Kiwi, Soia & Gofer - nowe świnkopudełko!

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
sempreverde

Re: Kiwi & Gofer

Post autor: sempreverde »

@Cynthia - od boku przy cystach dlatego, że to dużo bezpieczniejszy zabieg dla świnki. A cysty były na tyle małe, że się jeszcze dało całe flaczki niepotrzebne wyciągnąć przez cięcie boczne. Dlatego tak się z zabiegiem spieszyłam i tak wszystko było na hurra, żeby paskudy nie zdążyły urosnąć.

@Foggy - jak już obejrzała, czy nikt niczego nie pokradł z klatki podczas jej nieobecności, to grzecznie leży, okazjonalnie drąc się, że jest okropnie głodna. Moja paskudna :love:

Wszystkim śledzącym wątek przypominam o trwającym bazarku w celu uzbierania pieniędzy na pokrycie chociaż części kosztów operacji: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =57&t=3271
Zapraszam z Kiwką na zakupy, Goferek nie jest materialistą i nie obchodzą go pieniądze i bazarki, no chyba że sprzedawano by coś do jedzenia ;)
zagli

Post autor: zagli »

Kiwi to twarda sztuka. Po operacji leżała w lekkim transie, a już "oko zła" patrzyło komu by tu spuścić łomot :lol:
sempreverde

Oko było straszliwe :lol:

Jadę dziś z Kiwi na zdjęcie szwów :)
Awatar użytkownika
Inez
Miejscowość: Niedzica
Kontakt:

Post autor: Inez »

Czytałam na FB kliniki. Nie ma jak dzielna pacjentka :jupi:
Obrazek

W pilnych sprawach proszę o pw.
sempreverde

Już po jesteśmy :) Wrzask był na całą klinikę, ale ładnie się wszystko zrosło. Chciałam zrobić zdjęcia dupki po wyjęciu staplerów, ale nie mam sumienia panny męczyć. Walczyła dziś o życie :roll:
zagli

Krzyczała??? Matko, czy istnieje na tym świecie osobnik (ludzki lub zwierzęcy) na którego Kiwi nie krzyczy?! :lol:
fenek

Post autor: fenek »

Jak tam Kiwusia?
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Kiwuniu dzielna dziewczynko :jupi:
sempreverde

Kiwi odrasta futerko, jest ostatnio zajętą świnką :)

Waży stabilnie poniżej 900g, ok. 890 - bardzo się cieszymy z tej zmiany, bo wygląda nareszcie jak świnka, a nie jak pączek. Konsultowałam tę zmianę z wetką, dowiedziałam się, że torbiele na jajnikach często powodują zmiany hormonalne związane z tyciem - stąd taki nagły spadek masy, oczywiście w jej przypadku na plus.

Goferek też ładnie waży, są to być może również efekty zdrowszej diety, czyli staram się podawać świnkom głównie liściaste jedzenie, zielone i ew. białe warzywa. Czerwone warzywa i owoce to "smaczki" i nie znajdują się w codziennej diecie :)
zagli

Kurcze, tak mi smutno kiedy pada i wiem, że w tym roku trawingu już nie będzie :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”