Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Yvon

Re: Bianka i Borówka u Risoldy w Zielonej Górze

Post autor: Yvon »

To Bianka, która się wyleguje i zawsze bacznie mnie obserwuje. I jest odważniejsza. Borówka zobaczyła, że będzie robienie zdjęć i zwiała :)

Obrazek
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Jak super wreszcie zobaczyć zdjęcia Kochana u Ciebie :jupi:
ja poprosze więcej :please:
przepiękna białaska :love: i cudnie ma w klateczce :like:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Wypas!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Oldzah
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Oldzah »

Oj tak czekamy na więcej zdjęć :D
Moje panny: Stefania i Bella

Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
meiss

Post autor: meiss »

O jaka słodka :love:
Moje od kiedy się przeprowadziliśmy w cieplejsze miejsce to urządzają sobie cudowne wyleże z wywalonymi nóżkami ^^
Yvon

Moje świneczki dostały dodatkową klatkę 100 cm. Też jest już urządzona, tzn. są tam dwa legowiska, tunel, domek i druga kuweta. Razem mają 220 cm długości do wykorzystania i nie chcą z tej dodatkowej powierzchni korzystać. W ogóle tam nie wchodzą. Korzystają dalej tylko ze swojej 120 cm. Wyjęłam w obu klatkach boczne /te mniejsze/ ścianki i połączyłam pomostem. Mam nadzieję, że świnki się zorientują, że tam też można sobie wejść. Kiedyś do tej nowej klatki dałam warzywka i owoce, to nic nie zjadły, bo po prostu tam nie weszły. Myślałam, że wyczują zapach jedzenia i skuszą się na wejście do nowego pomieszczenia, ale nic z tego.
Jutro spróbuję je po prostu tam włożyć po mizianiu, zobaczę, co z tego wyjdzie :) Mam nadzieję, że się uda.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

hihi, to zupelnie tak, jak świnki, które dostały wybieg i natychmiast wracają z niego do klatki :laugh:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Yvon

Risolda pisze:Moje świneczki dostały dodatkową klatkę 100 cm. Też jest już urządzona, tzn. są tam dwa legowiska, tunel, domek i druga kuweta. Razem mają 220 cm długości do wykorzystania i nie chcą z tej dodatkowej powierzchni korzystać. W ogóle tam nie wchodzą. Korzystają dalej tylko ze swojej 120 cm. Wyjęłam w obu klatkach boczne /te mniejsze/ ścianki i połączyłam pomostem. Mam nadzieję, że świnki się zorientują, że tam też można sobie wejść. Kiedyś do tej nowej klatki dałam warzywka i owoce, to nic nie zjadły, bo po prostu tam nie weszły. Myślałam, że wyczują zapach jedzenia i skuszą się na wejście do nowego pomieszczenia, ale nic z tego.
Jutro spróbuję je po prostu tam włożyć po mizianiu, zobaczę, co z tego wyjdzie :) Mam nadzieję, że się uda.
Udało się :jupi: Świnki już korzystają z dwóch klatek. Bardzo się cieszę. Dziś po porannym posiłku poszły na wybieg, a potem zamiast do starej klatki włożyłam je do nowej :) Porozglądały się i uciekły do starej, potem mostkiem zaczęły nieśmiało chodzić tam i z powrotem. Teraz korzystają z dwóch klatek. Był nawet taki moment, że jedna byla w klatce starej, a druga w nowej. Myślę, że podoba im się bieganie po klatce 220 cm :) Mają dużo miejsca.
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

To teraz dziewczynki mają raj na ziemi :) tyle miejsca do biegania... :like:
mapazg

Post autor: mapazg »

Chyba raczej niebo w ziemi (Wiesław Wszywka). A tak na serio, to może dziewczyny miałyby ochotę na wspólną wyżerkę z Poziomką i Jeżynką :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”