Przez ten deszcz i śnieg nie mogę wybrać się na działkę po trawkę...
Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze
Moderator: silje
-
meiss
Re: Bianka i Borówka u Risoldy w Zielonej Górze
Ta na pewno ma lepszy smak, ile razy ja sama chciałam ze smakiem zjesc sobie marcheweczkę, a po pierwszym gryzie okazywało się, że jest okropna
, nawet te moje działkowe czasami są niesmaczne.
-
Yvon
Moje świnki też czasami wybrzydzają. Teraz bardzo posmakował im zasiany owies. Jedzą, aż im się uszy trzęsą, potem stają na dwóch łapkach i proszą o więcej
Uwielbiają też różne ziółka.
Agmeszko, ładne imiona mają Twoje prosiaczki. Może kiedyś pokażesz fotki?
Agmeszko, ładne imiona mają Twoje prosiaczki. Może kiedyś pokażesz fotki?
-
Agmeszka
Ok jak po świętach cyknę jakieś zdjęcia
Jutro White będzie miał ściągane szwy po kastracji.
Ja też myślałam żeby swoim posiać owies.
Na Fabrycznej na rynku u gospodarzy można dostać tanio i dużo ziarna, pewnie pszenice też mają
Musze się wybrać kupić
jakąś donice zorganizować i ziemie. Ciekawe czy z tego co mają na rynku coś wyrośnie.
Ja też myślałam żeby swoim posiać owies.
Na Fabrycznej na rynku u gospodarzy można dostać tanio i dużo ziarna, pewnie pszenice też mają
Musze się wybrać kupić
-
Yvon
Ja kupiłam owies w Hipciu. Posiałam w takiej podłużnej doniczce do ziemi. Wyrosła wysoka i nawet dość szybko
Ale na opakowaniu pisze, że można też posiać na gazie i chyba następnym razem tak zrobię, ponieważ chcę, by świnki same sobie wyciągały ten owies, żeby miały frajdę.A teraz to mam doniczkę za wysoką i nawet tam nie dosięgną. Na gazie posieję na tacy i tam będą mogły sobie swobodnie wejść i zajadać. Pewnie taki owies kupiony na rynku też się nadaje. Może dam Ci paczuszkę tego owsa z Hipcia, kupiłam kilka opakowań. Po świętach któregoś dnia możesz do mnie przyjść, jak będziesz miała ochotę. Zobaczysz prosięta
i dam Ci owies. Co Ty na to?
-
Agmeszka
Bardzo chętnie wpadnę
i zobaczę te Twoje piękne dziewczynki.
Odkupie od Ciebie paczuszkę, mam tacki to w sumie mogę na tackach posiać,
po co się bawić z ziemia itd. Swoim poprzednim świnkom dawałam tez rzeżuchę.
Po świętach jakoś się umówimy
Czekam na wiosnę moje świnki uwielbiały młode gałązki jabłoni, brzozy, gruszy, mięte, liście truskawek, malin... Zawsze od rodziców im przywoziłam. Jeszcze trochę i będzie tez mniszek lekarski liście babki...
Odkupie od Ciebie paczuszkę, mam tacki to w sumie mogę na tackach posiać,
po co się bawić z ziemia itd. Swoim poprzednim świnkom dawałam tez rzeżuchę.
Po świętach jakoś się umówimy
Czekam na wiosnę moje świnki uwielbiały młode gałązki jabłoni, brzozy, gruszy, mięte, liście truskawek, malin... Zawsze od rodziców im przywoziłam. Jeszcze trochę i będzie tez mniszek lekarski liście babki...
-
Yvon
Jasne, Agnieszko, spotkamy się po świętach. Napiszę do Ciebie po świętach PW. A owies Tobie dam, a nie sprzedam
No i oczywiście porozmawiamy o świnkach i wypijemy jakąś herbacinę albo kawusię. Do zobaczenia.
Bianka teraz zajada sianko, a Borówka śpi.
Bianka teraz zajada sianko, a Borówka śpi.
- Oldzah
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Ja owies zasadzam w pudełku po lodach i moje sobie prosto z pudełka wyjadają
oj są wtedy przeszczęśliwe 
Moje panny: Stefania i Bella
Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
-
Agmeszka
Ok
będę czekać na pw od Ciebie 
Też dobry pomysł z tymi pudełkami po lodach po świętach będę kombinować.
Te prosiaki to maja z nami dobrze same luksusy plus dobre jedzonko
Też dobry pomysł z tymi pudełkami po lodach po świętach będę kombinować.
Te prosiaki to maja z nami dobrze same luksusy plus dobre jedzonko
-
Yvon
Może i dobry pomysł, zasiać owies w pudełku po lodach. Trzeba spróbować. Na razie jeszcze mam ten owies zasiany w doniczce w ziemi, potem zasieję na gazie na tacy, a potem w pudełku po lodach. Porównam, gdzie jest lepiej
Wydaje mi się, że nawet nie trzeba za często podlewać, żeby nie było pleśni.
Żwirek w kuwetce zmieniony, bobki wyzbierane, a moje prośki pałaszują sianko. Przed chwilą zajadały jedno źdźbło sianka i przeciągały je jak linę, ale jakoś się tym źdźbłem podzieliły
Z okazji Świąt Wielkanocnych, wszystkim odwiedzającym wątek moich prosiątek, życzę mile spędzonego czasu w gronie rodzinnym oraz wśród ukochanych zwierzątek, a także ciszy, spokoju, radości, pogody ducha. Oby nasze zwierzątka były zawsze wesołe, zdrowe i kochane. Do życzeń dołączają się Bianka i Borówka. Życzymy po prostu Wesołych Świąt
Żwirek w kuwetce zmieniony, bobki wyzbierane, a moje prośki pałaszują sianko. Przed chwilą zajadały jedno źdźbło sianka i przeciągały je jak linę, ale jakoś się tym źdźbłem podzieliły
Z okazji Świąt Wielkanocnych, wszystkim odwiedzającym wątek moich prosiątek, życzę mile spędzonego czasu w gronie rodzinnym oraz wśród ukochanych zwierzątek, a także ciszy, spokoju, radości, pogody ducha. Oby nasze zwierzątka były zawsze wesołe, zdrowe i kochane. Do życzeń dołączają się Bianka i Borówka. Życzymy po prostu Wesołych Świąt
-
meiss
Również życzymy Wam Wesołych Świąt, aby świneczki szybko się przyzwyczajały i zdrowo rosły i były grzeczniutkie, by nie przeszkadzać swojej Dużej