Kiwi, Soia & Gofer - nowe świnkopudełko!

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
sempreverde

Re: Kiwi, Soia & Gofer

Post autor: sempreverde »

Mam ale właśnie takie stare... To nie są fajne do skubania, bo są twarde. Słuszny pomysł porcello, pójdę jej coś pozbierać w tym tygodniu :)
koni

Post autor: koni »

jak Quik zaczął skubać matę, podkład i polarki, to wrzuciłam im korę brzozy i rolki po papierach toaletowych. Pomogło w 100%
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

To druga świnka która jest pożeraczonorkowcem! Jeszcze kluska u azb zdemolowała norkę, ale ona zrobiła jedną wielką dziurę. Podrzuć kiedyś, może da się zreperować?
Obrazek
sempreverde

Może się da... Ona uwielbia łapać te nitki i za nie ciągnąć, nie robi tych dziur specjalnie, tylko jakoś tak wychodzi. :?

Rurka po papierze nie robi na niej wrażenia, drewniane gryzaczki też nie... Spróbuję z patyczkami.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Spróbuj z piłeczką http://hipcio.sklep.pl/produkt/trixie-p ... 10cm-61825 u mnie była wręcz rozchwytywana, a po tygodniu w klatce był już tylko dzwonek :laugh:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
sempreverde

Kurczę, chciałam wziąć takie: http://hipcio.sklep.pl/produkt/trixie-p ... niny-45728

Myślicie że mniej fajne? A może wziąć i takie, i taką z trawy? :think:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ale to chyba niejadalne? :think: mają ją tylko rozerwać? Z trawy lepsza, bo skonsumują :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Taką z trawy na pewno gdzieś mam, bo moje towarzystwo nie ruszyło nawet tego dzwonka. Szukać?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

tunel z siana jest super do gryzienia! moje gryza też taką piłkę - szkielet drewniany a w środku dzwoneczek. a może wapienko? Nie zaszkodzi chyba?
Obrazek
sempreverde

No nieee, trąbimy przecież wszem i wobec że wapienko rozwala wątrobę. Żadnych wapienek.

Tunel z siana super sprawa, myślałam też o domku z siana, jak tylko wreszcie zbuduję z TŻ porządną zagrodę dla towarzystwa. Bo teraz dwa domki nie wejdą, a i z tunelem może być kiepsko... Tunel może fajniejszy, bo nie da się do niego zagnać świnki i łoić, do czego niestety Kiwi ma tendencje.

@porcella - byłabym wielce zobowiązana za poszukanie piłeczki :)

@Dzima - dobierałam piłeczkę podług upodobań Soi, a że rozskubała szałową norkę Gofra to wybrałam jej też takie sznurkowe piłeczki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”