Nowe dzieje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Harvistek i spółka/kochajmy, tak szybko odchodzą
Ciężka sprawa z tymi maluchami, ja pamiętam jak pierwsza chomisia Bijou mi się zgrzała. Jechaliśmy na koncert do Gdańska i nie miała z kim zostać, więc zabrałam ją i ponieważ w planie było odwiedzenie po drodze moich rodziców to tam czekały ją wakacje. 30 stopniowy upał i nic nie pomagało...najgorsze, że jechaliśmy na dworzec PKS pół godziny autobusem bez klimy. Na szczęście na miejscu szybko znaleźliśmy chłodne miejsce i kupiłam butelki z zimną wodą pod kocyk. Po 10 minutach zaczęła biegać jak szalona po rękach
ale mogło być różnie

- Pandorzaste
- Miejscowość: Kolbudy
- Kontakt:
Trochę mnie martwicie - a nawet szalenie, bo za jakieś dwa dni wyjeżdżamy do Gdańska i będziemy jechać przez całą Polskę samochodem. Co przygotować dla świnek? W sensie, dużo wody do picia i ogórki, to jasne, ale teraz się zastanawiam nad czymś na upały, bo wszyscy wiemy, że zrobiło się bardzo gorąco. Mogę wziąć butelki z zamrożoną wodą, ale rozmrożą się i ogrzeją w ciągu kilku godzin, a czeka nas jakieś kilkanaście godzin jazdy. Wszelkie rady chętnie przyjmę, nie chcę, żeby maleństwa ta podróż zabiła (a obie są młodziutkie)
.

- etycja
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
A masz klimę w aucie? Nie powinno być problemu przy ustawieniu na 20 stopni. Butelki z zimną wodą, może nawet w markecie za grosze co jakiś czas (jakby była potrzeba), kupić woreczki z kostkami lodu. Długa podróż kojarzy mi się głównie ze stresem, więc bardziej to trzeba opanować. Jakieś sianko na drogę, coś do chrupania.
- Pandorzaste
- Kontakt:
No niestety, klimy nie ma auto, którym jedziemy. Będą podróżować we własnej klatce, z dostatkiem wody, sianka i zielonego na drogę, zamierzamy też brać je co jakiś czas na kolana. Do tej pory podróże autem trafiały im się rzadko, ale w przeciwieństwie do tych mpk bardzo im się podobały. Gdyby była klimatyzacja, mniej by mnie temperatura martwiła. Teraz w domu mamy jakieś 24 stopnie i dziewczynki na oko wydają się jakoś znosić taką temperaturę.
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Pandorzaste.. to ja przede wszystkim życzę Ci aby pogoda była "brzydka"..
można pootwierać okna by przewiew był tylko tak, by na prośki nie wiało..
My mieliśmy padniętą sprężarkę i na dodatek się przednie okna nie otwierały.. w zeszłym roku postanowiliśmy nazbierać i klimę zrobić żeby właśnie móc do weta bez stresu jeździć..
można pootwierać okna by przewiew był tylko tak, by na prośki nie wiało..
My mieliśmy padniętą sprężarkę i na dodatek się przednie okna nie otwierały.. w zeszłym roku postanowiliśmy nazbierać i klimę zrobić żeby właśnie móc do weta bez stresu jeździć..
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
o kurka to ja bym bez klimy w taką drogę ze świniami nie jechała, serio...
My jak jedziemy 3 godziny samochodem to jedziemy wcześnie rano żeby jeszcze nie było gorąco bo tak to byłyby zwłoki.

- Bajlandia
- Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
- Kontakt:
Szkoda świneczki
Mam nadzieje, że z dziewczynami bez problemów przeżyjemy nasze pierwsze wspólne lato... grafika z poradami spśm dotyczącymi upałów zapisana na pulpicie jest. Będzie dobrze
A co do ostatnich zdjęć... ojej panna Lusinda to ma z tyłu takie dłuższe piórka?
Nigdy nie zauważyłam!
Harvey przecudnie się śmieje na tym jednym zdjęciu, widać że szczęśliwy
No a państwo długowłose jakie dostojne! Jaka Jagodzia już duuża

Mam nadzieje, że z dziewczynami bez problemów przeżyjemy nasze pierwsze wspólne lato... grafika z poradami spśm dotyczącymi upałów zapisana na pulpicie jest. Będzie dobrze

A co do ostatnich zdjęć... ojej panna Lusinda to ma z tyłu takie dłuższe piórka?

Harvey przecudnie się śmieje na tym jednym zdjęciu, widać że szczęśliwy

No a państwo długowłose jakie dostojne! Jaka Jagodzia już duuża

Ja też bym nie jechała,ale czasem trzeba
- Pandorzaste
- Kontakt:
My się tam przeprowadzamy na stałe, stąd nie ma opcji "przełożenia", czy jazdy bez świnek. Mus to mus, ale pomysł jest taki, żeby ze względu na prosiaczki pojechać nocą. To powinno w zupełności rozwiązać problem przegrzania
.