Dokładnie tak jak Maja napisała. Przy przerośnięciu zębów w stronę jamy ustnej króliczek (tak samo jak i świnka) tracą apetyt. Natomiast przy przeroście korzeni może objawiać się łzawienie z oczu, jakiś wypływ z nosa (jeśli to są górne zęby) a przy przeroście korzeni dolnych zębów można wyczuć na żuchwie zgrubienia przypominające koraliki. Obmacaj Glorcię porządnie po żuchwie. Żeby dokładnie stwierdzić czy przerastają korzenie trzeba zrobić RTG w trzech płaszczyznach i to raczej wiąże się z jakimś "ogłupieniem" zwierzęcia...
Wybierzemy się do weta od razu niech zobaczy tą powiekę ...
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14 Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Z tematem korzeni i uzębienia królika jestem niestety na bieżąco... Trzymam kciuki żeby Glorcia nie miała przerośniętych i wrastających się w kości korzeni bo na to nie ma rady, tylko usuniecie zębów Zaraz napisze na moim wątku jak się ma obecnie sprawa u Maksa
Dotarły do nasz dry bedzki od Andzi. Świnięta zachwycone a Bianka chodzi i włosy z niego wyrywa teraz mają mięciutko wszędzie i kładą sie i na nim śpią terraria dla gekonów zamówione więc 450 zł z wypłaty przyszłej już poszło
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14 Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
jedziemy do weta! filip ma rany na brzuchu jedna taka głębszą totalnie nie wiem od czego . dam znac jak wrócę
uff.. masakra
te rany miał chyba od tego że w domku drewnianym za dużo ich wlazło i chyba filip chciał wyjść okienkiem. Ale na szczęście obejdzie się bez szycia. Dostał maść , i mamy smarować rivanolem.