Tuliusz i Tigran - mini giganty! [Warszawa] wst. rez.
Moderator: silje
Re: Tuliusz i Tigran - mini giganty! [Warszawa] wst. rez.
Edit: obaj zapylają po mieszkaniu tak, że nie nadążam za nimi wzrokiem 

Ostatnio zmieniony 28 gru 2016, 23:55 przez Feenka, łącznie zmieniany 1 raz.
Piękne zdjęcie chłopaków w tej norce.
Tigran zaczął dobierać się do maty :< Jak go zniechęcić do gryzienia jej?
Słyszałam,że albo odwrócić białą stroną do góry albo posmarować krańce cytryną
Skubaniec nie tylko przystawiał się do maty. Były też ręcznik, tunel, ubrania, legowisko, wiklinowe krzesło, meble, Tuliusz... Na chłopaków czekają prezenty, a tam między innymi gryzak, walczę ze sobą, żeby nie dać go im wcześniej.
Za to Tuliusz... To inteligentna świnia jest
Raz zasmakował życia za fotelem i pod nim, a potem kombinował na najróżniejsze sposoby, jak się dostać do ziemi obiecanej, jak wszystkie dojścia były zablokowane. Raz mu się udało i nikt nie wie, jak ^^ To typ uroczego bezczela, który obserwuje, na ile może sobie pozwolić. Tigran zresztą też zaczyna się przełamywać.
Za to Tuliusz... To inteligentna świnia jest

Chłopakom stuknęły wczoraj 3 miesiące. Jak to teraz wygląda?
Rosną skurczybyki, a więc i hormony szaleją, co czuć w całym mieszkaniu (szczególnie koło fotela). Bardzo ładnie kojarzą dźwięki otoczenia z jedzeniem - wystarczy, że choć trochę otworzę szafkę pod akwarium, a obok słychać gwizdy. Polubili się dość mocno z marchewką, szczególnie gdy wciągają ją głęboko do domku, gdzie ślad po niej zanika. No i zaczynają zgłębiać sztukę rozwalania się (ale nie w pojedynkę, chyba że najpierw wylatają się, zostawiając mi piękne ślady na ciele). I skakania. Piękne to świnie.
Na filmiku widać, jak raz złapali fazę na szafkę pod akwarium oraz Tigranową próbę wskoczenia na baniak z wodą: https://www.youtube.com/watch?v=bxi_2_UmTjw
EDIT: zastanawiam się, czy nie przenieść rozmowy do nowego wątku, poświęconego wyłącznie chłopakom (chyba że na początku dorzucę historie wszystkich prośków, z którymi mieszkałam). Co o tym sądzicie?
Rosną skurczybyki, a więc i hormony szaleją, co czuć w całym mieszkaniu (szczególnie koło fotela). Bardzo ładnie kojarzą dźwięki otoczenia z jedzeniem - wystarczy, że choć trochę otworzę szafkę pod akwarium, a obok słychać gwizdy. Polubili się dość mocno z marchewką, szczególnie gdy wciągają ją głęboko do domku, gdzie ślad po niej zanika. No i zaczynają zgłębiać sztukę rozwalania się (ale nie w pojedynkę, chyba że najpierw wylatają się, zostawiając mi piękne ślady na ciele). I skakania. Piękne to świnie.
Na filmiku widać, jak raz złapali fazę na szafkę pod akwarium oraz Tigranową próbę wskoczenia na baniak z wodą: https://www.youtube.com/watch?v=bxi_2_UmTjw
EDIT: zastanawiam się, czy nie przenieść rozmowy do nowego wątku, poświęconego wyłącznie chłopakom (chyba że na początku dorzucę historie wszystkich prośków, z którymi mieszkałam). Co o tym sądzicie?
Ty, co Ty masz w tej szafce?
A skok na baniak z wodą boski
A skok na baniak z wodą boski

W szafce? Rzeczy dla ryb
Skojarzyli ją sobie o tyle, że rano po nakarmieniu ryb przechodzę do nich, a wieczorem po nakarmieniu ryb dostają karmę. Drzwiczki ani trochę nie skrzypią, ledwo co je słychać, a oni i tak wszystko wyłapią!