Janinka-Anielisia i Grażynka-Ludwinia [*]/W-wa adop.wst.

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Janinka-Anielisia i Grażynka-Ludwisia /W-wa adop.wstrzym

Post autor: porcella »

Dzięki!, teraz wszystko jasne! :like:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Kara
Miejscowość: Warszawa - Sadyba
Kontakt:

Re: Janinka-Anielisia i Grażynka-Ludwisia /W-wa adop.wstrzym

Post autor: Kara »

W oczekiwaniu na zdjęcie rtg u Pati na rękach

Obrazek
ObrazekFiona [*][/color][/b]ObrazekIgo [*][/color][/b]

Rozalia :candle:
Arabelka :candle:
Petronia :candle:
Ludwinia :candle:
patrycja

Re: Janinka-Anielisia i Grażynka-Ludwinia /W-wa adop.wstrzym

Post autor: patrycja »

Przepraszam za te imiona, ale te które miały to do nich nie pasują, a że zostają ze mną to mówię na nie po swojemu. Łaciata Grażyna to Ludwinia, a czarna Janina to Anielisia od aniołka :)
Mamy już wyniki krwi Ludwini, zapalenia pęcherza nie ma, furagina idzie w odstawkę :D
Dziś zapisałam Anielisię na kontrolne echo serca na 25 stycznia. Zobaczymy też jak ten płyn w worku osierdziowym czyli czy odstawiamy inhalacje czy nie czy może coś innego dalej robimy. Trzymajcie kciuki.
Maty z mikrofibry na podłoże to dobry pomysł, dlaczego nie. Ja na razie używam ich tylko do domków, u mnie bardzo chętnie świneczki na nich leżą i śpią. Są super.
@sziwi - dzięki za pierwsze maty z mikrofibry :buzki:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Maty -super!Tylko czy moje świństewka pokochają bardziej od mięciutkiego drybedu? :102:
Przesyłamy przytulanki ! :buzki: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
patrycja

@Beatrice - próbowałaś mat? Daj znać jakie wrażenia. My również przytulamy mocno ;)
Jutro idę z Ludwinią na dodatkowe zdjęcia w celu wyjaśnienia sprawy z tym jej oczkiem. Dam Wam znać.
W piątek byłam z Anielisią na kontroli po inhalacjach, które miała dwa razy dziennie i na kontrolnym echo serca. Niestety zapewne ten płyn w worku osierdziowym czyli jakaś infekcja miały wpływ na jej pogorszenie stanu serca. Wszystkie parametry są pogorszone! Dostała zwiększoną dawkę leków i mam ją pokazać za 2 tygodnie. Zobaczymy jak to leczenie na nią wpłynie. Do tego ma krzywe zęby... zalecana jest konsultacja stomatologiczna bo zapalenie ucha zostało wykluczone. Załamać się można. Ech, a ona taka jest malutka i kochaniutka. Buzi daje najsłodziej na świecie, tym swoim malutkim języczkiem :love: Trzymajcie mocno kciuki :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Trzymamy! :fingerscrossed: musi być lepiej :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Patrycjo,gdyby było istotnie gorzej to powtórna wizyta byłaby wcześniej niż za 2 tygodnie!Trochę się tylko trzeba podkurować.Za zdrówko obu małych Miłości! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki: :buzki:

P.S. Maty na razie czekają na" praktyczne wykorzystanie" bo aktualnie załatwiamy kolejny drybed...
Obrazek
oraz mopsik Bella
patrycja

@Beatrice - Pani doktor powiedziała, że jeśli chodzi o parametry, to Anielisia wróciła do parametrów sprzed leczenia... Moim zdaniem oddycha teraz lepiej - ma zwiększoną dawkę Furosemidu.
@Ewa i Michał - dziękujemy :D
W poniedziałek wyjaśniła się sprawa Ludwini. Z zębami jest ok, to zapalenie kanalika łzowego i zdjęcia potwierdziły, że jest sens go płukać. Mała dostała płukankę, którą mam jej zakraplać nawet 5 razy dziennie do oka. Oczyszcza jej to pięknie oko, bo wypływa po tym od razu ropa. Ludwinia miała płukany kanalik. Było w nim mnóstwo ropy. Muszę z nią co kilka dni jeździć teraz na zabiegi płukania tego kanalika. Dziś było drugie płukanie i ropy było już mniej. Na kolejne płukanie jedziemy w poniedziałek. Jest do przodu :D
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Nieustannie za panienki trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: ! I kibicujemy! Prosimy o dalsze wieści!
Obrazek
oraz mopsik Bella
patrycja

Anielisia jest najszczęśliwsza na świecie,bo zajada się liśćmi kukurydzy

Obrazek

Pyszna Świąteczna Paczka :) Dziękujemy :)

Obrazek

Dziewczynki bardzo dziękują Karze i Lunorkowi za Świąteczną Paczkę

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 lut 2018, 17:39 przez patrycja, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”