Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ

Jakie podłoże stosujecie dla swoich świnek

Trociny
99
9%
Trociny
99
9%
Żwirek drewniany (dół), trociny (góra)
78
7%
Żwirek drewniany (dół), trociny (góra)
78
7%
Żwirek drewniany (dół), mata łazienkowa (góra)
172
15%
Żwirek drewniany (dół), mata łazienkowa (góra)
172
15%
Trociny (dół), mata łazienkowa (góra)
42
4%
Trociny (dół), mata łazienkowa (góra)
42
4%
Żwirek drewniany (dół), drybed (góra)
73
7%
Żwirek drewniany (dół), drybed (góra)
73
7%
Trociny (dół), drybed (góra)
5
0%
Trociny (dół), drybed (góra)
5
0%
Podkłady higieniczne
38
3%
Podkłady higieniczne
38
3%
Ściółka bawełniana
1
0%
Ściółka bawełniana
1
0%
Inne drewniane (np. Chambiose)
0
Brak głosów
Inne drewniane (np. Chambiose)
0
Brak głosów
Inne niewymienione (jakie?)
47
4%
Inne niewymienione (jakie?)
47
4%

Liczba głosów: 1110

Świniomaniaczka

Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę

Post autor: Świniomaniaczka »

A co sądzicie, a może ktoś używał Maty dla gryzoni Hansepet?
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pod ... tale/31415
A czy taką watę dla chomików można dawać też świnką do legowiska? http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pod ... ale/227423 :buzki:
mamajasia30

Post autor: mamajasia30 »

Chociaż nie mamy jeszcze prosiaczka na stanie ale czytam dokładnie porady i chciałam podrzucić jedno rozwiązanie które sama sprawdzę :) ponieważ moja praca często polega na wyszukaniu nietypowego produktu w sieci, znalazłam coś, co będę chciała wypróbować (bo miałam to w swoim sklepie jako podkład dla kobiet po porodzie, ekonomiczny i kupowany przez klientów chociaż wprowadzony eksperymentalnie) to podkład medyczny, nieprzemakalny, taki jak stosuje się w prywatnych gabinetach lekarskich.
Na wierzchu czysta celuloza od spodu folia Wysokość rolki: 50 cm, długość 50 mb, 132 odcinki cena 30 zł. Jak się sprawdzi to może to będzie jakieś rozwiązanie zamiast podkładów SENI które są drogie.
Madzior

Post autor: Madzior »

Mogłabyś, jak znajdziesz w necie, podrzucić np. nazwę takich podkładów, jak one wyglądają?

Ja chciałam do gabinetu takie właśnie jednorazowe prześcieradła kupić, ale ostatecznie kupiłam Seni, bo w przypadku śliniących się psów czy nietrzymających moczu/kału, to jednak mam wrażenie, ze się bardziej sprawdzą.
anulka203

Post autor: anulka203 »

ja stosuje żwirek dla kota silikonowy lub inny na to mata lazienkowa, kocyk lub kolderka. do tego prosiaczek ma swoja podusie na ktorej odpoczywa:)
mamajasia30

Madzior pisze:Mogłabyś, jak znajdziesz w necie, podrzucić np. nazwę takich podkładów, jak one wyglądają?

Ja chciałam do gabinetu takie właśnie jednorazowe prześcieradła kupić, ale ostatecznie kupiłam Seni, bo w przypadku śliniących się psów czy nietrzymających moczu/kału, to jednak mam wrażenie, ze się bardziej sprawdzą.
Nie ma sprawy, już zamówilam jeden na próbę z innego sklepu ale tu znalazłam ciutkę taniej:
http://www.cleani.co/pl/p/Nieprzemakaln ... cm50mb-/93

do mojego sklepu bede zamawiala od producenta wiec pewnie bedzie taniej jeszcze :102: cos tam zawsze uszczknę dla siebie znaczy dla świnek.
Mate łazienkową z hurtowni: 15m za 120 zł to chyba całkiem dobra cena? Skoro powinniśmy miec kilka zmian to jak znalazł będzie.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

15 m to za dużo! Wystarczą dwa kawałki za kilkanaście złotych! Mata nadaje się do wielokrotnego prania, a w razie potrzeby, po roku można wyrzucić i kupić nową.
Przyjrzałam się tym podkładom i skojarzyłam sobie, że takie są w gabinetach lekarskich. Do gabinetu rehabilitacyjnego będą doskonałe, natomiast na podkłady do klatki będą dobre tylko nakryte jeszcze czymś, choćby kocykiem. Mają tylko minimalny wkład chłonący, więc trzeba byłoby je w klatce często zmieniać. Jeden podkład seni starcza mi w klatce dla dwóch laborantów na dwa dni i przez ten czas mają sucho i bezwonnie.
mamajasia30

O dzięki za radę, bo ja myślałam że matę to co miesiąc trzeba byłoby wymieniać więc pomyślałam że taka rola mi się przyda.
Co do podkładów tak tak, ja bym chciała na taki podkład jeszcze kocyk czy coś tam innego. Wzięłam rolkę na próbę, paczkę podkładów mam też wiec będziemy próbować. Każdy musi chyba swoje przejść żeby wybrać co mu odpowiada.
Mój kot np. robi do pustej kuwety. Pierwszy mój kot też tak się załatwiał - poradził nam pewien kociarz i nie wyobrażam sobie powrotu do kociego żwirku :) ale to też był wybór poprzedzony różnymi próbami.
malwusia9

Post autor: malwusia9 »

ja wykładam i żwirkiem i trocinami
anulka203

Post autor: anulka203 »

Powiedzcie czy wasze swinki korzystaja z kuwety? jesli tak to jak je tego nauczylyscie i ile wam to zajelo czasu? ja mojej jakos nie umiem przekonac...robi wszedzie tylko nie tam
liwus

Post autor: liwus »

A powiedzcie, z czego jest zrobiony dry bed? To jest polar, czy coś innego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”