Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Post autor: jolka »

Ja tak lubie ogladać zdjęcia świnek :love: Bardzo prosze o poprawę i więcej foto :please: Pozdrowienia i całuski dla Was :buzki:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Yvon

Post autor: Yvon »

Okej, Jolu, okej. Wiesz, ciągle coś cuduję z tym moim telefonem. Ostatnio tak nacudowałam, że straciłam wszystkie kontakty, wiesz zresztą. Muszę teraz czekać aż ktoś do mnie zadzwoni lub napisze :) albo jak kogoś spotkam to spytam go o numer :) Część kontaktów już odzyskałam, ale jeszcze sporo mi brak.
Dziś było generalne sprzątanie u golasków, jutro będzie u białasków. Dzielę takie duże sprzątanie na dwa dni, no bo nie chcę, by pralka się zbyt męczyła :) Gołe mają 100 i 80 połączone, więc i tak dwa razy piorę, bo i dry bedy i legowiska... jest tego sporo.
Wprowadziłam dziewczynkom Britt. Blossom jest zachwycona, je z apetytem i chrupie aż słychać w drugim pokoju. Pozostałe cztery świnki nie są szczególnie zachwycone, ale może jeszcze zaskoczą.
Dziś w nocy, a raczej nad ranem / 4 godzina była / miałam koncert jednej skinny, ale nie wiem której. Obudził mnie odgłos chlupiącej wody w rurach... hahahaha... Myślałam, że jakaś awaria jest, że rura pękła. Wystraszyłam się i zaczęłam nadsłuchiwać. Doszłam do tego, że te dziwne odgłosy wydaje któraś skinny. Długo tak naśladowała wodę w rurach, a na końcu był gwizd. Potem przerwa kilkanaście sekund i z powrotem to samo. Potem sobie pomyślałam, że może świnka dławi się wodą, więc wstałam, zapaliłam światło i zajrzałam do golasków. Wszystko z nimi było w porządku. Leżały w swoich legowiskach. Zgasiłam więc światło i poszłam do łóżka, a tu znów słyszę wodę w rurach i gwizd... i tak było do godziny 6. Słyszałam, że świnki ćwierkają, ale żeby udawały wodę w rurach, tego nie wiedziałam. Hahahahaha... Ciekawe co tej nocy wymyślą.
Zdjęcia zrobię i wstawię. Może za kilka dni :)
Awatar użytkownika
Oldzah
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Oldzah »

Ooo to coś nowego :D
U mnie Tasia ćwierka :D w każdym razie kilka razy się zdarzyło i to zawsze w nocy, więc trzeba było podejść pogłaskać i można było spać dalej ;)
Moje panny: Stefania i Bella

Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
Yvon

Od tamtej pory u mnie spokój :) Ale mnie wtedy wystraszyły :laugh:
Yvon

Taką szafę kupiłam kiedyś dziewczynkom. Nie miałam gdzie chować ich legowisk, kocyków, podkładów / dry bedy na zmianę trzymam w pudełku w łazience, bo zajęłyby one całą szafę /. Mebelek ten kupiłam w Jysku za 40 zł, była promocja :) Pisało, że jest to szafka na buty.

Obrazek

Obrazek

Jestem bardzo z tej szafy zadowolona. Rzeczy świnek po praniu tutaj układam. Szafa jest zamykana po bokach na zamek. Nawet znalazłam na nią fajne miejsce w pokoju i nieźle ona tam się wkomponowała.
Jeśli nie macie gdzie chować świnkowych rzeczy, polecam taką właśnie szafę.
Awatar użytkownika
jolka
Kontakt:

rewelacja szafa , a odgłosy rur to dziwna sprawa, tajemnicza bardzo :lol:
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Marzena

Post autor: Marzena »

Śliczne dziewczynki. Ja poproszę więcej fotek, zwłaszcza bialutkich bo lubię te świneczki bardzo. To prawie siostry mojej Amalki i Aloki. Cudny mają domek i kochaną Dużą. Tej szafy to ci zazdrościmy cała szóstką ale najbardziej ja. Dziewczyny tak cudnie razem leżą a moje tylko jak się boją. Słodkie masz dziewczynki. Przesyłamy buziaki. :buzki:
katiusha

Post autor: katiusha »

Hmmm..Chyba czas wybrać się do Jyska :szczerbaty:
Yvon

Od jakiegoś czasu moje prośki słabiej jedzą warzywka. Dostają to co lubią najbardziej, a i tak sporo zostaje, potem to zbieram i wyrzucam. Do tej pory wyjadały wszystko do ostatniego kęsa. Trochę się martwię. Czy okres jesienny ma wpływ na apetyt świnek morskich? Czy jesienią apetyt słabnie?
Awatar użytkownika
jolka
Kontakt:

Przestawiają się na zimowe pożywienie, wszystkie świnie tak mają chyba. Warzywa przestają być smaczne. Najlepiej będą za chwilę wchodzić korzeniowe i dobrze zzieleniała cykoria.
napisała u mnie na wątku porcella :)
moje świnie maja właśnie podobnie :roll:
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
ODPOWIEDZ