Puchatka w DS i Tofii wolna

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Puchatka w DS i Tofii wolna

Post autor: Chrumka »

:yahoo:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Z wielkim smutkiem, na prośbę Uli i Agi, przekazuję wiadomość: Puchatka odeszła dzisiaj nagle.

Śpij maluszku :candle:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Jesteśmy w szoku z powodu odejścia Puchatki :sadness:
Byliśmy u weterynarza w środę, bo Puchatka miała bóle kręgosłupa - przy głaskaniu popiskiwała. Dostaliśmy wtedy również wyniki badań histopatologicznych i było wszystko w porządku, więc wydawało się, że najgorsze jest za nami. W piątek pojechaliśmy do weterynarza jeszcze raz. Zdjęcia Rtg nic nie wykazały, osłuchowo wszystko było w porządku dostała kolejne leki przeciwzapalne. Dzisiaj rano Puchatka była bardzo słaba - przemieszczała się na niewielkie odległości, pokładała się na misce. Zapakowaliśmy się od razu do weterynarza z myślą, że zostawimy ją w szpitaliku, żeby była pod ciągłą opieką weterynaryjną, ale niestety nie udało się nam dojechać. Droga do weta zabiera nam niestety koło godziny i Puchatka niestety nie dała rady. Prawdopodobnie był to jakieś zapalenie na tle neurologicznym. Sekcja prawdopodobnie nic by nie wykazała, więc zabrałyśmy ją ze sobą i pochowałyśmy na działce pod piwonią.
Obrazek
Awatar użytkownika
gren
Kontakt:

Post autor: gren »

:(
:candle: dla Puchatki
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Strata Puchatki bardzo boli, zwłaszcza, że była jeszcze taka młodziutka. Nie żyje już również Eureka, z którą jechała z Warszawy. Człowiekowi żal każdego prosiaczka, ale w przypadku takich maluchów zawsze jest za wcześnie :(
Jednak zgodnie z zasadą "spieszcie się kochać świnki, tak szybko odchodzą", zdecydowaliśmy się na adopcję kolejnych: Lucynki i Uli od oxi30. Są prawie w wieku Helgi i mamy nadzieję, że będą dla niej pocieszeniem. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to odbierzemy je 13.09.
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

No wlaśnie tak pomyślałam o Eurece... strasznie mi było smutno, kiedy odeszła. Puchatkę przeciez też miałam przez chwilę u siebie, to były urocze stworzenia, takie młodziutkie...
Słusznie robisz, Ula - następne świnki będa mialy dom.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Z całęgo serca wspołczuję. Za szybko odchodzą.
Robicie najlepszą rzecz możliwą. Wam będzie łatwiej, a świnkom to w ogóle, zwłaszcza tym osieroconym. Żałoba jest dla świnek bardzo ciężkim przeżyciem Zrobiłam to samo na wiosnę i nie żałowałam tego przez moment.
Patrz, a ja niw doczytałam, że miałyśmy jednoczesnie wzdęte prosię po operacji. Szkoda, że finał taki sam. to mogły byc przerzuty.U Euzebiusza rtg nic nie pokazywał, a płuca były całe w nowotworze.
Trzymaj się
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

:swieca: mój mały tymczasiku :(
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Smutne wieści :sadness:
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Obrazek

Minęły już dwa tygodnie od odejścia Puchatki, ale wciąż trudno uwierzyć, że jej z nami nie ma. Tyle rzeczy przypomina nam o niej, że to wciąż boli. Była teraz dwa tygodnie na urlopie i teoretycznie powinno być łatwiej, bo zmiana otoczenia, ale wcale nie było. Przejechał samochód w którym skrzypiał pasek klinowy i mówiłyśmy "ćwierka jak Puchatka", na balkonie skakał wróbel i mówiłyśmy "jaka słodka kruszynka, jak nasza Puchatka", zrzucałam na kwaterze zdjęcia z aparatu a tam pierwsze zdjęcie to Puchatynka. Mam dwie nowe kruszynki, ale Puchatka wciąż jest z nami.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”