Wszystko o klatkach
Moderator: Pulpecja
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: klatki casita
Dziękuję świnkomaniaczko, bardzo pomogłaś! 

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Czy ta klatka będzie dobra ?
A jakie ona ma wejście z boku? Bo niektóre świnie robią problemy przy wyciąganiu, nasza klatka z drzwiami szerokości 23 cm jest pod tym względem beznadziejna, bo są miejsca, zwłaszcza półeczka nad domkiem, gdzie dwie łapy dorosłego nie sięgną.
To pewnie też zależy, czy chcesz klatkę trzymać na podłodze czy wyżej, jak na podłodze, to pewnie otwór w dachu waśniejszy, a jest dość spory. Poza tym klatka fajna.
To pewnie też zależy, czy chcesz klatkę trzymać na podłodze czy wyżej, jak na podłodze, to pewnie otwór w dachu waśniejszy, a jest dość spory. Poza tym klatka fajna.
Podłączam się do tematu ponieważ nie widzę sensu zakładania nowego.
W 2014 planuję mieć świnki (jeszcze dokładnie nie wiem kiedy). Myślałam o lokum, klatka odpada ponieważ te z ferplastu są strasznie drogie, a tańsze są makabrą w sprzątaniu, więc pomyślałam o wybiegu. Na początku myślałam aby biegały po całym pokoju, jednakże mm też papugi które muszę się codziennie wylatać. Pomyślałam o zagrodzie. Na allegro moją uwagę zwróciła ta: http://allegro.pl/kojec-dla-gryzonia-6- ... 30577.html . Nie jest droga, jest dość duża na 2 świnki no i nie porysuje mi paneli ponieważ ma drewniane kulki. Czy to ogrodzenie będzie się nadawać? Może ktoś już takie ma?
W 2014 planuję mieć świnki (jeszcze dokładnie nie wiem kiedy). Myślałam o lokum, klatka odpada ponieważ te z ferplastu są strasznie drogie, a tańsze są makabrą w sprzątaniu, więc pomyślałam o wybiegu. Na początku myślałam aby biegały po całym pokoju, jednakże mm też papugi które muszę się codziennie wylatać. Pomyślałam o zagrodzie. Na allegro moją uwagę zwróciła ta: http://allegro.pl/kojec-dla-gryzonia-6- ... 30577.html . Nie jest droga, jest dość duża na 2 świnki no i nie porysuje mi paneli ponieważ ma drewniane kulki. Czy to ogrodzenie będzie się nadawać? Może ktoś już takie ma?
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Jeśli boisz się o panele to musisz mieć dobre zabezpieczenie, po mocz świnki je zniszczy. Zwykłe "tanie" klatki nie są tak złe w sprzątaniu jak się wydaje. Ja mam taką http://allegro.pl/klatka-dla-krolika-sw ... 75117.html podczas sprzątania ściągam całą górę (półki są przymocowane na stałe) i po prostu sprzątam kuwetę. Pręty rzeczywiście są trochę cieńsze niż w droższych klatkach, ale jeśli ją postawisz i podnosisz ją trzymając za kuwetę, a nie za górę, to klatka jest spoko. Moja jest używana już 2 lata i nic jeszcze nie odpadło 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

A mi się wydaje, że właśnie kojec sprząta się o wiele, wiele gorzej. Są klatki, które nie są firmowe, a są nawet dobre. No, ale niech wypowie się ktoś inny 

Wolałabym jednak mieć swobodny dostęp do świnek, niż prze ograniczające drzwiczki. Co do moczu świnek to może i racja. Jeszcze się zastanowię 

- Dzima
- Kontakt:
Ale dostęp możesz mieć, ja np. mam górę klatki cały czas otwartą 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

A to się da w takiej "zwykłej" zdjąć/otworzyć całą górę? Zapewne później jest problem aby odczepić ścianki od kuwety i klatkę umyć :/
- Dzima
- Kontakt:
Ale otwarcie u góry jest dość duże, nie ma potrzeby demontowania całości
Pyrka
Za TM
Za TM

A no tak, moja nieuwaga, przepraszam. Jeszcze mam dużo czasu do przemyślenia