3-pak axxk, Śnieżek 31.12.18(*)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
axxk

Re: pięciopak axxk, Operacja Soni -kciukajcie

Post autor: axxk »

Sonia po operacji. Długo dochodzi do siebie. Spała całe popołudnie i sikała pod siebie, a od 15 minut zaczyna spacerować po domu, zatacza się i plączą jej się łapy ale juz chodzi. Ostatnio ledwie sikała, po kilka kropelek leciało, a po zabiegu przez sen sikała baaardzo dużo, podkłady nasiąkały w błyskawicznym tempie. W końcu będzie sikać jak należy.
Miała 2 spore kamienie, takie powyżej 2 cm, bardzo chropowate, struktura jak pumeks. Ścianki pęcherza bardzo zgrubiałe.
Zabieg bez powikłań, szybko i sprawnei przebiegł.
Teraz będzie brała nadal antybiotyk i cos na wzmocnienie pęcherza
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Uff :tired:
Niech szybko wraca do siebie i już nie hoduje żadnych kamieni :fingerscrossed:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Dobrze, że już po.
Aniu, kamień poszedł do analizy?
axxk

nie poszedł do analizy, wet powiedział, że to kłopotliwe bardzo drogie i trzeba odsyłać a poza tym są z tym problemy..
Sońcia miewa się całkiem ok, ładnie się załatwia i jaki luksus... w nocy nie trzeba co godzinę wychodzić na dwór
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Najwazniejsze, że psinka sie dobrze czuje. A wet to jakis dziwny. Ja placilam ok 70 zl jakoś. Wysylali do laba. Ale przynajmniej wiadomo jaki to kamień i zapobiegać.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2018, 10:08 przez paprykarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

To teraz kciuki za szybki powrót do formy
axxk

no cóż ja tez chciałam ale..
70 to duzo taniej niz badanie wycinków itp
I tak Sońka jest na diecie Royal Gastro low fat więc nie niby nie ma potrzeby... bo to ma znaczenie przy nieodpowienim żywieniu żeby było wiadomo jak zmienić dietę co zmodyfikować.
teraz bierze preparaty na wzmocnienie pęcherza.
Boję się pomyśleć co będzie się działo jak pojedziemy na zdjęcie szwów, chyba ręce nam odgryzie. :)

Podejrzewam, ze te jej problemy z częstym sikaniem to były tylko przez te kamienie. Przez ostanie pół roku trzeba było z nią wychodzić co noc na sikanie raz albo dwa.. Myślałam, że to może z wiekiem przychodzi. A teraz jak wysika się wieczorem to potem nawet rano nie chce jeszcze iść.
axxk

stadko Axxk już tylko 4 :( i Misio chory

Stadko coraz mniejsze. Dzisiaj w nocy odeszła moja najsłodsza kosia Niunia :( Zasnęła spokojnie w ulubionym legowisku.....
a od wczoraj Misio choruje. Jest obolały nie ma sił chodzić , nie oddaje moczu. Wczoraj był cewnikowany, usg nie do końca ładne. Dzisiaj po południu dalsze badania i znowu cewnikowanie, bo nadal ani kropelki nie może wysikać...

Prosze trzymajcie kciuki
podrik

Post autor: podrik »

trzymamy kciuki! :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Mocno