Kochane urwisy: Chrupek, Kapsel, Limeryk i Sonet. Mentos[*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
malina8777

Re: Kochane urwisy: Chrupek, Kapsel, Limeryk i Sonet. Mentos

Post autor: malina8777 »

Oj to fakt, zawzieta to ja jestem jeszcze mi partacz powie ze sama sobie to auto tak załatwiłam... Brak słów, choćbym miała przegrać, choć nic na to nie wskazuje i tak go podam, tylko to ja póki co mam problemy i musze mu wszystko udowadniać nie on :angry:
uważam ze trzeba walczyć o swoje, kiedyś też wszystko odpuszczalam, ale nie odpuszczę, nie tym razem :evil:
U mnie też tak robili ze niby zrobili, wzięli pieniądze a problem zostawał bo dalej wyświetlaly się błędy w komputerze. Dopiero po pięciu latach znalazłam dobrego mechanika, a tak to od jednego do drugiego...
katiusha

Post autor: katiusha »

Dobrego mechanika, który by nie zrobił z ciebie biedaka to ze świeczką szukać.. :evil:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

To prawda. Ja w końcu znalazłam w miarę dobrego, choć biedaka czasem ze mnie robi... :roll: Ale jak np czasem się okaże, że coś źle zdiagnozował, to za następna naprawę nie bierze... Ale raz mu wytknęłam, że specjalnie poprzednio coś zrobił, żeby znowu do niego przyjechała...trochę się obraził, ale za to po tym tekście dokładnie wszystko posprawdzał i wyszło, że nie silnik nawala, tylko kabelek od kontrolki zaśniedział....I tylko kabelek trzeba było wymienić i już nie świeci się kontrolka :szczerbaty: (a wcześniej przez tą kontrolkę zapłaciłam 1100zł za naprawę czegoś tam, co niby wyszło...).

Tak więc walcz o swoje, trzymam kciuki. Szkoda odpuścić i machnąć ręką, tym bardziej, że masz rację, to Twoje ciężko zarobione pieniądze a facet się wypina i nie poczuwa do odpowiedzialności :angry:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
malina8777

Dziękuję za wsparcie :buzki: Miałam podobna sytuacje ze zasniedzialym przewodem tylko u mnie był do wymiany jakiś inny, wiem ze od świec zapłonowych. Wskakiwal mi błąd ubogiej mieszanki, jakiś tam jeszcze i czuć było wibracje na luzie i czasem szarpalo lekko silnikiem. Dwóch fachowców wymienilo co się dało za 2700 zł, a ze poprawy nie było to usłyszałam ze przepalone gniazda zaworowe. Powiem szczerze że nie chciało mi się w to wierzyć bo znam ten samochód. W końcu kolega z pracy polecił mi mechanika specjalizującego się tylko w grupie wag który wymienił parę kabelkow i auto chodzi jak nowe, nie trzeba było żadnego remontu silnika :angry: . To i tak nic bo u mnie silnik prosty jak budowa cepa, jaja były jak mieliśmy turbo diesela i zaczął gasnąć podczas jazdy. Tam to wymienili chyba pół auta, były regenerowane wtryski, wymieniany jakiś pdf czy coś w ten deseń i sama już nie wiem co jeszcze, a auto dalej gaslo co stwarzało realne zagrożenie na drodze, koszty kolosalne. W końcu znaleźliśmy mechanika od diesla, kawał drogi od nas i równiez chodziło tylko o jakiś brak styku na kablach... Szkoda gadać :angry:
malina8777

U nas znowu problem z oczkiem Soneta... Zapalenie wróciło i tak źle chyba jeszcze nie było. Cała dolna powieka napuchnieta, bardzo źle to wygląda. Niestety nie udało mi się dziś dostać do żadnego swinkowego lekarza :( Jutro spróbujemy się dostać do weta i mam nadzieję że coś nam poradzi bo jak widać gentamycyna nie daje rady i problem powraca :sadness:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

I jak tam udało Ci się wybrać do weta? Strasznie przykro mi z powodu oczek Soneta, biedny musi się męczyć :( Ja dzisiaj byłam z Fiśką na kontroli przekonana, że w Wielki Piątek będą pustki a tam tyle ludzi, że szok :o
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ludzie przypominają sobie na święta, że zwierzak choruje od miesiąca i coś trzeba z tym zrobić :roll: W większości przypadków przyjeżdżają goście i chcąc udać troskliwego opiekuna idą ze zwierzakiem do weta :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Spróbuj zrobić napar ze świetlika: wysyp z saszetki suszki, wlej do rondelka 1/4 szkl wody, zawrzyj to na najmniejszym ogniu, pogotuj przez ok 2-3 minuty i przestudź. Pokap kropelkami albo poprzemywaj mocno nasączonym płatkiem baweł. U Alfika to najlepiej działało... :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Ktoś gdzieś kiedyś radził krople polcrom.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Polcrom jest dobry przy alergiach, na bakteryjny stan zapalny nie pomoże.
katiusha

Post autor: katiusha »

A może Dicortineff? :idontknow:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”