I zrobiło się pusto... ;(

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Katrin86

Re: Czupurek i Kropelek :)

Post autor: Katrin86 »

martuś zamawiałabym od niego, ale ma dosyć drogo :( i nie wiem jakby zareagowały nasze nosy, a zwłaszcza nosy mojego męża i synka; po sianku ogródkowym od Kariny mieli katar sienny, a po zuzali czy vitapolu nie :|

tacy trochę alergicy z nas

dobrze, że nie mamy uczulenia na świnki morskie :szczerbaty:

jak opróżnię telefon ze zdjęć to postaram się o nowe :szczerbaty:

dzisiaj albo niedługo wybiorę się z chłopakami do weta na odrobaczanie (wet powiedziała, jak byłam z Czupurkiem na kontroli stanu zdrowia przed adopcją Kropelka, że jak już będę miała dwóch to żeby przyjść i odrobaczyć ze względu na małe dziecko)
Ann

Post autor: Ann »

Katrin86 pisze: i nie wiem jakby zareagowały nasze nosy, a zwłaszcza nosy mojego męża i synka; po sianku ogródkowym od Kariny mieli katar sienny, a po zuzali czy vitapolu nie :|
Jako, że sianko pana Roberta to takie prawdziwe sianko :D to bardzo możliwe, że na nie też by zareagowali. Sama mam ogromne uczulenie na trawy, więc kiedy wór stał w domu też dostałam katar i ciągle kichałam. Przełożyłam trochę siana w mniejszą torbę (upchniętą do szafy), a resztę zaniosłam do piwnicy - może u Ciebie też by to pomogło :)
Katrin86

Ann jakby co to dużych ilośći zamawiać niebędę bo dopiero w tym roku testuję piwnicę na moich przetworach, jak się nie popsują to znaczy że piwnica dobra :szczerbaty:
ps. jestem na własnym (kredytowanym) m od troche ponad roku
Ann

No ja też zamówiłam najmniejszą możliwą ilość (czyli 5kg), bo u mnie piwnica wielka, ale zagracona :lol:
Katrin86

:szczerbaty:

wiecie co, nie wiem czy to świnkowa mądrość czy cwaniactwo :szczerbaty: moje prosie zrobiły się takie, że całego siana nie zjedzą tylko jakąś część "wyłożą" na matę w części kuchenno-toaletowej żeby nie było widać ilości bobków i że czas posprzątać :szczerbaty: :glowawmur: :roll:

chyba będę kupować tani vitapol skoro tak robią :|
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Świnki bardzo lubią leżeć na sianie ;) Może do paśnika dawaj im lepsze siano a na matę wyłóż trochę tańszego żeby mieli na czym leżeć ;)
Obrazek
Katrin86

martuś spróbuje
jak nie zbankrutuje to bedzie dobrze :szczerbaty:
chociaż Kropelek tak pije, że połowe wylewa i tak głośno, że wiadomo że to on u wodopoju :szczerbaty:
chyba mu pogroże, że jak będzie marnował wodę to rożen w piekarniku czeka :twisted: dopóki kuchenki nie zmienie :)
Ann

Katrin86 pisze:moje prosie zrobiły się takie, że całego siana nie zjedzą tylko jakąś część "wyłożą" na matę w części kuchenno-toaletowej żeby nie było widać ilości bobków i że czas posprzątać :szczerbaty: :glowawmur: :roll:
Moje też tak robią, wydaje mi się, że po prostu część sianka wysuwa się z paśnika przy jedzeniu :)
Katrin86

zamiast iść z chłopakami na odrobaczenie to wybiore się z synkiem do pediatry

może jutro wstawie jakieś zdjęcia chłopakôw świeżo robione, ciekawe czy net mi jutro nie padnie... :think:
Katrin86

dzisiaj zaliczylam dwoch lekarzy: pediatra i wet
chlopaki dostali odrobaczanie w trzech dawkach na trzy dni, dwie wykonam w domu (mam nadzieje, ze bezproblemowo)
a teraz wagi moich futrzakow:
Kropelek 608 g
Czupurek 781 g

hmm, sprawdzilam wage Czupurka z 12go sierpnia, bylo 780 g

czy nie za wolno przybiera na wadze? :|
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”