Beza i Kremówka-słodkości polecają sie do adopcji [Bielsko]
Moderator: silje
Re: Beza i Kremówka-słodkości polecają sie do adopcji [Biels
U mnie Pola też potrafi ukręcić kołtunka przy pupce, a niby krótkowłosa 

Witam, mam kłopot z Bezą... wydaje mi się, że słyszałam jak kaszle. Nie jak człowiek, zaszczekała jak piesek. Nasłuchiwałam ją i powtórzyło się to jeszcze dwa razy. Powiesiłam na grzejniku w pokoju mokry ręcznik, bo może powietrze jest za suche. Sezon grzewczy mnie też zawsze mocno dotyka, ba na jego początek mam chorą krtań. Czy jeśli będzie się to powtarzało to mogę zrobić jej nebulizację z soli fizjologicznej?
Rusza się i je normalnie (jak zwykle dużo)...
Kremówka bez zmian. Fika, skacze i je jak mamusia...

Wybierz się z Beza do weta. Nie ma co gdybac
Mam nadzieję, że nic jej nie będzie, bo dziś nie mam możliwości ale umówię się na jutro... 

Mój Tofik dziwnie chrumkal, po wielu badaniach okazało się, że to alergia na siano.
-
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
I jak byłaś u weta? Co powiedział?AnitaEwelina pisze:Witam, mam kłopot z Bezą... wydaje mi się, że słyszałam jak kaszle. Nie jak człowiek, zaszczekała jak piesek. Nasłuchiwałam ją i powtórzyło się to jeszcze dwa razy. Powiesiłam na grzejniku w pokoju mokry ręcznik, bo może powietrze jest za suche. Sezon grzewczy mnie też zawsze mocno dotyka, ba na jego początek mam chorą krtań. Czy jeśli będzie się to powtarzało to mogę zrobić jej nebulizację z soli fizjologicznej?Rusza się i je normalnie (jak zwykle dużo)...
Mojej Abbie też czasem zdarza się wydać odgłos który bym zakwalifikowała między kaszlnięciem a czkawką, ale zdarza się to zawsze przy jedzeniu jakiegoś smakołyka - więc biorę to za świnkowe łakomstwo.
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Moja Amola też tak robi, gdy zachłannie wciąga ogórka 

Ostatnio jestem zalatana i nie mam czasu zajrzeć na forum.
Już wszystko mówię. Dziewczyny to okazy zdrowia (obie
) Nie wiadomo, co to mogło być, ale nic nie wskazuje na to, żeby to była alergia. Raczej łapczywe jedzenie
Oczywiście po ogórku... Tak czy inaczej: Beza pod ścisłą obserwacją...
Ostatnio Beza ma naprawdę duży apetyt a jak zobaczy, że trzymam coś zielonego, to niemal wyskakuje z klatki, żeby dostać smakołyk jako pierwsza (nawet, gdy jest to tylko zeszyt mojej córki - zielony)
Rosną jak na drożdżach ale nie mam przy sobie notatnika i nie pamiętam ile już ważą
Pozdrawiamy

Już wszystko mówię. Dziewczyny to okazy zdrowia (obie

Ostatnio Beza ma naprawdę duży apetyt a jak zobaczy, że trzymam coś zielonego, to niemal wyskakuje z klatki, żeby dostać smakołyk jako pierwsza (nawet, gdy jest to tylko zeszyt mojej córki - zielony)

Rosną jak na drożdżach ale nie mam przy sobie notatnika i nie pamiętam ile już ważą

Pozdrawiamy

Moja nowa tymczaska też kasła podczas jedzenia. Właśnie dlatego że tak szybko je. To niestety często przypadłość świnek żyjących w dużym stadzie gdzie z powodu małej ilości jedzenia muszą o nie walczyć. Rozumiem, że ona też kaszle podczas jedzenia?
A tak przy okazji to nebulizację solą fizjologiczną możesz robić nawet jak nie są chore, a np powietrze jest suche bo to na pewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam moje byłe podopieczne
A tak przy okazji to nebulizację solą fizjologiczną możesz robić nawet jak nie są chore, a np powietrze jest suche bo to na pewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam moje byłe podopieczne

No tak sobie najpierw myślałam, że Beza kaszle bo u mnie po prostu może być za suche powietrze...
Sama zawsze mam kłopoty z krtanią jak zaczyna się grzanie i dlatego nawilżamy powietrze w domu.
Beza jak dostaje kawałek warzywa to szybko ucieka w inne miejsce niż Kremówka i zjada w pośpiechu po czym bodzie Kremówkę i zabiera jej część, jak nie zdążę wrzucić jej kolejnego kawałka. A gdy w klatce jest więcej kawałków ogórasa to i tak biegnie zabrać Kremówce. Nauczyłam się już, żeby dawać Bezie większy kawałek - dłużej je i czasem Krema zdąży wszamać swoje
Dziewczynom odrasta już sierść i znowu zaczyna się walka z ubrudzonym zadkiem Kremy
Muszę myć jej łapki dość często bo poza kuperkiem wsadza do "nocnika" również wszystkie łapki. Nie wiem czy z tego wyrośnie
Teoretycznie nie powinna się już mieścić a robi to z takim namaszczeniem, że żal jej przeszkadzać.
Beza nie lubi witaminy C. Płacze jak ją dostaje...
Pozdrawiamy wszystkich, którzy nas tu odwiedzają

Sama zawsze mam kłopoty z krtanią jak zaczyna się grzanie i dlatego nawilżamy powietrze w domu.
Beza jak dostaje kawałek warzywa to szybko ucieka w inne miejsce niż Kremówka i zjada w pośpiechu po czym bodzie Kremówkę i zabiera jej część, jak nie zdążę wrzucić jej kolejnego kawałka. A gdy w klatce jest więcej kawałków ogórasa to i tak biegnie zabrać Kremówce. Nauczyłam się już, żeby dawać Bezie większy kawałek - dłużej je i czasem Krema zdąży wszamać swoje

Dziewczynom odrasta już sierść i znowu zaczyna się walka z ubrudzonym zadkiem Kremy

Beza nie lubi witaminy C. Płacze jak ją dostaje...
Pozdrawiamy wszystkich, którzy nas tu odwiedzają