Cynia [*] i Robinia [*]
Moderator: pastuszek
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Cynia i Robinia - Radomianki z Wawy - mają DS w Łomży!
Seler naciowy bardzo lubią. Wszystkie warzywa lubią, to odkurzacze. Mozesz zbankrutować
Za to nie lubią granulatu, co im z pewnością wyjdzie na zdrowie.

-
- Miejscowość: Łomża
- Kontakt:
"Rozpustne" zachowania dziewczynek na ten miesiąc mamy chyba z głowy, już się wyciszyły i dobrze
. Dzisiaj były na świeżym powietrzu, nacieszyły się trawką i mleczami,żałuję, że aparatu nie wzięłam, bo uroczo wygladały jak tak sobie wciągały trawę. No nic straconego, zdjęcia zawsze można nadrobić. Włożyłam do miseczki trochę granultu z Bunny i faktycznie zaineteresowania brak. Siano też nie każde pasuje, o nie. Węgrowskie super, a z bepharu z tymotką - niby ok ale szału nie ma. Trapezik wstawiłam taki z drewna z korą to tak tylko ogladają i korę ogryzają
jakby to było coś do żarcia. Komiczne te nasze panienki.

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
A jak je zabezpieczacie na trawce? Bo te smarkule potrafią smyrać jak myszy, albo szybciej
No i niech na razie nie siedzą tam za długo - ziemia jeszcze zimna, dopiero po 15 maja jest w miarę bezpiecznie.
Siano u mnie jadły z Mazur, od Pana Roberta, albo węgrowskie. I nie mogłam nastarczyć

Siano u mnie jadły z Mazur, od Pana Roberta, albo węgrowskie. I nie mogłam nastarczyć

-
- Kontakt:
Wypas na trawie robię za pomocą kojca/zagrody z 6 elementów, jakoś nie uciekają, choć Robinia próbowała się boczkiem przemknąć, myśląc, że nie widzę. Sianko o P.Roberta jako, że nie jestem stałym klientem mogę zamówić jak będą zbiory sierpniowo-wrześniowe. Doczekam się, węgrowskie jest dostępne.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Pij mleko - zajdziesz daleko? 
Miło je widzieć, panieneczki śliczne. Oswajają się, jak widzę

Miło je widzieć, panieneczki śliczne. Oswajają się, jak widzę
-
- Kontakt:
Świniorki mają się dobrze, zdrówko obu w porządku, pisałam o "bobkach z rowkiem" do Ogonka, dostałam odpowiedź, że jesli reszta ok, to mam się nie przejmować. Wczoraj dostały mlecza ze wsi umytego, to miałyśmy z córką niezły ubaw
, jak robiły sobie tym mleczem "przeciaganie liny", nerwowo chwilami było. One mają genialny słuch w ogóle, jak kroję kalarepkę, którą uwielbiają, to już jest kwik i czuwanie na baczność przy drzwiczkach. A sianka trzy rodzaje przetestowane i na razie węgrowskie prowadzi, póki nie ma od p.Roberta
. Dziewczyny pomału robią się spokojniejsze, po jedzeniu robią sobie leżing, zauważyłam jak fajnie się przeciągają, jak małe kociaki. To takie obserwacje na tyle.

Ostatnio zmieniony 14 maja 2017, 19:45 przez yennefer105, łącznie zmieniany 1 raz.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Pomiziać prosimy od nas 

-
- Kontakt:
Pomiziamy, pomiziamy, ostatnio mam wrażenie, że Robinia głaskanie i czesanie toleruje ale żeby przepadała to niekoniecznie. Jednak biorę obie codziennie na kolanka, są głaski, Cynia jakoś spokojniej znosi, a może nawet lubi.