Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Pigi, Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: Lilith88 »

Jejku laski nie straszcie i nie czarnowidźcie.. Przecież Pigulka była u weterynarza i zakropił oczko i widać, że jest uszkodzona rogówka. Ja też się bałam, że u Tasieńka coś się dzieje poważniejszego, bo to było jak Szkatuła była ledwo po operacji, nawet tydzień nie minął a to tylko ukute siankiem oczko i pięknie się zagoiło choć fakt długo to trwało.
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Oby to tylko niedobre sianko ją ukłuło :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

dortezka spróbuj gdzieś kupić suszoną kozieradkę i dodawaj do papki. Ponoć świnki rzucają się na taką mieszankę.
Zdrówka dla Piguni :buzki:
Obrazek
Ann

Post autor: Ann »

Oj ale ta Pigulka biedna :pocieszacz: A nie zje karmy ratunkowej ze strzykawki? W sumie nie pomyślałabym, żeby z tej karmy robić kuleczki, fajny pomysł :D
ANYA

Post autor: ANYA »

A gdybys starla warzywka i dodala to tej packi z karmy? Moze wtedy Pigula sie skusi?
Duzo :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: za zdrowko dla Pigulki
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Parę dni mnie tu u Was nie było a tu takie rzeczy :( Trzymam kciuki za Pigi, oby to nic poważnego i udało się wyleczyc! Pigi proszę jeśc ładnie i nie smucic Dużej!
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Lilith88 pisze:Jejku laski nie straszcie i nie czarnowidźcie..
Dzięki Lilith :buzki:

Dokładnie, dziewczyny.. Pigi przecież nie je normalnie już od dawna.. od dawna też walczę by jej waga stała w miejscu.. gdy zeszła do 850 kupiłam ratunkowe karmy i nimi ją dokarmiam bo są bardziej kaloryczne.
Czy to mogło być sianko? nie mam pojęcia.. Pigi bardzo mało sianka je. Wody prawie nie pije (czasami łyczka, dwa weźmie jak jej poidełko pod nos podstawię). O tym wszystkim P też wie. I trochę jestem bezradna po tylu konsultacjach z różnymi wetami i nie wiem już co myśleć. Czy kiedykolwiek ona zacznie normalnie jeść? Czemu tak naprawdę nie je? faktycznie ta szpara ją tak boli? A może jeszcze co innego?

martuś będę pamiętać. A świnki to mogą jeść? na razie próbuję być wytrwała i wisieć nad nią "goniąć" ją tym jedzeniem dopóki się nie namyśli i nie skusi. Widzę, że najbardziej jej smakuje herbiCare i będzie dostawała najrzadziej.. chcę by jadła wszystko a nie tylko tamto. Potrzebuje przeróżnych składników żeby być zdrowa.

ANYA Pigi miękkie warzywka je sama i wolę żeby tak zostało. Kiedyś próbowałam jej zetrzeć ogórka do papek by jej łatwiej wchodziły ale Pigi wzgardziła takim miksem Obrazek

Ann Pigi ogólnie trudno cokolwiek na siłę dać. Z Małżem wspólnie walczymy przy podawaniu witaminy C.. i często dostaje nie pełną dawkę bo Małż się poddaje. Pigi się wykręca, gryzie.. no walczy zawzięcie.. A karmię ją czasami bez Małża, także strzykawka nie wchodzi w grę. Z resztą, jakoś mi się tak wydaje, że im dłużej je sama i im twardsze (staram się naprawdę robić to bardzo gęste, by się nawet do palców nie przylepiało przy formowaniu kulek) tym lepiej dla niej, tym to bardziej przypomina jej normalne jedzenie i daje większą szansę, że kiedyś wróci do normalnej karmy..
taką mam przynajmniej nadzieję...

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki, oby pomogły a Pigi wróciła do pełni zdrowia :buzki:

Doszły mnie słuchy, że niby nie jem nic? Jak to nie?? Czasami pojem sobie jakieś miękkie warzywko
Obrazek

czasem rozmiękczoną karmę którą mi pańcia da (swoją drogą, wolę jak mi w formie kulek daje a nie rzuca całego gluta.. wejdzie mi to w rowki maty i jak mam niby to wyjąć potem stamtąd?? :angry: )
Obrazek

czasem zajrzę nawet do karmniczka po te białe miękkie i pyszne coś
Obrazek

i reszta moich ślicznych Pipeczek
Obrazek

Obrazek

ulubiona pozycja do spania na półeczce (one jak są tam razem, to zawsze tylko tak)
Obrazek

mamusia Halinka mnie dobrze wychowała i grzecznie czekam w kolejce do poidełka
Obrazek

ile można czekać na to drugie danie??
Obrazek

to wcale nie ja przed chwilą leżałam na tej norce! w ogóle nie wiem, skąd to podejrzenie? i skąd mogłam wiedzieć, że ktoś jest w środku?
Obrazek

puściłam dziś Pipy by sobie pobiegały.. oczywiście od dawna nawet nie wyściubiły nosa poza kratki.. ale zaraz po otwarciu wrót:
Obrazek

a w tym czasie w klatce..
Obrazek
tak! Pigi pierwszy raz od dawna je marcheweczkę! :jupi:

i na koniec śliczna tęcza :)
Obrazek

Obrazek
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Oh i ah! :love: Piguta jak zwykle... Kocham ją! :D
Masz przepięknie obgryzioną matę. Postarały się laski, nie ma co :twisted:
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

O boruu zielony, jakie one piękne :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec