Stado bez lidera... Owca, Bianka i Masza już bez Buby...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Anulka1602

Re: Buba rozpruwaczka - prosimy o rady!

Post autor: Anulka1602 »

Bruniu wysłałam priv-przeczytaj proszę.
Awatar użytkownika
Brunka
Miejscowość: Ząbkowice Śl./Kraków
Kontakt:

Post autor: Brunka »

Anula pisze:Jedyne co ja mogę polecić to konsultacja u dr Całus. My leczyliśmy się od lutego, w sumie 3 różnych lekarzy, niezliczona ilość badań i różne leki. Było raz lepiej raz gorzej, dopiero po tym jak oddałam Cwaniaka na szpitalik do dr Izy mamy (odpukać) stabilizację i spokój po pół roku wali o zdrowie. Wy też walczcie i z doświadczenia wiem jedno, nie poddawajcie się i ufaj samej sobie i własnym odczuciom. Super, że chcesz konsultować, uważam, że każdy lekarz ma inną wiedzę, inne podejście i pomysły i warto robić taka burzę mózgów.
Właśnie u dr Izy był zabieg. Też sobie ją chwalę, natomiast to typ człowieka który nie powie co by było gdyby. Jest bardzo ostrożna w słowach, a ja bez dużego doświadczenia nie wiem sama o co pytać dokładnie, więc wolę skonsultować u różnych i sama podjąć decyzję w którym kierunku pójść.

Edit: Cynthia skonsultuje się z dr Izą w sprawie Buby jak będzie w klinice.
Ograniczony kontakt na forum, w pilnych sprawach proszę o telefon lub sms.
W domu cztery świnko-dziewczynki, zapraszamy do naszego wątku: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5290
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Super, trzymam za Was ciągle kciuki :fingerscrossed:
Anulka1602

Wysłałam priv :buzki:
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Słuchaj, spróbuj może napisać na pw do Zosi Dubiel na fb, hodowla Z Szalonego Chlewika. Dziewczyna ma ogromne stado, ok. 50 prośków CH Teddy, pod opieką najlepszych wetów w Krakowie i przede wszystkim ma duże doświadczenie. Czy akurat w sprawach takich jak przypadek Buby, to Ci nie powiem, ale na pewno ma przegląd tamtejszego rynku weterynaryjnego. Może coś sensownego doradzi. Natomiast ma w tej chwili dostęp do netu jedynie z doskoku, więc może nie odpisać w 5 min. Kciuki za Bubę :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Brunka
Miejscowość: Ząbkowice Śl./Kraków
Kontakt:

Post autor: Brunka »

Lunorek dziękujemy za każdą sugestię :buzki: Buba dzisiaj trochę gorzej się czuje. Ale mimo to waga pokazuje 846g. Musiałam jechać po nową bo stara raz pokazywała poniżej 600 g :shock: a za kilka minut 800 g.

Dziś zmiksowałam pomidora, bo tak to z mokrych tylko ogórek. Dwie strzykawki trzeba było wcisnąć, ale potem jaka pychota! Widocznie od trzeciej strzykawki wszystko smakuje lepiej.

Wsadziłam 80tkę do 120tki. Tzn. górę od klatki, żeby Buba miała jakąś styczność z resztą stada. Jak są razem to ją podgryzają, a Buba nie oddaje :( Natomiast przez kratki jest ok. Dziewczyny mają drugą 120tkę + kawałek tej w której jest Buba ze swoją klatką. Mają tu miskę z warzywami, więc jak chcą coś zjeść muszą się pofatygować.

Jutro kontrola, trzymajcie kciuki...
Ograniczony kontakt na forum, w pilnych sprawach proszę o telefon lub sms.
W domu cztery świnko-dziewczynki, zapraszamy do naszego wątku: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5290
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Obrazek
Anulka1602

Trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: