★Włada i dzieciaki - rezerwacja [BDG]★

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
jax

Re: ★Włada i dzieciaki: Wiera, Luba, Żanetka i Oleg-R! [BDG]

Post autor: jax »

Musi być dobrze. Wszyscy wokół trzymają za Was kciuki.
katiusha

Post autor: katiusha »

Rany!!! Ile mnie ominęło, jak klatkę budowałam... :shock: Ślicznie maluszki, kciuki :fingerscrossed: :fingerscrossed: , aby wszystkie szczęśliwie zdrowo rosły. Mamusia gehennę przeszła :roll: Ale jest pod troskliwą opieką :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

O matko ale historia :o Kolejny dowód na to, że lepiej nie bawić się w rozmnażanie świnek "bo malutkie są takie piękne i słodkie" :roll: Myślę, że Włada (razem z Klementynką [*]) mogą uświadamiać co tak na prawdę wiąże się z porodem u świnek i jakie konsekwencje za sobą niesie...Tego porodu Włada w pseudo by nie przeżyła :sadness:
Walczcie dzielnie a my z całych sił trzymamy kciuki za całą rodzinkę :fingerscrossed:
Obrazek
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Ło matko! Ale sie podziało. Oby wszystko się dobrze zakończyło. U mnie tez za jakiś czas poród. Jeden po drugim. Mam stresa.
Aguś79

Post autor: Aguś79 »

Co tam u rodzinki ?
odeta89

Post autor: odeta89 »

za wiele nie powiem, bo dziś kwitnę w pracy :roll: ale moi zastępczy opiekunowie twierdzą, że małe chodzą i gadają, to samo Włada, która wczoraj wciągnęła jedzenie na szybkości w ilościach wielce nieprzyzwoitych :szczerbaty:
zastrzyki idą nam lepiej niż się spodziewałam. wieczorem Oleg podjadał sobie sianko. myślę, że za chwilę ruszą z granulatem. najsłabsza nadal Żanetka.
Farizah

Re: ★Włada i dzieciaki: Wiera-R!, Luba, Żanetka i Oleg-R! [B

Post autor: Farizah »

jak będziesz miała czas to wrzuć :photo: :photo: :)
odeta89

Post autor: odeta89 »

z Władą nie jest dobrze. ma podwyższoną temperaturę, rana się otworzyła, nieco zaogniła, mimo czyszczenia. Po bokach się goi, ale środek sprawia jej ból. Dostała lek przeciwbólowy. Jeśli w ciągu dwóch dni nie będzie progresu oddzielamy ją od młodych i zaczynamy antybiotykoterapię.
małe są żywe, wszystko już jedzą, także przeżyją. Dziś ostatnie leki podskórne dostała Żanetka z Olgiem.

najpierw martwiłam się porodem i Władą, później żeby przeżyła Włada, Oleg i Żanetka, teraz Włada jest w ciężkim stanie.

cała familia otrzymała dziś specjalną pastę Ig-PRO DC, która jest preparatem wzmacniającym. jest też droga sprawa. jeśli ktoś ma ochotę wspomóc tą rodzinkę to poproszę wpłaty na rzecz Stowarzyszenia z dopiskiem "darowizna dla Włady i dzieciaków" ;)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

:fingerscrossed: co tu gadać! :fingerscrossed:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”