
Odpukać na razie odkąd ich razem włożyłam na wybieg nie było żadnej kłótni teraz towarzystwo śpi
. Oby tak już zostało 

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Zaczyna się weekend, niech siedzą na wybiegu spokojnie do niedzieli:)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Dokładnie! Będą zdziwieni, ale niech siedzą na wybiegu jak najdłużejEwa i Michał pisze:Zaczyna się weekend, niech siedzą na wybiegu spokojnie do niedzieli:)

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

- EWCIA79
- Kontakt:
I niech tak będzie zostają na wybiegu do niedzieli , mam nadzieję że dadzą radę się dogadać i wszystko będzie dobrze