Moje kochane świnki (po)morskie..

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Moje kochane świnki (po)morskie.. Junior(*)

Post autor: silje »

Yyy, lekko nie jest, ale jakoś ogarniam :). Czterech chłopaków niedługo wyjedzie na DT do Olsztynka, a cztery dziewczyny mają rezerwacje, więc będę miała luźniej, Ale oczywiście wszystkie świnki wybiegów nie mają, bo to technicznie niemożliwe.

Ed. Rozwinę jeszcze: mam aktualnie 18 klatek do sprzątnięcia i dwa wybiegi. Fizycznie i czasowo daję radę, gorzej finansowo.
Całe szczęście dzięki mikołajkowej akcji Gern sporo osób wsparło mój DT- mam zapas karmy i trocin na jakieś 3 miesiące jeszcze. Wszystkim, którzy brali udział w tej akcji- jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję!! :buzki:
Ostatnio uzyskałam jeszcze ogromną pomoc od Haliny61, Zaspanej i Katji69- :buzki:
Mam dwa wory siana, spory zapas suszków, karmę ratunkową, leki, dry bed, norki.. Był nawet zapas świeżych warzyw, ale już zjedliśmy.
Nawet pies dostał paczkę :)
Naprawdę- na tym forum jest wiele osób o wielkich sercach, dzięki którym mogę pomóc aż tak wielu świnkom. Sama na pewno nie dałabym rady.

A to zdjęcie z cyklu "Polak potrafi":
Kiedy zabraknie Ci klatki dla tymczasa- jest wyjście awaryjne:
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Moje kochane świnki (po)morskie..

Post autor: martuś »

Ja miałam podobną klatkę "wybiegową" dla swoich pierwszych świnek ponad 20 lat temu :102: tylko u nas były wycięte drzwi, które tworzyły trap do wchodzenia a w miejscu okien było zaklejone folią. Jak świnki wyciągaliśmy żeby sobie pobiegały po pokoju to stawialiśmy im taki domek :szczerbaty: Aż mi się przypomniały moje pierwsze kuleczki :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Brawo silje :shakehands: elegancka klatka, czyli zaczynasz masową produkcję biodegradowalnych klatek dla tymczasów :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
MartusiaMartus
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: MartusiaMartus »

Silje ja Cie podziwiam :love:
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki :-D http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Ojtam. Ja podziwiam moją rodzinę, że toleruje to, co ja wyprawiam. Niektóre osobniki nawet mi pomagają.
Dzima pisze:elegancka klatka, czyli zaczynasz masową produkcję biodegradowalnych klatek dla tymczasów :lol:
:lol: No tak. W sumie już ze dwa lata temu powstał prototyp w rozmiarze S. Nie udało mi się znaleźć zdjęcia, szkoda. W każdym razie prawdził się, wiec polecam :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Lotka +21 w DT
katiusha

Post autor: katiusha »

:o :shock: Ale tymczasów u Ciebie zagościło...Szacun za organizację i ogarnięcie.. :please: :please:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Ja nie wiem jak Ty to robisz, ja zaczynasz karmić jedne to pewnie zanim skończysz to następne są już głodne :lol:
katiusha

Post autor: katiusha »

A sprzątanie..? Pewnie podobnie :ups:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Silje w niedzielę wieczorem kończy sprzątać, przychodzi poniedziałek, a pierwsze już mają zabobczone :lol:
A swoją drogą, jeśli mogę zadać to pytanie, stowarzysz. nie pomaga finansowo? Czy po prostu przy tak dużej ilości tymczasków to jest nie do ogarnięcia?
Chętnie dołączę się do następnej akcji wspomagającej :102:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
MartusiaMartus
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: MartusiaMartus »

Silje jesteś wspaniała :love:
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki :-D http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”