Kiwi, Soia & Gofer - nowe świnkopudełko!

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
sempreverde

Re: Kiwi, Soia & Gofer

Post autor: sempreverde »

Goferek ma chyba czarną kropeczkę zamiast rozumku, jak tak na niego czasem patrzę :nie_powiem:

Nie no, klucz jest bardzo prosty: długowłosa, rozetka, krótkowłosa świnka... Cały podstawowy przekrój futrzatych ;)
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

Czyli jeszcze teddik i tekselek :D
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Napisz coś więcej o Sojce, proszę. Skąd jest, jaka jest i w ogóle...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
zagli

Post autor: zagli »

Ona jest tak fajna z charakteru, ze moze rywalizować nawet z Klaudiakiem :-) radosna, grzeczna, bystra i daje radę z Kiwką. Nie jest sierotą życiową jak Gofer :szczerbaty: Tłumaczyłam Kiwi "lepszej siostry nie będzie!".
Kurcze, niech się juz wspólna trawa zacznie... :pray:
sempreverde

Soia jest podrzutkiem z Kajmana, który po prostu trafił od razu do mnie, zamiast do nas, do SPŚM i stamtąd do mnie :) Miałam ten luksus, że wiedziałam, że jak się nie przyjmie, to zostanie u mnie na DT i powędruje do innego fajnego świnkostada. Panna ma ok. pół roku teraz, waga ok. 700g, maść tricolor bardzo naciągany, bo kolorową ma tylko głowę, te brudy na dupce to po sterylizacji - prewencyjnie, na moje życzenie.

Miała nazywać się Soja, ale się okazało, że już jedna Soja była na forum, to jest Soia w takim razie.

Jaka jest? Na razie znamy się bliżej dość krótko, więc na pewno jest energiczna, baaardzo energiczna, wszędobylska, ciekawska i popcornująca bez powodu. Właśnie popcornowała w misce z karmą, karma wyleciała z klatki na podłogę :lol: Do świnek jest idealna, nie wykazuje cienia agresji - pewnie dlatego udało się jej wpasować między Kiwi a Gofra. Równocześnie nie da sobie w kaszę dmuchać i sobą pomiatać, szybko wyczaiła, kto tu ma nierówno pod sufitem i od kogo należy odskoczyć, jak zobaczy się Oko Zła. Tak, na razie zdarza się jej dostać szczypa w dupkę z byle powodu, ale absolutnie się tym nie przejmuje, je i cieszy się życiem. Kiwka niestety jest jędzą i charakteru jej nie zmienię...

Do mnie na razie odnosi się z dystansem, na kolanach też ma owsiki w tyłku i niestety skubie ubrania, odczepia guziki i ani myśli po świnkowemu przytulić się i wywalić stopy. Wczoraj obcinałam jej pazurki, bo miała takie ostre igiełki i to był nie lada wyczyn, nie to co moim kluchom potulnym.

Śmieszna jest :love:
koni

Post autor: koni »

:D haha jest i świneczka, GRATULUJĘ wszystkim Paniom i Goferkowi.

Goferek, za te wszystkie słowa o ciapach itd. powinien nam paluchy poobgryzać.
No, ale chłopak harem sobie stworzył, to może jeszcze nabędzie charakterku.

Piękne stadko...3 świnki...czyli według tych wszystkich, ostatnio zamieszczanych informacji o idealnym stadzie....jest fajnie ;)
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Jaki słodziak :) Nie mogę się napatrzeć po prostu :) :D
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Brawo :jupi:
Obrazek
sempreverde

No i wyszło niestety... Mam za małą klatkę, 120cm na trzy świnki i ego Kiwi nie wystarcza. Raz, że się mało rzeczy mi mieści, bo trzy osobne posłanka/kapciochy/cokolwiek zajmują sporo miejsca, a dwa, że Kiwka jest zołzowata i żeby nie oberwać należy ją okrążać odpowiednio szerokim łukiem. O ile z samym Goferkiem to się udawało, o tyle z Soiką jest trudno.

No nic, będziemy budować nową klatkę w takim razie, a raczej samą kuwetę tak jak jest teraz, tylko nieco większą :)

Z ciekawych historii to Kiwi dziś pierwszy raz poszła zagrzać dupkę pod kaloryfer i zniknęła na ok. 2h z klatki. Myślałam, że Soia i jej poszczypany tył odetchną z ulgą i relaksowo będą spędzać ten czas, ale gdzie tam! "COŚ ZEŻARŁO ŚWINKĘ ALFA! Tu jest niebezpiecznie!!!" Soika cupnęła w kąciku, skulona i prawie się nie ruszała przez cały ten czas. Przed chwilą Kiwi wróciła i młoda ponownie uruchomiła nóżki, wyszła z kąta i normalnie funkcjonuje.
zagli

Post autor: zagli »

Konieczka! U mnie 140 to widzisz jaka ciasnota!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”