Gdańskie Morświny x3

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
loriain

Re: Gdańskie Morświny ♥

Post autor: loriain »

Ja w sumie to nie mam pewności ze to merino :lol: jej rodzice i rodzeństwo to długowłose cornety. A ona taki rodzynek :szczerbaty: ciesze ale taka szczotką z naturalnego włosia ;)
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Hm, to śmieszna mieszanka dosyć/ W sumie to nigdy wcześniej poza moją małą nie dotykałam nawet ani Texel ani Merino więc co ja tam wiem :lol:
loriain

Też się nie znam bo nie macalam :szczerbaty:
Miałam przed tymi dwie rozetki i jedna gladkowlosa i to jest tyle co znam z praktyki :laugh:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

To ja podobnie, laik jestem :D A wydawało mi się że Pchła to taką podobną sierść ma.. a Luna ma taką owieczkową?
loriain

Luna wygląda jakby ją piorun trafił. Ona ma takie kępki włosów falowanych sterczacych na wszystkie strony. Plus na polikach sztywne bokobrody i strasznie pofalowane wąsy. Tak mi skundlona Lunkarya zalatuje :laugh: Nie do końca przypomina mi ch teddy bo one mają inną fakturę tej sierści.

I też jest mięciutka anie owieczkowa :idontknow:
Różnica jest między nią a Pchła w gęstości włosa. U Pchły nie widac skóry tak dużo tego jest, nawet jak tam grzebie to nie mogę się dogrzebac :lol: a Luna ma włosy rosnące w grupach, tu kępka obok trochę skóry potem znowu kępka :neener:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2016, 21:23 przez loriain, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

No właśnie też już pisałam że to bliżej do kręciołków niż Tedddy :lol:
Ale to właśnie podobnie do mojej, jej też się wąsy kręcą i dosyć twarde to futro ma. Czyli pchełka milsza w dotyku? Ale ja dopytuję.. strasznie ciekawska jestem ;)
loriain

A pytaj ile chcesz ;)
Obydwie są mięciutkie kaczuszki. W dotyku takie same. Tylko u Pchły włos układa się od głowy w kierunku grzbietu i jest okropnie gęsty, A u Luny rośnie w różnych kierunkach i w kępkach :lol:
Chyba napisze studium przypadku o świńskiej sierści :laugh:
maleńka

Post autor: maleńka »

Ja też kiedyś miałam alpakę, miała cudownie mięciutkie włosy, z tego co pamiętam to jakoś nie trzeba było dbać o nie, czasem czesalam i to tyle. Ona sobie nigdy nawet koltuna nie zrobiła. ;)
dominika45

Post autor: dominika45 »

Nasza Coco - alpaka też ma bardzo mięciutkie futerko ale czesać ja musimy bo naszej z loczków robią się dredy ..a i szybko rosną.. ale miękkośc jest cudowna.
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Mam nadzieję że Baranek nie okaże się świnkową świnką bo dredy z białego futra mogą nie być takie fajne :lol: Ale z tego co mi się wydaje to np. takie gładkowłose mają miekksza sierść od texeli i alpac.. One maja bardziej taka no, owieczkowa :szczerbaty: puszysta, ale szorstka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”