Lumi, Hukka, Maronka i Hipli - wszytskie w DS !!!

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Re: Lumi, Hukka(wolne)-W-wa, Maronka w DS, Hipli w Bydg. - r

Post autor: pucka69 »

Ciekawe rozwiązanie ale ... no cóż.
Akwaria wg mnie nadają się dla ryb, kameleonów i żółwi. Dla świnek morskich się nie nadają. Zbyt kiepska wentylacja - tylko górą. Może to przyczyniać się do rozwoju np. grzybicy. Poza tym - głos bardzo dziwnie rozchodzi się w akwarium, odbija się od ścian, powstaje echo. Nie mogę się zgodzić na to, żeby moje tymczaski zamieszkały w akwarium. Oprócz tego jest za małe. U mnie dwie świnki mieszkają w klatce 100 x 50 cm i widzę że 120 x 60 wcale nie byłaby za duża.
Obrazek
cityoflaw

Post autor: cityoflaw »

Nie mam z nią problemów, wentylacja to rzeczywiście cała góra, masa powietrza to objętość akwarium weterynarz twierdzi ze jest super, czasami wpada do nas w odwiedziny znajomy zreszta no ale to juz Twoja decyzja...
Awatar użytkownika
Natalinka
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

Nieśmiało piszę z pytaniem o możliwość dokooptowania obu białych słodziaków do moich dwóch – Mili aka Dobra Wróżba i Nili vel Fortuna (od martu.ha)? Tak czytam i czytam i im więcej czytam o Lumi i Hukce, tym bardziej myślę sobie, że co one będą jechać aż do DS w BB, skoro mogłyby znaleźć domek w sąsiedztwie. Nie wiem tylko, czy się dogadają we cztery, ale to przecież można sprawdzić, prawda?
Mili i Nili przechodziły jakąś infekcję gardłową, ale już wszystko oki - antybiotyk odstawiony, lecą na vibovicie, witaminie C w większych dawkach i probiotykach. Są boskie! Jedna tylko rzecz, że mam tylko klatę 120x50 w tej chwili, ale szybko coś wymyślę, zamienię lub coś w ten deseń, żeby miały cztery więcej miejsca. Czekam na odzew :)
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

Przerażające jest że "weterynarz twierdzi że jest super " świnki w akwarium . Zgroza :glowawmur: . Dla Lumi Huki ( jak to pisać ? ?? :lol: ) dużo szczęścia i bardzo odpowiedzialnych DS :)
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

Natalinka - byłoby świetnie, tym bardziej że one do BB jadą do DT a nie do domu stałego. Jak Martu.ha Was poleca to ja nie mam więcej pytań, mieszkam rzut beretem, bo na początku Makolągwy i przez pole do Was mam 5 minut :lol: Czas mam np. dziś po 20.00 - może być? Jak nie - to będziemy kombinować. Mogłybyśmy spróbować je zapoznać. Marta mówi że mogłaby Wam klatkę pożyczyć, ja w sumie też ich 100 mogłabym na parę dni pożyczyć, jak jakieś świnki przyjadą to najwyżej w mniejszej je upchnę na chwilę
Obrazek
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

Dziś po 20 jest świetnie! Jesteśmy, nie mamy żadnych innych planów, panny prosiaczki też zresztą ;) Cudownie! Martu.ha – dziękuję za dobre słowo. Zaraz na priv podeślę tel. i adres. Się nie mogę doczekać wieczora!
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Jaka fajna opcja domku na horyzoncie :jupi: Trzymam kciuki za polubienie się dziewczyn :fingerscrossed: :D
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

Poszłyśmy, towarzystwo poszło na wybieg. Poganiały się, poszczękały zębami, pochodziły na wysokich nogach :lol:
Natalinka wysłała męża po drugą klatkę i zostawiłam moje klony :jupi:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:jupi:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”