Janinka-Anielisia i Grażynka-Ludwinia [*]/W-wa adop.wst.
Moderator: pastuszek
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Janinka-Anielisia i Grażynka-Ludwisia /W-wa adop.wstrzym
Dzięki!, teraz wszystko jasne! 

- Kara
- Miejscowość: Warszawa - Sadyba
- Kontakt:
Re: Janinka-Anielisia i Grażynka-Ludwinia /W-wa adop.wstrzym
Przepraszam za te imiona, ale te które miały to do nich nie pasują, a że zostają ze mną to mówię na nie po swojemu. Łaciata Grażyna to Ludwinia, a czarna Janina to Anielisia od aniołka
Mamy już wyniki krwi Ludwini, zapalenia pęcherza nie ma, furagina idzie w odstawkę
Dziś zapisałam Anielisię na kontrolne echo serca na 25 stycznia. Zobaczymy też jak ten płyn w worku osierdziowym czyli czy odstawiamy inhalacje czy nie czy może coś innego dalej robimy. Trzymajcie kciuki.
Maty z mikrofibry na podłoże to dobry pomysł, dlaczego nie. Ja na razie używam ich tylko do domków, u mnie bardzo chętnie świneczki na nich leżą i śpią. Są super.
@sziwi - dzięki za pierwsze maty z mikrofibry

Mamy już wyniki krwi Ludwini, zapalenia pęcherza nie ma, furagina idzie w odstawkę

Dziś zapisałam Anielisię na kontrolne echo serca na 25 stycznia. Zobaczymy też jak ten płyn w worku osierdziowym czyli czy odstawiamy inhalacje czy nie czy może coś innego dalej robimy. Trzymajcie kciuki.
Maty z mikrofibry na podłoże to dobry pomysł, dlaczego nie. Ja na razie używam ich tylko do domków, u mnie bardzo chętnie świneczki na nich leżą i śpią. Są super.
@sziwi - dzięki za pierwsze maty z mikrofibry

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Maty -super!Tylko czy moje świństewka pokochają bardziej od mięciutkiego drybedu?
Przesyłamy przytulanki !

Przesyłamy przytulanki !

@Beatrice - próbowałaś mat? Daj znać jakie wrażenia. My również przytulamy mocno 
Jutro idę z Ludwinią na dodatkowe zdjęcia w celu wyjaśnienia sprawy z tym jej oczkiem. Dam Wam znać.
W piątek byłam z Anielisią na kontroli po inhalacjach, które miała dwa razy dziennie i na kontrolnym echo serca. Niestety zapewne ten płyn w worku osierdziowym czyli jakaś infekcja miały wpływ na jej pogorszenie stanu serca. Wszystkie parametry są pogorszone! Dostała zwiększoną dawkę leków i mam ją pokazać za 2 tygodnie. Zobaczymy jak to leczenie na nią wpłynie. Do tego ma krzywe zęby... zalecana jest konsultacja stomatologiczna bo zapalenie ucha zostało wykluczone. Załamać się można. Ech, a ona taka jest malutka i kochaniutka. Buzi daje najsłodziej na świecie, tym swoim malutkim języczkiem
Trzymajcie mocno kciuki 

Jutro idę z Ludwinią na dodatkowe zdjęcia w celu wyjaśnienia sprawy z tym jej oczkiem. Dam Wam znać.
W piątek byłam z Anielisią na kontroli po inhalacjach, które miała dwa razy dziennie i na kontrolnym echo serca. Niestety zapewne ten płyn w worku osierdziowym czyli jakaś infekcja miały wpływ na jej pogorszenie stanu serca. Wszystkie parametry są pogorszone! Dostała zwiększoną dawkę leków i mam ją pokazać za 2 tygodnie. Zobaczymy jak to leczenie na nią wpłynie. Do tego ma krzywe zęby... zalecana jest konsultacja stomatologiczna bo zapalenie ucha zostało wykluczone. Załamać się można. Ech, a ona taka jest malutka i kochaniutka. Buzi daje najsłodziej na świecie, tym swoim malutkim języczkiem

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Trzymamy!
musi być lepiej 

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- Beatrice
- Kontakt:
Patrycjo,gdyby było istotnie gorzej to powtórna wizyta byłaby wcześniej niż za 2 tygodnie!Trochę się tylko trzeba podkurować.Za zdrówko obu małych Miłości!
P.S. Maty na razie czekają na" praktyczne wykorzystanie" bo aktualnie załatwiamy kolejny drybed...

P.S. Maty na razie czekają na" praktyczne wykorzystanie" bo aktualnie załatwiamy kolejny drybed...
@Beatrice - Pani doktor powiedziała, że jeśli chodzi o parametry, to Anielisia wróciła do parametrów sprzed leczenia... Moim zdaniem oddycha teraz lepiej - ma zwiększoną dawkę Furosemidu.
@Ewa i Michał - dziękujemy
W poniedziałek wyjaśniła się sprawa Ludwini. Z zębami jest ok, to zapalenie kanalika łzowego i zdjęcia potwierdziły, że jest sens go płukać. Mała dostała płukankę, którą mam jej zakraplać nawet 5 razy dziennie do oka. Oczyszcza jej to pięknie oko, bo wypływa po tym od razu ropa. Ludwinia miała płukany kanalik. Było w nim mnóstwo ropy. Muszę z nią co kilka dni jeździć teraz na zabiegi płukania tego kanalika. Dziś było drugie płukanie i ropy było już mniej. Na kolejne płukanie jedziemy w poniedziałek. Jest do przodu
@Ewa i Michał - dziękujemy

W poniedziałek wyjaśniła się sprawa Ludwini. Z zębami jest ok, to zapalenie kanalika łzowego i zdjęcia potwierdziły, że jest sens go płukać. Mała dostała płukankę, którą mam jej zakraplać nawet 5 razy dziennie do oka. Oczyszcza jej to pięknie oko, bo wypływa po tym od razu ropa. Ludwinia miała płukany kanalik. Było w nim mnóstwo ropy. Muszę z nią co kilka dni jeździć teraz na zabiegi płukania tego kanalika. Dziś było drugie płukanie i ropy było już mniej. Na kolejne płukanie jedziemy w poniedziałek. Jest do przodu

- Beatrice
- Kontakt:
Nieustannie za panienki trzymamy
! I kibicujemy! Prosimy o dalsze wieści!

Anielisia jest najszczęśliwsza na świecie,bo zajada się liśćmi kukurydzy

Pyszna Świąteczna Paczka
Dziękujemy

Dziewczynki bardzo dziękują Karze i Lunorkowi za Świąteczną Paczkę

Pyszna Świąteczna Paczka

Dziewczynki bardzo dziękują Karze i Lunorkowi za Świąteczną Paczkę

Ostatnio zmieniony 01 lut 2018, 17:39 przez patrycja, łącznie zmieniany 1 raz.