Foczka i Kwoczka rekonwalescentki [Nowy Dwór GD]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
magmagpie

Re: Foczka i Kwoczka rekonwalescentki [Nowy Dwór GD]

Post autor: magmagpie »

Transport będzie później, z uwagi na fakt, że będzie bardziej komfortowy dla dziewczyn :)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

@Beatrice - lepiej się świnkom jeździ w pudle, wbrew pozorom - izolacja od świata zewnętrznego zmniejsza stres. A one jadą dość daleko, więc najlepszy zestaw to torba z uszami typu ikea albo kerfur, w torbie karton z dziurkami, w kartonie pielucha na dnie, duuuużo siana, ogórek i jedziemy. Żadnych miseczek, poidełek, tylko się brudzi. Lepiej jest też bez norek, no chyba, że jakoś wyjątkowo są ulubione i świnka się dobrze w nich czuje, a generalnie, to tak jest ciepło, bezpiecznie i wszędzie jedzenie, a cóż świnkę najlepiej uspokaja, jak nie to? Karto zabezpiecza przed wiatrem, przeciągiem, hałasem, generalnie czynnikami zewnetrznymi. Ostatnio wiozłam w lutym skinkę do Gdańska, to nawet nie zajrzałam do pudełka, no może raz :-). Siedziała cichutko i dobrze zniosła podróż.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
magmagpie

porcella pisze:@Beatrice - lepiej się świnkom jeździ w pudle, wbrew pozorom - izolacja od świata zewnętrznego zmniejsza stres. A one jadą dość daleko, więc najlepszy zestaw to torba z uszami typu ikea albo kerfur, w torbie karton z dziurkami, w kartonie pielucha na dnie, duuuużo siana, ogórek i jedziemy. Żadnych miseczek, poidełek, tylko się brudzi. Lepiej jest też bez norek, no chyba, że jakoś wyjątkowo są ulubione i świnka się dobrze w nich czuje, a generalnie, to tak jest ciepło, bezpiecznie i wszędzie jedzenie, a cóż świnkę najlepiej uspokaja, jak nie to? Karto zabezpiecza przed wiatrem, przeciągiem, hałasem, generalnie czynnikami zewnetrznymi. Ostatnio wiozłam w lutym skinkę do Gdańska, to nawet nie zajrzałam do pudełka, no może raz :-). Siedziała cichutko i dobrze zniosła podróż.
świete słowa :) karton jest cool, a wtedy pod smietnikiem uratowal im zycie, bo niezle izoluje
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Może i tak. Mój Icus miał taki wielki transporterek, mięciutki,z małym okienkiem z jednej strony i wysuwaną zagrodka do biegania. Jechaliśmy na działkę, wysuwalo się zagrodka, paliki w ziemię i było 2 w 1,podróż i wybieg! Bardzo go lubił. Nie wiem, co dziewczyny, bo one są takie lękliwe, a chciałabym żeby też korzystały z lata...Trzymam mocno kciuki za podróż Foczki i Kwoczki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: i już zazdroszczę nowej Pani...
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
ViaCaVia
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Ojej.. Dziewczyny (i Chłopaki), jesteście super! Podobno Foczka i Kwoczka lubią zjeść.. No cóż, zdrowa Świnka to łakoma Świnka :lol:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

I co w końcu u kochanych dziewczynek??? :buzki: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
ViaCaVia
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Czekamy w emocjach na transport :102:
magmagpie

Foka i Kwoka wraz z MAS i spółką bardzo dziękują:
Ewie i Michałowi za przesłane podkłady (Kwoka w degustacji określiła je jako wyjątkowo dobry rocznik)
Dorinie dziękujemy stadnie za sianko

Jaga :) czekamy jeszcze na paczkę, Cyntia dzwoniła że będzie wysyłać

Całujemy mocno
:love: :buzki: :love:
Jaga
Miejscowość: Opole
Kontakt:

Post autor: Jaga »

Ojej, to strasznie długo idzie!

W mijającym tygodniu, chyba w środę, Pani z Super Świstaka mówiła mi, że jest już wysłana. Może czegoś ima zabrakło i czekali na towar.

Pani z Super Świstaka jest bardzo miłą osobą. Poświęciła mi trochę czasu i dowiedziałam się, że moje świnki wcale nie są takie płochliwe, jak mi się wydawało. Okazało się, że nawet mam pewne osiągnięcia w oswajaniu, bo nauczyłam swoje prosiaczki, że na wybiegu, jak chcą dostać pietruchę, to muszą mi wejść na kolana i pozwalać się głaskać. Felka, która jest pieszczochę, nawet to lubi, a Tyćka znosi dzielnie w imię wyższych celów (czyli zieleninki).

Pozdrawiam swoją platoniczną miłość - Kwoczkę, piękną Foczkę i Was oczywiście. :buzki:
magmagpie

Dziękujemy za podrowienia i za paczkę która właśnie dotarła! Nieocenione wsparcie dla MAS

To Twoje świnki są super odważne, moje dopiero za miętą się wdrapią na nogi :D ale odpowiednio wygłaskane zmieniają się w 3 świnkowe placki :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”