✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i Wiewiórek✰ foteczki

Post autor: Lilith88 »

Asita pisze:Napisane, że ziołowy ogród poprawia dobrobyt...chyba dla siebie kupię... :102: :102:
:rotfl: To ja może jednak też sobie herbatki z tego zaparzę :D
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Jak tam zwierzyniec?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

A zwierzyniec względnie dobrze, Tasmanowi zrobiła się gulka pod skórą trochę bliżej tyłka niż miał ropień po ugryzieniu przez Geronimo, nie wiedziałam co to jutro mieliśmy jechać do weterynarza ale wczoraj pękło i okazało się że to też ropień.. Wycisnęłam, oczyściłam, wypłukałam rivanolem i wygląda dobrze ale oczywiście i tak jedziemy do weterynarza jutro tak jak było planowane tak na wszelki wypadek. Tasiek czuje się dobrze i rana po ropniu wygląda dobrze ale wiadomo lepiej skontrolować. Rana po ugryzieniu jest w pełni zagojona nie ma śladu już po niej poza jeszcze nie odrośniętą sierścią w tym miejscu, a ten nowy ropień nie mam pojęcia skąd się wziął, chyba pod skórą coś się musiało przemieścić ale aż tak daleko? Mam nadzieje, że to już ostatnia nasza taka przygoda a najważniejsze, że Tasiek dobrze się czuje ;)
Obserwowałam też Wiewiórka i zdecydowanie jego kichanie to uczulenie na płyn do prania lub płukania, rozkichał się na świeżo wypranym legowisku, na mojej świeżej pościeli itp., już kupiłam płyn do płukania antyalergiczny i zobaczymy czy do prania też będzie trzeba zmienić.

Wczoraj nie było mnie w domu prawie cały dzień ale za to nakupowałam pyszności świniakom na kolację i taką o mieli wyżerkę :szczerbaty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przepraszam za ilość bobów (całodniowa kolekcja) ale chciałam ich najpierw nakarmić, bo biedaki od śniadania tylko o suchej karmie byli.. Za to dostali dwie pyszne sałatki jak widać na zdjęciach, pierwsza: seler naciowy, korzeń selera, marchew, a druga: pomidor, cykoria, szpinak. Zaskoczona stwierdziłam, że pierwsze w ruch poszły marchew i seler :shock:

A taka nam trawka rośnie na parapecie z owsa od Pana Roberta :D
Obrazek

Jaka byłam zdziwiona jak zobaczyłam rano tą rosę :love:
ANYA

Post autor: ANYA »

Lilith jak Ty wszystko ladnie kroisz chlopakom :o ja rzucam wszystko w calosci i niech sobie radza
Trwake ladnie wychodowalas :like:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Rzadko kroję ;) Częściej tak jak Ty daje duże kawałki prosto do pyszczka bez używania miski ale jak miałam tyle różnych dobroci to pokroiłam na kawałki żeby wepchnąć do michy jakoś właśnie :D
koni

Post autor: koni »

krople rosy pięknie wyglądają....każdego ranka pewnie tak będzie :)
Wywal sobie te nasionka i ziemię z pleśnią, bo to tylko Twojemu zdrowiu będzie szkodzić ;)

Chłopcy cudni jak zawsze :love:
Bardzo podoba mi się drybed u Gerego i Wiewiórka...to z Hipcia jest?
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Koni właśnie się muszę zabrać do wybrania tego paskudztwa, tylko nie wiem czemu to popleśniało, generalnie pierwszy raz coś zasiałam w swoim życiu i może coś nie tak zrobiłam :idontknow: mam dwa pojemniki z trawą z hipcia ale tam nic nie pleśnieje, tyle, że tam nie ma ziemi, może to to nie wiem..

Ten Dry Bed jest akurat innej firmy (też z UK) i tu go kupiłam http://www.sklep.swinkamorska.com.pl/pr ... i-morskiej i właśnie widzę, że cenę do kosmicznej podnieśli :shock: Akurat nie mają szarego na stanie w tej chwili ale widać go na zdjęciach.

Te co mają w hipciu kupowałam u bezpośredniego dystrybutora czyli tu https://www.facebook.com/groups/774511725893832/ czekoladowy i grafitowy, ale oni też mają ten szary kolor z tym że od razu mówię, że jestem troszkę zawiedziona.. Grafitowy jest cudowny, włosy są grube, sztywne i po praniu się nic nie dzieje, wygląda dalej jak nowy a czekolada.. porażka.. brak słów.. nie rozumiem, przecież ten sam producent, oba na zielonym spodzie a włos taki puszek jak z waty i po 4 dniach w kuwecie już widziałam, że będzie kiepsko.. Wyprałam i się wściekłam, bo kupiłam 150x150 żeby był na dwie zmiany do klatki.. Dry po praniu ma dosłownie prześwity.. przez włosy widzę zielony spód..
Andzia

Post autor: Andzia »

dystrybutor kupuje od róznych producentow,dlatego tak sie różnia "gestoscia włosa"
i jak sie sprawdza dry bed na zielnym spodzie?przesuwa sie moze?
co masz pod nim?

Pozdrowienia dla chlopcow:)

PS: Kupowałam dry bed w 4dogcat ale nastapila pomylka ( moze celowo podmienili? )
bo dostalam na zielonym spodzie i caly bialy :szczerbaty:
i byl zwrot :nono:

PS 2 : nasionka ( owies czy pszenica)od p.Roberta zawsze mi plesniały,nie wiem dlaczego
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Andzia ja miałam tylko jeden na gumie i już jest w śmietniku, jestem zdecydowanie za zielonymi właśnie przez włos gruby i gęstszy a tu takie coś :( Oba są od tego samego producenta na 100% więc chyba napiszę po prostu do dystrybutora i zapytam o co chodzi z tą jakością :idontknow: Nie przesuwają mi się, bo wycinam większe i upycham do kuwety na wcisk ;) Pod spód kładę z reguły pellet ale ostatnio coś mnie wzięło na podkłady seni.

Chłopcy dziękują za pozdrowienia :buzki:
koni

Post autor: koni »

Lilith, one zaczynają pleśnieć już na etapie kiełkowania. Im więcej ziemi i nasion wtedy wybierzesz, tym łatwiej będzie później, jak już zielenina będzie wysoka.
Pleśnieje, bo nie ma konserwantów :) te nasionka, które nie kiełkują, po prostu się psują, mają mokro i pleśnieją...naturalna kolej rzeczy. Nie przejmuj się tym, ale wywalaj, bo pleśń naszemu zdrowiu nie służy (chociaż jak już jest na górze, to wszędzie już jest...)
Zareklamuj to...rzeczywiście dziwna sprawa. Jeden producent, a dwie jakości. Chyba powinni to wymienić.
Kupię chyba na tej stronie, którą podałaś, ale poczekam jak rozwiążą Twoją sytuację.
Dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”